Megnyílt Magyarország első Winestone étterme

Az AccorHotels megújult Mercure City Center szállodájában nyílt meg Magyarország első WineStone étterme, melynek fókuszában a magyar borok és helyi specialitások állnak. A vendégigények változásához alkalmazkodva a hotel célja, hogy a látogatók szállodában eltöltött ideje alatt minél különlegesebb élményekben részesüljenek, és még inkább betekintést nyerjenek a helyi gasztrokultúra egyediségeibe.

A Csoport saját Winestone éttermének koncepciója még 2013-ban alakult ki Lengyelországban, és középpontjában a helyi bor- és ételkínálat prezentálása áll, mellyel tovább növelhető a vendégélmény különlegessége. Magyarországon az első étterem idén június elején nyílt meg a budapesti Mercure City Center szállodában, ahol egy hosszú távú felújítási program ért végett, melynek során a szobák és a közösségi terek kialakítása is a mai igények figyelembe vételével valósult meg.

A Winestone étterem filozófiájának köszönhetően a vendégek egyszerűen, elérhető áron juthatnak autentikus és egyedülálló gasztroélményhez. Az újonnan nyílt budapesti étteremmel együtt összesen 14 WineStone működik Közép-Kelet-Európában, ebből tíz Lengyelországban, kettő Romániában, egy pedig Csehországban. A későbbiekben további Winestone éttermek kerülnek majd kialakításra Budapesten.

A Mercure szállodák megjelenésükben és szolgáltatásaikban is magukban hordoznak helyi inspiráción alapuló jegyeket és megközelítéseket, így az étterem is jól illeszkedik a hotel által képviselt értékekhez. A budapesti WineStone étterem elgondolása két fontos elemből épül fel: az egyik a kitűnő minőségű, magyar és külföldi borkínálat, a másik pedig a helyi ételspecialitások bemutatása, amelyeket attraktív prezentációval, például egyes fogásokat, fekete kőpala táblán tálalnak; innen ered a „Stone” elnevezés is. A kínálat ételeiben is megjelennek magyar jellemzők, mint például a házi érlelésű kézműves mangalica sonka. A borkínálatot évente egy szakmai zsűri segítségével választják ki, akik vakkóstolás után körülbelül 60-70 borra szűkítik le a több százas választékot, melyet követően a partnerek bevonásával alakul ki a végső kínálat. Jelenleg összesen 10 ország 34 féle borát kóstolhatjuk meg az étteremben. A hazai borkultúra erősségei miatt a kínálat 70 százalékban magyar borokból áll.

Fontos, hogy a WineStone nem kizárólag a hotel vendégeit szólítja meg, hanem a helyi lakosok számára is vonzó gasztronómiai élményt nyújthat. Az ételek és a borok mögé is egy-egy érdekes történetet építettek fel a felszolgálók bevonásával, így növelve a személyes interakció mértékét is. Emellett minden egyes WineStone saját üzletrésszel rendelkezik, ahol a szálloda vendégei és a helyiek egyaránt beszerezhetik kedvenc borukat vagy hazai ételkülönlegességüket.


Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.
Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg

Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg 

Sok spanyol az ilyen rövid távú kiadásokat okolja a lakáshiány súlyosbodásáért.
Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra 

Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.
Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.