Magyar cég a legrangosabb vendéglátóipari dizájndíj finalistái között

A VarroDesign idén már harmadik alkalommal került be a vendéglátóipari design legrégibb és legrangosabb díja, a Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé a Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában.

A díjra az idei évben a beérkezett 440 pályázatból 23 kategóriában hirdetnek győztest. A 82 szobás, ötcsillagos Mystery Hotel Budapest a lobbi kategóriában a kínai W Xi’an, a Waldorf Astoria Bangkok és a W Atlanta Midtown szállodákkal, szoba kategóriában pedig kaliforniai, anguillai és londoni hotelekkel versenyez a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismeréséért. A szállodát a VarroDesign eredetileg Upscale kategóriában nevezte, de a verseny szervezői felminősítették Luxury kategóriába így végül itt indult el.

“A szállóvendégek változásra vágynak, a vendéglátóhelyek tulajdonosai, üzemeltetői és fejlesztői egyediségre törekednek. Az idei Gold Key Awards döntősei megmutatják, hogy a tervezők kreatív megoldásaikkal miként szárnyalják túl ezeket az elvárásokat” - mondja Mary Scoviak, a díjat odaítélő Boutique Design magazin ügyvezető szerkesztője és a BDNY konferencia igazgatója.

A hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards-ot idén 39. alkalommal adják át november 11-én egy nagyszabású gálavacsorán a New York-i Ciprianiban. Varró Zoltán számára nem ismeretlen a terep, hisz korábban két alkalommal is sikerrel szerepelt munkáival a finalisták között. 2015-ben a Gold Key Awards-on a VarroDesign által tervezett Aria Hotel Budapest három kategóriában (Legjobb Luxus Szálló, Legjobb Luxus Előcsarnok és a Legjobb Luxus Vendégszoba) is döntős lett. Egy évvel később pedig a VarroDesign már két munkával - Science Hotel Szegeddel és a budapesti Onyx Étteremmel - is bejutott a döntőbe. A magyar tervezőcsapat végül a Science Hotel Szegeddel nyerte el a Legjobb Lobbi díját. A Mystery Hotel építészeti tervezésében a VarroDesign a PhoenArchitekttel működött együtt.

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.