Megnyílt a W Hotels új szállodája Barcelonában

Nyugat-Európában az első "W" hotel Barcelonában nyitotta meg kapuit 473 szobával, 67 lakosztállyal, 2 Wow lakosztállyal és egy Extreme Wow lakosztállyal.

A 26 emeletes, vitorlás alakot formáló, gyönyörű épület a világhírű spanyol építész, Ricardo Bofill meglepő és formabontó tervei alapján készült. Fekvése ideális, a Nova Bocana-n, a katalán főváros Copacabanajának nevezett Barceloneta tengerparti sétány elején magasodik. Az egyetlen közvetlen tengerparttal rendelkező hotel a városban, éttermét Michelin csillaggal büszkélkedő neves katalán séf, Carles Abellan vezeti. Eclipse nevű bárja a szálloda tetején csodálatos panorámát kinál a Földközi-tengerre."Barcelona az európai divat, design és építészet meghatározó városa, ezért az itteni szállodanyitás igazi mérföldkő a "W" brand történetében" - mondta Eva Ziegler, a W Hotels Wordwide és a Le Meridien Global Brand vezetője.Az új hotelt már most a szállodalánc zászlóshajójának tartják. Mint azt Roeland Vos, a Starwood Hotels & Resorts elnöke elmondta, a W Barcelona a harmadik tagja a láncnak, az idei év korábbi időszakában átadott W Istanbul és W Doha után. "A W brand folytatja dinamikus növekedését, és rövid időn belül további tíz új szálloda nyitja majd meg kapuit a régió olyan kulcsfontosságú városaiban, mint London, Párizs és Milánó." - mondta Roeland VosA W Hotels jelenleg 34 hotelt üzemeltet a világ szinte valamennyi pontján. Most Európát is meghódítani készül a brand, amely több mint egyszerű szálláslehetőség: életstílust közvetít vendégei számára.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.