A hotelt még 1967 májusában nyitották meg Jordániában: az ünnepségen az azóta elhunyt Husszein király is részt vett. Akkor még háromszáz vendéget szolgált ki tizennyolc szakács, az asztalokon 750 kilogramm hús és 200 kilogramm rizs illatozott.
A szálloda egyfajta befektetés volt a jövőbe, mivel bevételéből a hotelhez tartozó privát szakiskola palesztin és jordániai diákjainak képzését támogatták - mondta el Masri Tammimi, a tanintézet jelenlegi igazgatója.
Egy hónappal a megnyitás után azonban kezdetét vette az Izrael és négy arab állam közti úgynevezett hatnapos háború. Izraeli katonák érkeztek a dombon álló épületbe, mivel az elhelyezkedése miatt katonai szempontból fontos területen található, rálátást biztosít Jeruzsálem egész területére. Az izraeli megszállást követően sohasem érkeztek meg az annyira várt vendégek: az arab üzletemberek és a turisták.
A hotel tulajdonosa ezért úgy döntött, tanintézménnyé alakítja a szállodát: jelenleg 54 fiatal férfi tanulja itt a vendéglátóipar csínját-bínját. A szakácstanoncok maguknak főznek és magukon tesztelik az ízletes húsgombócokat, a kicsinosított pincérek az előcsarnokban szolgálják fel a teát és a süteményt - gyakorlásképpen. Így készülnek fel arra az időre, amikor már igazi szállodában, igazi vendégek között dolgozhatnak.
Negyvenkét éve hiába vár vendégeire a név nélküli hotel
Négy emeleten hatvan szoba, elegáns pincérek, finomabbnál finomabb ételek, mosolygó portás - egyetlen dolog hiányzik a Közel-Keleten álló hotelből: a vendég, immáron negyvenkét éve - irja a nol.hu.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását
A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!
Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének
Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés
A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében
A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.
Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa
2024. augusztus 23-án nyílt meg újra Buda egyik, a Covid óta Csipkerózsika-álmot alvó négycsillagos szálláshelye.
Új értékesítési igazgató a budapesti ötcsillagos házban
Bakó Bálint lett a Matild Palace Budapest új értékesítési igazgatója.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.