A szálloda Veszprém belvárosában fekszik, 1 perc sétára az Óváros tértől, és összesen 29 férőhellyel rendelkezik. A műemlék épületben kialakított kis szállodához 60 fős rendezvényterem tartozik, az éttermet egy 80 fős pinceterem és hangulatos terasz egészítik ki. A szállóvendégek térítésmentesen használhatják a wellness részleget is, beltéri ülőmedencével, gőzkabinnal, finn szaunával, napozó terasszal, jégkúttal és egy pihenőrészleggel, melyből kilátás nyílik a Tűztoronyra. A „Historante”, a szálloda étterme nem csak nevében különleges. Hagyományos alapanyagokból készült magyar ételeket és egyedi ízeket kínál vendégeinek, új felfogásban Szabó Attila Séf és csapata. A szállodát Bérczi Beáta vezeti, az értékesítést és marketinget Csenár Róbert tartja kézben. A két szakember korábban már évekig dolgozott együtt a Villa Medici Hotel****-ben. (Turizmus Online)
Megnyitott Veszprém legújabb négycsillagos szállodája
Május 27. óta fogad vendégeket Veszprém legújabb négy csillagos szállodája, a Hotel Historia & Historante. Az ünnepélyes megnyitóra még várni kell nyár közepéig, de a sajtó képviselői már láthatták az épületet.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.