Magyar találmány a szállodaiparban

A hosszú megtérülési idő gyakran elriasztja a beruházókat a szállodák építésétől. Az új, hazai fejlesztésű boxhotel-koncepció azonban lényegesen lerövidíti a megtérülési időt, mivel az építési és a működtetési költségek jelentősen lecsökkennek.

Mi a boxhotel?

A boxhotel egy teljes komfortot adó szálláshely, ami olcsón előállítható, rövid a megtérülési idővel, mindemellett kis helyigényű, bárhova telepíthető, szabadon bővíthető, 4* szállodai színvonalú teljesen berendezett hotelszobákból álló együttes.

 A vendég szemével

A boxhotelben minden egyszerűbb, hiszen adott a 4*-os hotel komfort, egy egyedi dizájn és az alap hotelszolgáltatások (kényelmes alvás, tisztálkodás, TV, Internet, ételek, italok). Egy-egy lakóegység 8-16 nm alapterületű, minden fontos bútorral, tartozékkal felszerelt, hiszen ágy, gardrób, asztal, tároló helyek, önálló fürdőszoba (WC, mosdó, tusoló), önálló klimatizálás, LED világítás LED TV, Wi-Fi elektromos ajtózár gondoskodik a vendégek kényelméről és biztonságáról.

A hotel működése is teljesen automata, nincs személyzet (kivéve a takarítókat), nincs check-in, check out kötöttség, gyakorlatilag minden online működik (értékesítés, foglalás, irányítás interneten keresztül). A boxhotel ideális azok számára, akiknek egy-két éjszakás, olcsó, de szuperkomfortos szállásra van szükségük a reptereken, állomásokon, városközpontokban vagy konferencia-, vásárközpontokhoz közel. Fiatalabb korosztály számára ideális pihenőhelyet ad a párnapos átutazásokhoz, fesztiválok helyszínére is kitelepíthető.

Az innovatív belsőépítészeti megoldások, az okos tárolási megoldások valamint a körültekintő tervezés során nagy hangsúly jutott az anyagok tisztán tarthatóságára és vandál biztosságra, így mindig tisztaságot és hosszú távon új élményt biztosít a belső.

A beruházó szemével

A boxhotel a beruházók számára is csábító lehetőség, hiszen gazdaságosan előállítható, rövid a megtérülési ideje. Helyigénye kicsi, bárhova telepíthető, szabadon bővíthető, elég csak arra gondolni, hogy egy 52 szobás hotel 400 nm-en elfér. Szükség esetén áttelepíthető a beruházási költség töredékéért.  Üzemeltetési és üzleti modellt kínál hozzá a gyártó, gyártói garanciát, problémamentes megtérülést. Megtérülési ideje pedig kevesebb, mint 5 év, magas üzleti hozammal, alacsony üzemeltetési költséggel kecsegtet. 

A koncepció megalkotója, Vitkovics Péter és üzlettársa, Langmáhr Tamás bármilyen helyszínre adaptálható építési tervet dolgozott ki. Felhasználási területe rendkívül sokoldalú, hiszen a boxhotel belső felszereltségtől függően lehet szálloda, kollégium vagy munkásszálló, vagy bármilyen más közösségi szálláshely. Sőt a boxhotel vázára már  megálmodták a boxpubot is!



Évi 100 boxot tudnak legyártani

Vitkovics Péter alapító-tulajdonos kérdésünkre elmondta, hogy a boxhotel egy startup projekt, és társával most jutottak el odáig, hogy az ötlet megvalósíthatóvá vált. Jelenleg várják az első megrendeléseket, amikor az adott helyszínre adaptálva tudják elkészíteni a szállásokat, hiszen teljes mértékben szabványosítani nem lehet a boxokat. Jelen kapacitásukat tekintve éves szinten 100 szobányi egységet tudnak legyártani, ennél többre csak tőkenöveléssel van mód. Vitkovics Péter hozzátette: az egyes boxok mérete úgy lett kialakítva, hogy lakószobaként komfortos elhelyezést biztosítson, de még szállítható legyen vasúton vagy közúton. Egy nyerges vontató pótkocsijával két ilyen lakóboxot lehet egyszerre szállítani. Ezen kívül létrehozták a boxpubot is, ami a street food iparágat célozza meg, ez egy saját energiaellátással - vízzel és villannyal - rendelkező, telepített, konyhás egység, amely tipikusan utcai ételek árusítására alkalmas.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A Morocco World News beszámolója szerint a tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.