Nem zár be a soproni Szieszta

A soproni hotelek közül a Szieszta szálloda beszállítói már csak készpénz ellenében szállítanak árut, s a hozzáértők szerint ez nem jó jel. A szálloda élére pár napja új igazgatót neveztek ki - írja a Kisalföld.

A soproni szállodákban és a szállásadó helyeken átlagban több mint harmincszázalékos volt idén a visszaesés. Ennek következtében több vendéglátó-ipari egység került kedvezőtlen anyagi helyzetbe: erősödött a verseny a piacon, ami az árak eséséhez vezetett. Emiatt több szálloda talpon maradása kérdésessé vált - írja a Kisalföld.
A város "hatszáz ágyas" szállodája néven közismert Hotel Sziesztának a beszállítói például már csak készpénzért szolgáltatnak. A hozzáértők szerint ez nem jó jel, a beszállítói bizalom elvesztésére utal. Olyan híreszteléssel is találkoztunk, hogy a szállodát bezárják.
A Szieszta élére azonban pár nappal ezelőtt Csehi István személyében új igazgatót neveztek ki. - Nem akarunk a velünk szemben lévő, bezárt Maroni szálló sorsára jutni, a szálloda anyagi helyzetének rendbetétele a legfontosabb célom - nyilatkozta a Kisalföldnek az új direktor. - A Szieszta a város gyönyörű helyén fekszik, van törzsközönsége, ráadásul jövőre ünnepeljük megnyitása negyvenedik évfordulóját. Középtávú terveink között ennek megfelelően felújítását, energiaracionalizálását is feladatunknak tekintjük. Rövid távon a legsürgősebb teendőnk a bevételeink növelése és a kiadásaink minimalizálása. Mindezt olyan módon, hogy ez a legkevésbé se menjen a vendéglátás színvonalának a rovására.
Terveink szerint nyitunk a város felé: programjainkkal szeretnénk aktívan bekapcsolódni a város vérkeringésébe, valamint újra szeretnénk megnyitni a kilencedik emeleten egykoron működött bárt, amely csodálatos panorámájával vonzerőt jelenthet helyieknek, idelátogatóknak egyaránt - zárta az új igazgató.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.