Nívódíjas lett a tatai Platán

A XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a Platán Restaurant & Café, Platán Várárok Vendégház színvonalas megvalósításáért második díjat nyert a Platán Kávéház Kft.

Az International Real Estate Federation (FIABICI) 1992 óta rendezi meg a FIABCI Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatot, amelynek célja a világ legsikeresebb ingatlanfejlesztéseinek kiválasztása és megjutalmazása. A szervezet 1951-ben alakult, 60 országban működik és a világ több tízezer neves ingatlanszakértője alkotja a tagságot – ezáltal egy teljes mértékben globális ingatlanszakmai hálózatot alkot és tevékenysége kiterjed a szakma összes ágazatára.

Az immáron két évtizedes múltra visszatekintő verseny története során az idén 14. alkalommal rendezte meg a FIABCI Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetség közreműködésével a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot, melynek győztesei jogot szereznek a nemzetközi mezőnyben történő megmérettetésre. A korábbi évek során több hazai ingatlanfejlesztés ért el sikert a Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton, így a magyarországi szállodák közül 2009-ben a Hotel Silver Resort a hotel kategória különdíját, míg 2012-ben szintén hotel kategóriában a Continental Hotel Zara első helyet szerzett.

A FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlan Szövetség idei kiírásában egy – a korábbiakhoz mérten jóval kisebb ingatlanfejlesztés, a tatai Platán Restaurant & Café, Platán Várárok Vendégház színvonalas megvalósításáért második díjat nyert a Platán Kávéház Kft.

„A Platán étterem és vendégház olyan gyöngyszem, amit immár nem csak a tataiak elismerését tudhatja magáénak, azt már régebben megszerezte – mondta az ünnepélyes díjátadó alkalmából Michl József, polgármester. - A második hely a mi kis városunk léptékeivel mérve óriási eredmény, szívből gratulálunk a bátor építésznek és tulajdonosnak.”

Kispál Sándor, a Magyar Ingatlanszövetség főtitkára hozzátette, hogy a zsűri feladata az volt, hogy megtalálja a benyújtott pályaművek közül azt, amelyik a siker esélyével képviselheti a magyar ingatlanfejlesztőket és építészeket a FIABCI Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton.

A nemzetközi pályázat elbírálásának fő szempontja az, hogy a megvalósult létesítmény hogyan javítja az adott település lakosainak életkörülményeit. A zsűri emellett értékeli a projekt koncepcióját, az építészeti kvalitást, a kivitelezés és a műszaki megoldások minőségét, környezettudatosságát és a beruházás gazdasági eredményeit. A díj elnyerése egy igen jelentős nemzetközi siker és a FIABCI Prix d’Excellence logo viselése komoly elismerést jelképez.

„El se hittük, hogy díjazottak lettünk – mondta boldogan Markos Anikó, a tervező Marép kft. képviselője. - A zsűri döntése alátámasztotta, hogy egy ingatlan értéket nem csak a nagyság, vagy a volumen határozhatja meg. A mi esetünkben a környezet, és az ott lakók szolgálata kapott elismerést.”

Kiemelte, hogy a az illetékes műemléki hatóságok konstruktív közreműködése nélkül nem érhették volna el a sikert.

Az ünnepség végén Szeles László, a Platán Kávéház Kft. tulajdonosa mondott köszönetet mindazoknak, akik részt vállaltak a sikerben, kiemelve Jakabffy László, gasztronómiai tanácsadó szerepét is.

(szöveg: Kolbe Gábor, kép: Platán Kávéház Kft.) 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.