Négycsillagos lett az ötcsillagos Kempinski, de örülnek neki

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest a Forbes Travel Guide értékelési rendszerében “négycsillagos” besorolást kapott. Azonban a Forbes Travel Guide minősítési rendszerében használt négycsillagos kategória nem egyezik meg az európai szállodaminősítési rendszer szerinti szokásos besorolással.

“Nagy megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, amelyet idén másodszorra kap meg szállodánk. Megnyitásunk óta az a küldetésünk, hogy a legmagasabb szintű és személyre szóló szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket. Egy ilyen minősítés - amely szigorú kritériumainak egyáltalán nem könnyű megfelelni -, rendkívül fontos visszajelzés számunkra, hiszen nem csak megerősít minket céljaink helyes meghatározásában, de irányt is mutat, hogy miben és hogyan lehetünk még jobbak.” – mondta Stephan Interthal, a szálloda igazgatója a díj kapcsán.

“Örömmel ismerjük el a 2018. évi értékelésben jól teljesítő szállodák eredményeit. Ezek a különlegesen magas színvonalú hotelek, éttermek és spák rendkívüli minőséget képviselnek a turisztikai szolgáltatások terén.” – mondta Gerard J. Inzerillo, a Forbes Travel Guide CEO-ja, majd hozzátette: cégünk történetében sosem szerepelt a listán ennyi nemzetközi szálloda."

A nemzetközi minősítési rendszer teljeskörűen értékel luxusszállodákat, éttermeket és spákat. Az 1958-ban Mobil Travel Guide néven alapított cég Amerikában hozta létre az első minősítési rendszert. Napjainkban a Forbes Travel Guide szakértői csapata mintegy 900 szigorú és objektív szempont szerint, anonim módon teszteli a helyeket. A cég éves értékelései, ismertetői és napi utazási történetei segítenek az igényes utazóknak a világ legjobb luxusélményeinek megismerésében.

 

Forrás: Vendég


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.