Megnyílt Sárváron Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája

A Melea - The Health Concept az ország legújabb ötcsillagos egyedi, holisztikus, egészségfókuszú koncepciójú szállodája, amely személyre szabott kezelésekkel és programokkal fogadja vendégeit. A Botaniq Collection luxus ernyőmárka legfiatalabb tagja Sárváron, meghitt környezetben várja a regenerálódni, feltöltődni és kikapcsolódni vágyókat.

A Melea falai között egészségügyi, szépségipari, dietetikai és rekreációs szolgáltatások különleges összhangját tapasztalhatják meg a szállodába látogatók. A hotel egyedülálló holisztikus megközelítésének fő célja a vendégek támogatása az LLOA (Life Long Optimal Activity, azaz „élethosszig tartó optimális aktivitás”) elérésében. A hotel egyik különlegessége, hogy nem lehet csupán egy, vagy két napra foglalni, ehelyett 4, 7 vagy 10 napos csomagok közül választhatnak a vendégek. A nem mindennapi foglalási opciók oka, hogy a megfelelő pozitív egészségügyi hatás eléréséhez minimum 4 napos pihenés, feltöltődés és kezelés szükséges.

Melea - The Health Concept , Sárvár
Melea - The Health Concept , Sárvár

A szállodában a vendégek személyre szabott tervet kapnak, amelyben egészségügyi, szépségipari, dietetikai, rekreációs és mindfulness kezelések, programok is szerepelnek, a látogatók igényeinek és szükségeinek megfelelően. A Melea Sárváron, a város hét kisebb tava közül a Csónakázó-tó partján fogadja a kikapcsolódni, feltöltődni vagy regenerálódni vágyókat. A 3,5 hektáron elterülő hotel hatalmas kerttel rendelkezik, 83 erkélyes szobát és lakosztályt kínál vendégei számára. A szálloda a fenntarthatóságra és klímavédelemre is kiemelt figyelmet fordít: a fűtést teljes egészében geotermikus hőszivattyú látja el.

„A Melea – The Health Concepttel valami igazán egyedit, hazai és nemzetközi szinten is különlegeset alkottunk. Napjainkban gyakori probléma a kiégés, a túlzott stressz, vagy egyszerűen a megfelelő iránymutatás hiánya, ami a testi, lelki és szellemi egyensúly harmóniája. Mi a Meleában erre adunk valós megoldásokat, minden vendégünket személyre szabott, egyedi programtervvel támogatva. Holisztikus koncepciónk egyesíti a tudatos gasztronómiát, a szépség- és egészségmegőrzést, a mentális és lelki fejlődés lehetőségét. Úgy gondolom, hogy a Melea – The Health Concept egy új turisztikai szegmens előfutára a hazai piacon, amely nemcsak a hazai, hanem a külföldi látogatók számára is kifejezetten vonzó”

– mondta Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója.

Melea - The Health Concept , Sárvár
Melea - The Health Concept , Sárvár

A Melea – The Health Concept, a lehető legmagasabb színvonalat biztosítja vendégeinek, kiváló szakemberek segítségével, a tradicionális és a holisztikus orvoslás eszközeivel. A vendégek már az érkezés előtt megtapasztalják a különleges megközelítést, hiszen körülbelül két héttel bejelentkezés előtt a Melea csapata egy egészségügyi állapotfelmérő kérdőívet küld el a látogatóknak, amelyet kitöltve várnak vissza. Ezt legkésőbb az érkezés napján egy laborvizsgálat követi, amely a legfontosabb egészségügyi alapértékeket vizsgálja meg, amit személyes konzultációkon követnek, belgyógyász, személyi-edző, dietetikus és szépségszakértő szakemberekkel. A konzultációkat követően egyedi, személyre szabott programtervet és étrendet kapnak a vendégek, amelyet elfogadhatnak, vagy akár módosítást is kérhetnek.

A Melea gasztrokoncepciójáért Gyurik Gábor séf és csapata felel. Gábor a Viatortól érkezett a Melea – The Health Concept konyhájának az élére. A dietetikussal közösen alakították ki a hotel filozófiájához illeszkedő gasztronómiai szolgáltatást, amely keretében négy olyan menürendszerrel várják a vendégeket (vegán, kímélő, megengedő vagy más néven „mediterrán” és normál étrend), amelyek a legtöbb dietetikai igényt lefedik. A menük forgórendszerben kerülnek a vendégek elé, ennek egyik legfőbb oka, hogy szezonális alapanyagokra épít a konyha. Fontos, hogy a szezonalitás mellett olyan helyi vagy regionális alapanyagokból készült ételek kerülnek a vendégek asztalára, amelyek bio vagy organikus minősítésnek is megfelelnek. Az éttermi kiszolgálás egyik különlegessége, hogy minden étkezés tányérszervízként működik, így minden vendég a legmagasabb szintű kiszolgálásban részesül.

A Melea gasztrokoncepciójáért Gyurik Gábor séf és csapata felel. Gábor a Viatortól érkezett a Melea – The Health Concept konyhájának az élére.
A Melea gasztrokoncepciójáért Gyurik Gábor séf és csapata felel. Gábor a Viatortól érkezett a Melea – The Health Concept konyhájának az élére.

A Melea számos kiscsoportos foglalkozással is várja látogatóit, ilyen például a jóga (külön kezdő és haladó szinten), a tajcsi, a pilates vagy a nordic walking. Ezeken kívül főző tanfolyamokon, vagy akár mindfulness órákon is részt vehetnek a vendégek. A szálloda 4, 7 és 10 napos csomagokat kínál az ide látogatóknak, amelyek tartalmazzák a napi háromszori étkezést, a szállást, az alapvető vizsgálatokat és konzultációkat, a Spa és fitness részleg korlátlan használatát és egyes kezeléseket is.


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.