A hotelt még 1967 májusában nyitották meg Jordániában: az ünnepségen az azóta elhunyt Husszein király is részt vett. Akkor még háromszáz vendéget szolgált ki tizennyolc szakács, az asztalokon 750 kilogramm hús és 200 kilogramm rizs illatozott.
A szálloda egyfajta befektetés volt a jövőbe, mivel bevételéből a hotelhez tartozó privát szakiskola palesztin és jordániai diákjainak képzését támogatták - mondta el Masri Tammimi, a tanintézet jelenlegi igazgatója.
Egy hónappal a megnyitás után azonban kezdetét vette az Izrael és négy arab állam közti úgynevezett hatnapos háború. Izraeli katonák érkeztek a dombon álló épületbe, mivel az elhelyezkedése miatt katonai szempontból fontos területen található, rálátást biztosít Jeruzsálem egész területére. Az izraeli megszállást követően sohasem érkeztek meg az annyira várt vendégek: az arab üzletemberek és a turisták.
A hotel tulajdonosa ezért úgy döntött, tanintézménnyé alakítja a szállodát: jelenleg 54 fiatal férfi tanulja itt a vendéglátóipar csínját-bínját. A szakácstanoncok maguknak főznek és magukon tesztelik az ízletes húsgombócokat, a kicsinosított pincérek az előcsarnokban szolgálják fel a teát és a süteményt - gyakorlásképpen. Így készülnek fel arra az időre, amikor már igazi szállodában, igazi vendégek között dolgozhatnak.
Negyvenkét éve hiába vár vendégeire a név nélküli hotel
Négy emeleten hatvan szoba, elegáns pincérek, finomabbnál finomabb ételek, mosolygó portás - egyetlen dolog hiányzik a Közel-Keleten álló hotelből: a vendég, immáron negyvenkét éve - irja a nol.hu.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten
Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora
Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?
A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.