Megnyílt Sárváron Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája

A Melea - The Health Concept az ország legújabb ötcsillagos egyedi, holisztikus, egészségfókuszú koncepciójú szállodája, amely személyre szabott kezelésekkel és programokkal fogadja vendégeit. A Botaniq Collection luxus ernyőmárka legfiatalabb tagja Sárváron, meghitt környezetben várja a regenerálódni, feltöltődni és kikapcsolódni vágyókat.

A Melea falai között egészségügyi, szépségipari, dietetikai és rekreációs szolgáltatások különleges összhangját tapasztalhatják meg a szállodába látogatók. A hotel egyedülálló holisztikus megközelítésének fő célja a vendégek támogatása az LLOA (Life Long Optimal Activity, azaz „élethosszig tartó optimális aktivitás”) elérésében. A hotel egyik különlegessége, hogy nem lehet csupán egy, vagy két napra foglalni, ehelyett 4, 7 vagy 10 napos csomagok közül választhatnak a vendégek. A nem mindennapi foglalási opciók oka, hogy a megfelelő pozitív egészségügyi hatás eléréséhez minimum 4 napos pihenés, feltöltődés és kezelés szükséges.

Melea - The Health Concept , Sárvár
Melea - The Health Concept , Sárvár

A szállodában a vendégek személyre szabott tervet kapnak, amelyben egészségügyi, szépségipari, dietetikai, rekreációs és mindfulness kezelések, programok is szerepelnek, a látogatók igényeinek és szükségeinek megfelelően. A Melea Sárváron, a város hét kisebb tava közül a Csónakázó-tó partján fogadja a kikapcsolódni, feltöltődni vagy regenerálódni vágyókat. A 3,5 hektáron elterülő hotel hatalmas kerttel rendelkezik, 83 erkélyes szobát és lakosztályt kínál vendégei számára. A szálloda a fenntarthatóságra és klímavédelemre is kiemelt figyelmet fordít: a fűtést teljes egészében geotermikus hőszivattyú látja el.

„A Melea – The Health Concepttel valami igazán egyedit, hazai és nemzetközi szinten is különlegeset alkottunk. Napjainkban gyakori probléma a kiégés, a túlzott stressz, vagy egyszerűen a megfelelő iránymutatás hiánya, ami a testi, lelki és szellemi egyensúly harmóniája. Mi a Meleában erre adunk valós megoldásokat, minden vendégünket személyre szabott, egyedi programtervvel támogatva. Holisztikus koncepciónk egyesíti a tudatos gasztronómiát, a szépség- és egészségmegőrzést, a mentális és lelki fejlődés lehetőségét. Úgy gondolom, hogy a Melea – The Health Concept egy új turisztikai szegmens előfutára a hazai piacon, amely nemcsak a hazai, hanem a külföldi látogatók számára is kifejezetten vonzó”

– mondta Alfred Hackl, a Melea – The Health Concept igazgatója.

Melea - The Health Concept , Sárvár
Melea - The Health Concept , Sárvár

A Melea – The Health Concept, a lehető legmagasabb színvonalat biztosítja vendégeinek, kiváló szakemberek segítségével, a tradicionális és a holisztikus orvoslás eszközeivel. A vendégek már az érkezés előtt megtapasztalják a különleges megközelítést, hiszen körülbelül két héttel bejelentkezés előtt a Melea csapata egy egészségügyi állapotfelmérő kérdőívet küld el a látogatóknak, amelyet kitöltve várnak vissza. Ezt legkésőbb az érkezés napján egy laborvizsgálat követi, amely a legfontosabb egészségügyi alapértékeket vizsgálja meg, amit személyes konzultációkon követnek, belgyógyász, személyi-edző, dietetikus és szépségszakértő szakemberekkel. A konzultációkat követően egyedi, személyre szabott programtervet és étrendet kapnak a vendégek, amelyet elfogadhatnak, vagy akár módosítást is kérhetnek.

A Melea gasztrokoncepciójáért Gyurik Gábor séf és csapata felel. Gábor a Viatortól érkezett a Melea – The Health Concept konyhájának az élére. A dietetikussal közösen alakították ki a hotel filozófiájához illeszkedő gasztronómiai szolgáltatást, amely keretében négy olyan menürendszerrel várják a vendégeket (vegán, kímélő, megengedő vagy más néven „mediterrán” és normál étrend), amelyek a legtöbb dietetikai igényt lefedik. A menük forgórendszerben kerülnek a vendégek elé, ennek egyik legfőbb oka, hogy szezonális alapanyagokra épít a konyha. Fontos, hogy a szezonalitás mellett olyan helyi vagy regionális alapanyagokból készült ételek kerülnek a vendégek asztalára, amelyek bio vagy organikus minősítésnek is megfelelnek. Az éttermi kiszolgálás egyik különlegessége, hogy minden étkezés tányérszervízként működik, így minden vendég a legmagasabb szintű kiszolgálásban részesül.

A Melea gasztrokoncepciójáért Gyurik Gábor séf és csapata felel. Gábor a Viatortól érkezett a Melea – The Health Concept konyhájának az élére.
A Melea gasztrokoncepciójáért Gyurik Gábor séf és csapata felel. Gábor a Viatortól érkezett a Melea – The Health Concept konyhájának az élére.

A Melea számos kiscsoportos foglalkozással is várja látogatóit, ilyen például a jóga (külön kezdő és haladó szinten), a tajcsi, a pilates vagy a nordic walking. Ezeken kívül főző tanfolyamokon, vagy akár mindfulness órákon is részt vehetnek a vendégek. A szálloda 4, 7 és 10 napos csomagokat kínál az ide látogatóknak, amelyek tartalmazzák a napi háromszori étkezést, a szállást, az alapvető vizsgálatokat és konzultációkat, a Spa és fitness részleg korlátlan használatát és egyes kezeléseket is.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.