Megnyílt az első Mercure szálloda Pozsonyban

Egy új, attraktív helyszín nyílt meg Pozsonyban. A nemrégiben átadott négycsillagos Mercure Bratislava Centrum szállodával az Accor új márkát vezet be a szlovák piacra. Az új szálloda a nemzetközi Mercure lánc tagjaként garantálja szolgáltatásai magas színvonalát.

A szálloda 175 egyedi, pop-art stílusú, „queen size” vagy „twin” szobával várja vendégeit. A padlóval egy szintbe hozott zuhannyal vagy fürdőkáddal rendelkező üvegfalú „átlátszó fürdőszobák” tágas benyomást kölcsönöznek. Mindegyik szobában rendelkezésre állnak a kávé, tea készítéséhez szükséges eszközök, valamint a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolat.

A magasabb igényű vendégek a 46 Privilege szoba, valamint a 11 junior lakosztály exkluzív szolgáltatásaiban szintén megtalálhatják, amit keresnek. A Privilege szobát választó vendégek naponta válogathatnak a friss nemzetközi sajtóból és a kívánt újságot egy csésze ízletes brazil kávé mellett olvashatják el. A 24 órán át rendelkezésre álló Privilege bár ideális mind a nyugodt kikapcsolódáshoz, mind a privát üzleti megbeszélésekhez. A szálloda ezen kívül hét konferenciatermet is kínál, amelyek közül a legnagyobb akár 120 személy befogadására is alkalmas. A WiFi-vel és a legmodernebb technológiai megoldásokkal felszerelt szálloda ideális választás üzleti találkozókhoz és sajtókonferenciákhoz.

Antoine Guego úr, a magyarországi és szlovákiai szállodák vezérigazgatója szerint: „ Az, hogy a Mercure márkát egy ilyen gyönyörű szállodával vezettük be, fontos lépés az Accor szlovákiai jelenléte szempontjából. A szálloda elsősorban az európai országokból érkező utazók minden igényét képes kielégíteni, a hotel személyzete pedig felkészült a vendégek elvárásainak kielégítésére, sőt, azok felülmúlására is.” Minden Mercure szálloda stílusa és személyisége egyedi. Ez a hotel a XXI. század utazója számára készült.

Koncepciójának központi eleme az átláthatóság. Az egyedi formatervű bár és étterem tervezésénél a nyitott terek koncepciója volt a vezérmotívum. A jól kihasználható tér egyaránt ideális a vacsora, vagy akár csak egy ital elfogyasztásához, illetve a nyugodt kikapcsolódáshoz is. A lágy világítás és a fényes színek pop-artos külsőt kölcsönöznek a környezetnek.

A Mercure Bratislava Centrum kulináris kalandokat is kínál. Ladislav Olcsváry, a szálloda igazgatója egyedi koncepcióval állt elő: – Szeretnénk bemutatni, egyben minél nemzetközibbé tenni a hagyományos szlovák konyhát. A korszerű felépítésű étteremben a séf által felszolgált menü éppúgy tartalmaz hagyományos helyi fogásokat, mint friss ízeket a világ minden tájáról. – Míg a vendégek megrendelt ételüket fogyasztják, addig is a hotel nagy gondossággal kiválogatott, finom szlovák borokkal kényezteti vendégeit a Grands Vins Mercure választékából.

A Mercure az Egyesült Államok területét leszámítva a világ második legnagyobb középkategóriás szállodahálózata a szobák számát tekintve. A hálózat 51 országban 690 szállodával rendelkezik. Terjeszkedési stratégiája azon alapul, hogy igyekszik nagyméretű belföldi hálózatot létrehozni minden olyan országban, ahol a márka jelen van. A szállodák elsősorban a nagyobb városokban és a jelentősebb üzleti központokban helyezkednek el.

A Mercure hálózat sajátos stílusa és szolgáltatási rendszerének egyedi felépítése széles körben elismert. A szállodák számos, egyszerűen elkülöníthető jellegzetességet kínálnak a Grands Vins Mercure válogatott borait nyújtó Pure Pleasures-től a megválasztható komfortszintű Privilege szobákig, a személyzet azonban a szolgáltatási szinttől függetlenül minden esetben kifogástalanul ismeri szállodáját, és teljes mértékben megfelel vendégei elvárásainak.

A szálloda a Maana – Invesco csoporttal kötött lízing szerződés alapján üzemel. (Sajtóközlemény)

 


Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.