MSZÉSZ őszi Közgyűlés - itt a végleges program

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2016. november 23-24-én, a bükfürdői Caramell Premium Resort szállodában rendezi meg őszi Közgyűlését.

Az MSZÉSZ őszi Közgyűlésének végleges programja a következő:

Időpont: 2016. november 23-24.
Helyszín: Caramell Premium Resort, Bükfürdő

SZEMINÁRIUM

November 23. Szerda

10,30 – 12,30 Szeminárium
Moderátor: Flesch Tamás, Continental Group
Aktuális on-line sales és marketing témák
Revenue & yield management, szállodai márkanév védelem
Előadó: Gyenes Ákos, BDO Magyarország
Trendek a belföldi turizmusban
Előadó: Szigetvári József, szallas.hu
Marketing a social media-ban, adwords kampány eredményességének mérése
Előadó: Kecskés Viktória és Tóth Nóra, Intren Kft.
Kerekasztal beszélgetés
Résztvevők: Csanádi András, Accor; Nádas Gábor, Thermal Hotel Visegrád, Bogár Zoltán, Danubius; Fináczy Dóra, Travelo

12,30 – 13,30 Ebéd

13,30 – 15,30 Szeminárium folytatása
MICE értékesítés
Trendek a MICE szegmensben – szállodákkal szembeni elvárások
Előadók: Rácsai Ágnes, Microcosmos; Jávorkai Péter, Premium Incoming
Kerekasztal beszélgetés
Résztvevők: Parti János, Kempinski; Szerdi Zsuzsannna, Lycium és Kölcsey Központ; Polgár Tibor, Sheraton
Hogyan tudnak együttműködni a szállodák a Tripadvisor-ral?
Előadó: Helena Egan, Director of Industry Relations, Tripadvisor
Vendégpanaszok megfelelő kezelése, ennek fontossága
Előadók: Lukács Attila, MSZÉSZ; Gaál Miklós, Prestige Hotel

15,30 – 16,00 Kávészünet

16,00 – 17,00 Szekcióülések
Hogyan adózunk jövőre, mi vár ránk 2017-ben? – Dr. Antalóczy Györgyné
Szállodai bejelentés szabályai, házirend, vendégpanaszok jogi kezelése, szállodai márkanév-védelem – Dr. Salamon András

17,00-18,00 Szekcióülés
3*-os hotelek értékesítési, üzemeltetési kérdései – Bartha György, Hotel Lövér; Szabó Ákos, Bo18 Hotel

18,00 – 19,00 MSZÉSZ Választmányi ülés

KÖZGYŰLÉS

November 24. csütörtök

9,00 – 10,00 Társult tagok szekcióülése

10,00 – 10,30 Kávészünet

10,30 – 12,30 Plenáris ülés
Házigazda köszöntője – Glázer Tamás, igazgató
Polgármesteri köszöntő – Dr. Németh Sándor
Elnöki beszámoló – Dr. Niklai Ákos
A digitalizáció kihívásai a szállodaipar számára – A szobakiadás ÁFA csökkentésének pozitív hatásai Németországban
Előadó: Markus Luthe, főtitkár, Német Szállodaszövetség

12,30 – 13,45 Ebéd

13,45 – 15,45 Plenáris ülés folytatása
A vendég (értékelés) a király!
Előadó: Flesch Tamás, Continental Group
A munkaerőhiánnyal kapcsolatos MSZÉSZ felmérés eredményeinek bemutatása
Tényleg csak a pénz számít? – Stressz M online felmérés a fluktuáció, a munkaerőhiány okairól
Előadó: Meszlényi Zsolt, Training Universe
Kerekasztal beszélgetés a munkaerőhiány enyhítésének lehetőségeiről
Moderátor: Könnyid László, Europafit Hotel
Résztvevők: Baldauf Csaba, Kolping Hotel; Csordás Imre, Accent; Glázer Tamás, Caramell Hotel; Virga Csaba, Hunguest Hotels Zrt.; Temesvári Zsolt, Danubius Hotels Zrt.

15,45 – 16,15 Kávészünet

16,15 – 18,00 Plenáris ülés folytatása
Szakmai továbbképzési lehetőségek a Budapesti Corvinus Egyetem és a Cornell University New York partnerkapcsolata által
Előadó: Pintér-Szabó Lívia, Budapest Corvinus Egyetem
Az MSZÉSZ új honlapjának bemutatása
Előadók: Kovács Anett, Confhotel; Sárvári-Deák Zsófia, MSZÉSZ
2016 évi kintlevőségek – Kovács István
Az MSZÉSZ és a Szolgáltató Kft. 2016-17 évi költségvetése – Kovács István, Lukács Attila
Oktatási Alapítvány beszámolója – Temesvári Zsolt

19,00-23,00 Gálavacsora

Zöld Szálloda 2017-18 pályázat nyertesei
’Év Ifjú Szállodása 2016’ díj átadása
10-15-20 éves Társult tagok köszöntése


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.