Marriott: hárommillió forintos adomány az SOS Gyermekfalvaknak

Három hónap alatt több mint hárommillió forint gyűlt össze a budapesti Marriott szállodák jótékonysági akciója keretében. Az összeget az SOS Gyermekfalvak használhatja fel. 

2016. májustól július végéig a Marriott szállodák egy eurónak megfelelő összeget adományoztak az SOS Gyermekfalvaknak az éttermek által kiemelt ételek elfogyasztása után. A jótékonysági akció része a Marriott International európai ‘You Eat, We Give’ programjának, amelynek célja egy fiatalok munkanélküliségének visszaszorítását segítő alap létrehozása.

A kampányban résztvevő, a Budapest Marriott Hotelben található, peppers!Mediterranean Grill étterem és a Courtyard by Marriott Budapest City Oléo Pazzo Mediterranean Bistro azzal egészítette ki az adománygyűjtését, hogy minden egyes ebéd és vacsora után is plusz 1 eurót adományozott a gyermekek javára.

A promóció része a Marriott ’World of Opportunities’ kezdeményezésnek, amelynek keretében az európai Marriott szállodák hátrányos helyzetű fiataloknak nyújtanak segítséget – szakképzést és egyéb lehetőségeket biztosítva - hogy a bennük rejlő tehetséget és tudást kibontakoztathassák.

A ‘You Eat, We Give’ jótékonysági akció az egyik módja, hogy a Marriott kifejezze elkötelezettségét a fiatalok segítése valamint a munkára való felkészítése iránt. A közösség támogatása szerves része a Marriott kultúrának és üzletpolitikának.

Ebben az évben a Budapest Marriott Hotel, közösen a Courtyard by Marriott Budapest City Centerrel mintegy 3,3 millió forintnyi adományt gyűjtött össze, amely egy szimbolikus csekk formájában került átadásra Rick Enders, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója, illetve Catalina Susan, a Courtyard by Marriott Budapest City Center vezérigazgatója által.

Ezzel sikerült a tavalyi adomány összegét megduplázni, amire nagyon büszkék vagyunk, és ezúton is szeretnénk megköszönni kedves vendégeinknek is a hozzájárulást - adta hírül közleményében a szállodavállalat. 


Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra 

Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.
Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.