Új szakemberek a szántódi BalaLand vezetői pozícióiban

A Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton új szakemberekkel erősíti csapatát. Az új vezetők elismert tapasztalatukkal járulnak hozzá a szálloda fejlődéséhez és sikeréhez, írják a kinevezésekkel kapcsolatos közleményükben.

Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton új szintre emeli szolgáltatásait azáltal, hogy további tapasztalt szakemberekkel erősíti csapatát. Az újonnan kinevezett vezetők között olyan elismert szakemberek szerepelnek, akik a vendéglátás és turizmus különböző területein szerzett jelentős tapasztalatukkal hozzájárulnak a szálloda sikeréhez és fejlődéséhez, olvasható a közleményben.

Örömömre szolgál, hogy ilyen tehetséges szakemberek csatlakoztak hozzám és a csapathoz, és így új ötleteket, valamint magas színvonalú vendéglátást hoznak magukkal, és gazdagítják vele a BalaLandet. Bízom benne, hogy együtt sikeresen valósítjuk meg jövőbeli terveinket

– - mondta Peter Knoll, a szálloda vezérigazgatója.

Balról jobbra: Tóth-Deme Gábor, Szabó Dániel, Molnár-Szarka Tímea, Peter Knoll, Hamvas Patrícia, Simon Dávid és Carsten Rabe
Balról jobbra: Tóth-Deme Gábor, Szabó Dániel, Molnár-Szarka Tímea, Peter Knoll, Hamvas Patrícia, Simon Dávid és Carsten Rabe

Íme, az újonnan kinevezett vezetői gárda:

A szálloda új F&B Managere Szabó Dániel 13 éves vendéglátóipari tapasztalattal rendelkezik. Az alapokat egy óceánjáró hajótársaságnál sajátította el, majd ezt követően Balaton-parti 4 és 5 csillagos szállodák F&B részlegét erősítette. Tavasz óta pedig a Mövenpick BalaLand éttermi csapatát vezeti, ahol innovatív F&B koncepciókat valósít meg, így többek közt a Beach Bar megnyitása is hozzá köthető.

Hamvas Patrícia korábban Siófok városmarketingjén, illetve a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektben dolgozott. A BalaLand új marketingkoordinátoraként a szálloda online és offline megjelenéseiért, valamint a Mövenpick BalaLand Resort regionális, országos és nemzetközi népszerűsítéséért felel.

Simon Dávid közel tíz éve tevékenykedik a szállodai értékesítés területén. 2020-ig a Sofitel Budapest Chain Bridge csapatának tagja volt, az Accor családhoz pedig egy hosszabb észak-balatoni kitérő után tért vissza idén júniusban. Sales managerként fő feladata a gyermektematika megtartása mellett a MICE részleg kialakítása, amely lehetővé teszi a szálloda egész éves működését és fejlődését.

Tóth-Deme Gábor több mint tíz éve dolgozik a szállodaiparban. Svájcban kezdte pályafutását, ahol iskolai képesítését is szerezte. Idén júniusban került rezervációs manager pozícióba, és különös figyelmet fordít a részlegek közötti kommunikáció fontosságára, hogy a vendégigényeket magas színvonalon szolgálják ki.

Head of Talent and Culture pozícióban Molnár-Szarka Tímea fő célja egy stabil kollektíva felépítése, a munkavállalók támogatása és fejlesztése, valamint a vezetők továbbképzése. A HR szakma iránti szenvedélye még 2005-ben kezdődött egy fejvadász cégnél, majd a vállalati oldal megismerése után csatlakozott a Hilton Budapest HR csapatához, és júliustól erősíti a BalaLand csapatát.

Carsten Rabe az új executive chef, aki jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Korábban az USA-ban, Kínában és a Közel-Keleten olyan kiemelkedő éttermek konyháját vezette, mint a New Jersey-i The Manor, valamint dolgozott együtt David Burke cheffel is New Yorkban. Részt vett a plovdivi Mgallery Hotel, és más szállodaláncok nyitásában is. Stílusát a friss, ízletes és kozmopolita jelzőkkel illeti.

 

 

 

 

 

A


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.