Megnyílt az első Mercure szálloda Pozsonyban

Egy új, attraktív helyszín nyílt meg Pozsonyban. A nemrégiben átadott négycsillagos Mercure Bratislava Centrum szállodával az Accor új márkát vezet be a szlovák piacra. Az új szálloda a nemzetközi Mercure lánc tagjaként garantálja szolgáltatásai magas színvonalát.

A szálloda 175 egyedi, pop-art stílusú, „queen size” vagy „twin” szobával várja vendégeit. A padlóval egy szintbe hozott zuhannyal vagy fürdőkáddal rendelkező üvegfalú „átlátszó fürdőszobák” tágas benyomást kölcsönöznek. Mindegyik szobában rendelkezésre állnak a kávé, tea készítéséhez szükséges eszközök, valamint a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolat.

A magasabb igényű vendégek a 46 Privilege szoba, valamint a 11 junior lakosztály exkluzív szolgáltatásaiban szintén megtalálhatják, amit keresnek. A Privilege szobát választó vendégek naponta válogathatnak a friss nemzetközi sajtóból és a kívánt újságot egy csésze ízletes brazil kávé mellett olvashatják el. A 24 órán át rendelkezésre álló Privilege bár ideális mind a nyugodt kikapcsolódáshoz, mind a privát üzleti megbeszélésekhez. A szálloda ezen kívül hét konferenciatermet is kínál, amelyek közül a legnagyobb akár 120 személy befogadására is alkalmas. A WiFi-vel és a legmodernebb technológiai megoldásokkal felszerelt szálloda ideális választás üzleti találkozókhoz és sajtókonferenciákhoz.

Antoine Guego úr, a magyarországi és szlovákiai szállodák vezérigazgatója szerint: „ Az, hogy a Mercure márkát egy ilyen gyönyörű szállodával vezettük be, fontos lépés az Accor szlovákiai jelenléte szempontjából. A szálloda elsősorban az európai országokból érkező utazók minden igényét képes kielégíteni, a hotel személyzete pedig felkészült a vendégek elvárásainak kielégítésére, sőt, azok felülmúlására is.” Minden Mercure szálloda stílusa és személyisége egyedi. Ez a hotel a XXI. század utazója számára készült.

Koncepciójának központi eleme az átláthatóság. Az egyedi formatervű bár és étterem tervezésénél a nyitott terek koncepciója volt a vezérmotívum. A jól kihasználható tér egyaránt ideális a vacsora, vagy akár csak egy ital elfogyasztásához, illetve a nyugodt kikapcsolódáshoz is. A lágy világítás és a fényes színek pop-artos külsőt kölcsönöznek a környezetnek.

A Mercure Bratislava Centrum kulináris kalandokat is kínál. Ladislav Olcsváry, a szálloda igazgatója egyedi koncepcióval állt elő: – Szeretnénk bemutatni, egyben minél nemzetközibbé tenni a hagyományos szlovák konyhát. A korszerű felépítésű étteremben a séf által felszolgált menü éppúgy tartalmaz hagyományos helyi fogásokat, mint friss ízeket a világ minden tájáról. – Míg a vendégek megrendelt ételüket fogyasztják, addig is a hotel nagy gondossággal kiválogatott, finom szlovák borokkal kényezteti vendégeit a Grands Vins Mercure választékából.

A Mercure az Egyesült Államok területét leszámítva a világ második legnagyobb középkategóriás szállodahálózata a szobák számát tekintve. A hálózat 51 országban 690 szállodával rendelkezik. Terjeszkedési stratégiája azon alapul, hogy igyekszik nagyméretű belföldi hálózatot létrehozni minden olyan országban, ahol a márka jelen van. A szállodák elsősorban a nagyobb városokban és a jelentősebb üzleti központokban helyezkednek el.

A Mercure hálózat sajátos stílusa és szolgáltatási rendszerének egyedi felépítése széles körben elismert. A szállodák számos, egyszerűen elkülöníthető jellegzetességet kínálnak a Grands Vins Mercure válogatott borait nyújtó Pure Pleasures-től a megválasztható komfortszintű Privilege szobákig, a személyzet azonban a szolgáltatási szinttől függetlenül minden esetben kifogástalanul ismeri szállodáját, és teljes mértékben megfelel vendégei elvárásainak.

A szálloda a Maana – Invesco csoporttal kötött lízing szerződés alapján üzemel. (Sajtóközlemény)

 


CPI Hotels: belvárosi luxushotelt nyitottak a Lánchíd pesti oldalán

CPI Hotels: belvárosi luxushotelt nyitottak a Lánchíd pesti oldalán 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.