Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveit (Novotel's Sustainable Seafood Principles), és 600 szállodában bevezette az úttörő globális Plant-Forward programot.

A szállodalánc globális márkaelnöke, Jean-Yves Minet az együttműködéssel kacsolatban kifejtette:

Határozottan fellépünk óceánjaink védelme érdekében. A WWF-fel kötött partnerség ennek az elkötelezettségnek egyik mozgatórugója. Irányításuk és szakértelmük révén 600 szállodánkban, valamint szélesebb körben az iparágban és az általunk elért közösségekben is nagyszabású változásokat tudunk elérni. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a bolygó hosszú életére, a tengeri élővilágra és a jövő generációira pozitív hatást gyakorló döntéseket hozzunk. A felelős beszerzéstől kezdve a Plant-Forward megközelítésig az óceánokra vonatkozó stratégiánk célja, hogy valódi változásokat érjünk el.


Fotó: © Antonio Busiello/WWF

A hotelmárka 600 szállodájában világszerte bevezetett új irányelvek többek között a 350 veszélyeztetett tengeri halfaj betiltását és a felelősségteljes halászat 2027-ig történő előmozdítását, a kizárólag MSC tanúsítvánnyal rendelkező, vadon fogott fajok vagy felelősen beszerzett helyi halak felszolgálását, a lazac és a garnélarák esetében pedig ASC- vagy biominősítéssel rendelkező tenyésztett tengeri halak használatát, szükség esetén a beszállítói együttműködés erősítését tartalmazzák.

A WWF France fenntartható tengeri élelmezéssel kapcsolatos átfogó globális képzési programot indított a Novotel séfjei és élelmiszerbeszerzési csapatai számára, és a Novotel és az Accor mellett tovább dolgozik a nyomon követhetőség javításán.

 

 


Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.
Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg

Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg 

Sok spanyol az ilyen rövid távú kiadásokat okolja a lakáshiány súlyosbodásáért.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.