A hajóformájú, egyedi formatervezésű szálloda a vendégeket 81 nem dohányzó szobával és a 4 luxus apartmannal várja, amelyek mindegyike erkéllyel, zuhanyzóval, WC-vel, telefonnal, TV-vel, minibárral, széffel felszerelt. Az étteremben kínált finomságok, a bár, a kávézó, a grillkert, a borospince és a söröző széles étel- és italválasztéka biztosítja a kulináris élvezeteket. A házban kétszintes wellnesscentrumot is kialakítanak medencékkel, szaunákkal, „Sweet Harmony” szobával. A beauty részlegen különböző masszázsok, pedikűr, manikűr, fodrászat, kozmetika szolgáltatásai állnak a vendégek rendelkezésére. Aktív kikapcsolódást biztosít a sportpark, a teniszpálya, a squash, a bowling, a fitnesz terem, a játszótér, a világítótoronyhoz kapcsolódó csúszda, amely a kinti medencébe fut. A kertben a medencék mellett, a fák alatt egy kis oázist alakítanak ki függőágyakkal, csobogóval, amely a vendégek nyugodt pihenését szolgálja. A szállodában helyet kap több konferenciaterem - összesen 550 m2-en –, melyek 100-400 fős rendezvényekhez természetes fénnyel és minden szükséges technikával biztosítanak helyszínt, és igény szerint akár szekcionálhatók is.
A hotel elsődlegesen a magasabb költési hajlandósággal rendelkező, exkluzív szolgáltatásokat igénylő vendégeket célozza meg, akik az egészségtudatos életmódot, a tartalmas pihenést tartják szem előtt. A szálloda a rendezvény-, konferenciaturizmus és az üzleti élet résztvevői részére is komplex szolgáltatásokat nyújt.
Az összesen 1,2 milliárd forintos ráfordítással, 264 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással épülő szálloda a tervek szerint 2010 márciusában nyitja meg kapuit. A hotelt a Nautis Hotel Kft. építi és üzemelteti majd, amelynek tulajdonos-ügyvezetője egy beutaztató iroda és egy balatoni négycsillagos wellness és konferenciaszálloda tulajdonosa. A ház önerőből és uniós támogatásból épül. Behán István a hotel leendő igazgatója egyelőre a beruházást koordinálja, és a menedzsment összeállításán dolgozik. A szakember korábban Ausztriában és Németországban szerzett szállodaüzemeltetési tapasztalatokat, majd a siófoki Hotel Azúr front office menedzsereként tevékenykedett. (Turizmus Online)
Márciusban újabb négycsillagos hotel nyílik a Velencei-tó partján
A Velencei-tóval és a környékkel harmóniában álmodták meg és alakítják ki a Vital Hotel Nautis****superior –t Gárdonyban.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.