Miért gyülekeznek a fiatalok a Hotel Hungaria City Centerben?

Három, az idegenforgalom területén meghatározó szakma szakmunkástanulói mutathatják meg tudásukat a március 5-7. között megrendezendő 46. Danubius Tanulóversenyen. A szakmai utánpótlás-nevelés területén meghatározó eseményen a Danubius szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt szakács-, cukrász- és pincértanulók mérik össze jártasságukat. „A verseny célja, hogy lehetőséget teremtsünk a tehetséges fiataloknak egy szakmai zsűri előtt történő bemutatkozásra, növelve a szakma vonzerejét korosztályuk többi tagja előtt is” – mondta Kovács Balázs, az eseményt megszervező Danubius Hotels vezérigazgatója.

A háromnapos, március 5-7. között tartandó rendezvénynek idén is a Hotel Hungaria City Center ad otthont. A szakács, cukrász és pincér szakmák szállodai háziversenyein legjobban szerepelt végzős szakmunkástanulók a szállók saját színeiben mérik össze tudásukat a köznyelvben csak Hungária szállodaként ismert hotelben.

A szakácsnak tanuló fiataloknak nem egy előre meghatározott versenymenüt kell elkészíteniük, hanem egy úgynevezett „árukosár” termékeiből kell a szállodai tanulófelelősük és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett az általuk megálmodott és összeállított ételsort elkészíteniük. Így a versenyzők a szakmai fogások szakszerű elkészítése mellett megmutathatják kreativitásukat is.

A szervezők a cukrászok esetében is csak az alapösszetevőket határozzák meg, a desszertköltemény megalkotását a versenyzők fantáziájára bízzák. Az elkészült ételeket pedig a pincér kategóriában versenyzők szervírozzák a „vendégeknek”. A tanulók eredményeinek értékelésében a Danubius Hotels saját zsűritagjai mellett a diákok szaktanárai, hazai szaktekintélyek, valamint az eseményen jelenlévő vendégek és szakújságírók is részt vesznek.

„A Danubius Hotels nem pusztán egy szállodacsoport, hanem a szakmai utánpótlás egyik fontos bázisa a magyarországi idegenforgalmi szektorban. Éppen ezért feladatunknak érezzük, hogy lehetőséget teremtsünk a tehetséges fiataloknak a nagyközönség előtt történő bemutatkozásra” – mondta Kovács Balázs. A Danubius Hotels vezérigazgatója kifejtette: a megmérettetés egyszerre erősítheti a résztvevők elhivatottságát, valamint növelheti a szakma vonzerejét korosztályuk többi tagja előtt is.

A versenyen a résztvevők elméletből is vizsgáznak, amelynek keretében napjaink vendégigényével, illetve a korszerű vendéglátás követelményeivel kapcsolatban is kapnak feladatokat. Az esemény csúcspontja a második nap estéjén tartandó gálavacsora, ahol a versenyzők értékelése is megtörténik. Az ünnepélyes díjkiosztóra pedig az utolsó napon kerül sor, ahol pénznyereményeket, ajándékokat (pl. értékes konyhai eszközöket), valamint könyveket adnak át a legjobbaknak.

„A verseny résztvevői még csak most fejezik majd be tanulmányaikat, mégis fontos, hogy versenykörülmények között is összemérhessék tudásukat, hiszen a jövő sztárséfjei, -cukrászai és éttermi szakemberei is közülük fognak kikerülni” – tette hozzá a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén 

2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.
Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.