Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveit (Novotel's Sustainable Seafood Principles), és 600 szállodában bevezette az úttörő globális Plant-Forward programot.

A szállodalánc globális márkaelnöke, Jean-Yves Minet az együttműködéssel kacsolatban kifejtette:

Határozottan fellépünk óceánjaink védelme érdekében. A WWF-fel kötött partnerség ennek az elkötelezettségnek egyik mozgatórugója. Irányításuk és szakértelmük révén 600 szállodánkban, valamint szélesebb körben az iparágban és az általunk elért közösségekben is nagyszabású változásokat tudunk elérni. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a bolygó hosszú életére, a tengeri élővilágra és a jövő generációira pozitív hatást gyakorló döntéseket hozzunk. A felelős beszerzéstől kezdve a Plant-Forward megközelítésig az óceánokra vonatkozó stratégiánk célja, hogy valódi változásokat érjünk el.


Fotó: © Antonio Busiello/WWF

A hotelmárka 600 szállodájában világszerte bevezetett új irányelvek többek között a 350 veszélyeztetett tengeri halfaj betiltását és a felelősségteljes halászat 2027-ig történő előmozdítását, a kizárólag MSC tanúsítvánnyal rendelkező, vadon fogott fajok vagy felelősen beszerzett helyi halak felszolgálását, a lazac és a garnélarák esetében pedig ASC- vagy biominősítéssel rendelkező tenyésztett tengeri halak használatát, szükség esetén a beszállítói együttműködés erősítését tartalmazzák.

A WWF France fenntartható tengeri élelmezéssel kapcsolatos átfogó globális képzési programot indított a Novotel séfjei és élelmiszerbeszerzési csapatai számára, és a Novotel és az Accor mellett tovább dolgozik a nyomon követhetőség javításán.

 

 


Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.
Hilton, Marriot: irány Afrika!

Hilton, Marriot: irány Afrika! 

Bejelentette afrikai terjeszkedését a Hilton és a Marriot.
A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca

A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca 

Itthon akár háromszor annyiba is kerülhet a kisállatunk nyaralása, mint Európa más városaiban.
Változás a nemzetközi szállodaláncnál

Változás a nemzetközi szállodaláncnál 

Megújította nevét és vállalati identitását az AccorInvest.
Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE

Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE 

A sors ismétli önmagát. A június 13-án történtekre reagált a ház tulajdonos-igazgatója.
Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján

Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján 

2025-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Aria Hotel Budapest.
Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel

Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel 

A korábbi Expo Congress Hotel felújításából született az Expo Tower.
Nem panaszkodhatnak a szállodások az idei pünkösdi hosszú hétvégére

Nem panaszkodhatnak a szállodások az idei pünkösdi hosszú hétvégére 

A június eleji hosszú hétvégén 45 százalékkal több vendég szállt meg a Balatonnál, mint tavaly, közölte a Visit Hungary.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.