Joel Khalil fiatal kora ellenére már nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, amelyet immár a Corinthia Hotel Budapestben kamatoztathat.
1996-ban Svájcban a Hotel Management School Les Roches-ban szerezte meg a “Certified Federal Suisse de Capacite” végzettséget, majd Demi Chefként kezdett dolgozni. Ezt követően dolgozott a Tel Aviv Hilton King Solomon Grill Fine Dining Restaurantban, majd Londonban, Svájcban, Brunei-ben, Hong Kongban, és Dublinban. Utolsó munkahelye a Sofitel Macau volt Makaó szigetén, ahol több, mint 3 évet töltött el.
Ismeri a francia, a mediterrán, a Cuisine Nicoise konyhát és számos ázsiai és közelkeleti specialitást. Karrierjét megszakítva egy évet szentelt annak, hogy a cukrászmesterséggel is megismerkedjen.
2004-ben már járt Budapesten, és a néhány itt eltöltött nap alatt barátját, a Corinthia Hotel Budapest akkori séfjét is meglátogatta, így már személyes élmények fűzték a szállodához.