Magyar cég a legrangosabb vendéglátóipari dizájndíj finalistái között

A VarroDesign idén már harmadik alkalommal került be a vendéglátóipari design legrégibb és legrangosabb díja, a Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé a Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában.

A díjra az idei évben a beérkezett 440 pályázatból 23 kategóriában hirdetnek győztest. A 82 szobás, ötcsillagos Mystery Hotel Budapest a lobbi kategóriában a kínai W Xi’an, a Waldorf Astoria Bangkok és a W Atlanta Midtown szállodákkal, szoba kategóriában pedig kaliforniai, anguillai és londoni hotelekkel versenyez a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismeréséért. A szállodát a VarroDesign eredetileg Upscale kategóriában nevezte, de a verseny szervezői felminősítették Luxury kategóriába így végül itt indult el.

“A szállóvendégek változásra vágynak, a vendéglátóhelyek tulajdonosai, üzemeltetői és fejlesztői egyediségre törekednek. Az idei Gold Key Awards döntősei megmutatják, hogy a tervezők kreatív megoldásaikkal miként szárnyalják túl ezeket az elvárásokat” - mondja Mary Scoviak, a díjat odaítélő Boutique Design magazin ügyvezető szerkesztője és a BDNY konferencia igazgatója.

A hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards-ot idén 39. alkalommal adják át november 11-én egy nagyszabású gálavacsorán a New York-i Ciprianiban. Varró Zoltán számára nem ismeretlen a terep, hisz korábban két alkalommal is sikerrel szerepelt munkáival a finalisták között. 2015-ben a Gold Key Awards-on a VarroDesign által tervezett Aria Hotel Budapest három kategóriában (Legjobb Luxus Szálló, Legjobb Luxus Előcsarnok és a Legjobb Luxus Vendégszoba) is döntős lett. Egy évvel később pedig a VarroDesign már két munkával - Science Hotel Szegeddel és a budapesti Onyx Étteremmel - is bejutott a döntőbe. A magyar tervezőcsapat végül a Science Hotel Szegeddel nyerte el a Legjobb Lobbi díját. A Mystery Hotel építészeti tervezésében a VarroDesign a PhoenArchitekttel működött együtt.

Forrás: Turizmus Online


Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján

Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján 

2025-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Aria Hotel Budapest.
Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel

Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel 

A korábbi Expo Congress Hotel felújításából született az Expo Tower.
Nem panaszkodhatnak a szállodások az idei pünkösdi hosszú hétvégére

Nem panaszkodhatnak a szállodások az idei pünkösdi hosszú hétvégére 

A június eleji hosszú hétvégén 45 százalékkal több vendég szállt meg a Balatonnál, mint tavaly, közölte a Visit Hungary.
Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.