Megújul a gyulai Park Hotel

Sikeresen zárta a tavalyi évet Park Hotel Gyula Kft., hiszen, amint Fodor Krisztinától, a szálloda igazgatónőjétől a Hírös Index megtudta, cégük sikeresen szerepelt az „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázaton.

„A Gyulai Park Hotel felújítása” nevezetű pályázat 258 547 170 Ft támogatást nyert el, ezzel hatalmas lépést téve a közel 45 éves, szocreál stílusban épült szálloda modernizálása és szépítése érdekében.
A felújítást követően a szálloda továbbra is háromcsillagos marad, és 58 szobával várja majd régi és új vendégeit. A mozgáskorlátozottakra gondolva, a felújított szobák közül kettő akadálymentesített lesz. Számos új, vendégcsalogató szolgáltatást is bevezetnek. Azon vendégek számára, akik nem csak fürdőzni kívánnak, de a környék látnivalóit, szépségét is szeretnék felfedezni, 20 kerékpár áll csatasorba. Wellness palettájukat szélesítik, számos masszázs- és rekreációs gép kerül beszerzésre, amelyek nem csak a betegek számára lesznek elérhetőek és hasznosak, hanem azok számára is, akik csak felfrissülni akarnak.

Fontos előrelépés a modern gépészet kialakítása, melynek során a legkorszerűbb, környezetkímélő technológiákat alkalmazzák majd az épületkomplexum fűtésére és melegvíz-előállításra.
Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a munkahely kínálatban szűkölködő térségben a már meglévő személyzeten túl nyolc főnek álláslehetőséget tud majd kínálni a szálloda.
A kivitelezési munkák a Támogatási Szerződés aláírását követően, ez év januárjában indultak el, a nyitás várható időpontja 2013. júniusa.
A Park Hotel Gyulán, az Alföld gyöngyszemének nevezett kisváros festői környezetében található, a Várfürdő szomszédságában, a bejárattól 10 méterre. A hotelt az Élővíz-csatorna partján lévő park öleli körbe, amely kellemes esti séták színhelye lehet. A háromcsillagos Park Hotel 2011. május 16-án került ki a Cívis Hotel hálózatából, ma már Fodor Sándor, a gyulai vendéglátóiparban nevet szerzett vállalkozó érdekeltségébe tartozik. Fodor Sándor negyven éve ebben a hotelben kezdte szakmai pályafutását, és az itt eltöltött húsz év alatt bejárta a szakmai ranglétra minden fokát. Végül üzletvezetőként hagyta el a szállodát és nyitott saját vállalkozás irányába. Megvásárolta az utca másik végén található, akkor még romos kiskocsmát, a Halászcsárdát. Időt, energiát nem kímélve, tégláról-téglára építette fel –feleségével közösen- a ma már Fodor Hotel Halászcsárdaként működő vendéglátóhelyet, és a 22 szobás hotelt. A Park Hotel megújításában Fodor Sándort két gyermeke is segíti, Fodor Krisztina a szállodát igazgatja, míg Fodor Csaba az éttermet vezeti.

Forrás: Hírös.index


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.