Közös karácsonyi akcióba kezdtek szállodák, cukrászdák

Több szálloda, cukrászda, turisztikai szervezet közös akciójaként 9 turisztikailag fontos település finomságait népszerűsítették december 20-ig. Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst, Füred Kapitányt is, aki Budapesten is segítette a Mikulás munkáját: 9 méter magasból ajándékokat engedtek le a járókelőknek az egyik híres szállodából. Az akcióval a szolidaritás, az összefogás fontosságára is rá szeretnének világítani.

Mint azt Éskovács Péter, az akció egyik szervezője elmondta: a kampányba azért vonták be a Mikulást is, mert a gyerekek vele egyébként se tudtak találkozni személyesen. Így most az erkélyekről láthatták őt. Az erkélyt Vidámság Minisztériumának nevezték el. Ezzel a névvel arra szeretnének utalni, hogy a vírusokkal teli, depresszív időszakban szükség van a humorra, vidámságra is! Az erkélyen több más mesehős is ott volt, akik másfél méteres távolságot tartottak a Mikulástól. Ott volt például Füred Kapitány, a balatoni utazásokat népszerűsítő mesehős és több barátja is. A figurák jelenlétével a szociális távolságtartás fontosságára játékos formában világítottak rá.

 

Az erkélyre emberi nagyságú recepteket is kiállítottak, amelyeken a Mikulás kedvenc süteményének hozzávalói láthatók. Így hívták fel a figyelmet arra, hogy érdemes a finomságokat házhoz is rendelni. Főként olyan boltok, hotelek, éttermek elé teszik ki ezeket a közeljövőben, amelyeknek a vírus miatt be kellett zárniuk és szinte csak a házhoz szállításból van bevételük. A Vidámság Minisztériumának karitatív eseményét 9 turisztikailag fontos település szállodájának, cukrászdájának erkélyén ismételték meg. A Mikulás eljutott a Balaton több városába is- Az akció december 20-ig tartott – áll a szervezők közleményében.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.