Radisson hotelnyitás a BudaParton

A Kopaszi-gát mellett, a MOL Campus tövében, a rohamosan fejlődő BudaParton nyitotta meg kapuit október 19-én a Radisson szállodacsoport új business szállodája. A full-service hotel megnyitásával ezzel egy újabb nemzetközi csúcsmárka jelent meg az újbudai városrészben.

A közel 200 szobával rendelkező ház modern esemény- és konferencia-helyszín szolgáltatással, skybárjával, és ázsiai fúziós éttermével, a Shanghai Kitchennel lép be a budapesti hotelpiacra. A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban 198 szoba található – ebből 174 db standard és 24 db superior szoba, de helyet kapnak multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is.

 

Az épületkomplexum egyedi megjelenése a KÖZTI építésziroda munkája, a kivitelezést a Market Építő Zrt. végezte, több mint két év alatt. A munkálatok során a Market először alkalmazta a leányvállalata, a PREbeton által gyártott legmodernebb előregyártott homlokzati elemeket.

 

A hotel a BudaParton kapott helyett, ahol az új városnegyed építése jelenleg közel a projekt felénél tart. A Lágymányosi-öbölnél épülő és fejlődő városnegyedben már a nyolcadik lakóház építése és értékesítés zajlik, miközben a meglévő három irodaház és a MOL Campus toronyháza mellett több irodaépület kivitelezési munkái is folyamatban vannak.

A nemrég átadott központi parkkal együtt a zöld területeket számolva a főváros ötödik legnagyobb közparkja jött létre.A jelenlegi közel negyven szolgáltató mellé 2024 elejére várhatóan még 10 újabb üzlet nyitása várható.

Forrás: Black Page Consulting


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.