Szálloda szeretettel

Most 32 éve, 1982-ben nyílt meg először a Balaton északi partjának legfrekventáltabb helyén, Balatonfüreden az a szálloda – bár eredetileg apartman- háznak tervezték, aztán elvetették az ötletet -, amelyet akkoriban Blaskó Anikó vezetett, Kántás Józsi séf készítette a konyhán messze földön híres lecsóját, sütötte az isteni bifszteket, közösen Weisz Zoltánné Pötyivel.

 Július 3-án, a ház újranyitása, az új épületszárny ünnepélyes avatóján ismét együtt volt a „nagy csapat”.

Igaz, a ház első igazgatónője csak ven- dégként, de Pötyit a konyháról és Kántás Józsefet visszahívták a jelenlegi tulajdo- nosok, így a 2006 óta a Forsthoffer család (képünkön) által vezetett házban ismét ő vezeti konyhát.

JELENTŐS KORSZERŰSÍTÉS

Amikor a família a 2006-ban birtokba vette a házat, tisztában voltak azzal, az akkori szolgáltatásokkal, a szálloda nyújtotta le- hetőségekkel nem vehetik fel a versenyt az adott piaci környezetben. Nem is volt kérdés, hogy bővíteni, korszerúsíteni kell. Mivel hosszú távra terveztek, jelentős hi- telt vettek fel: az idén tavasszal befejezett beruházás összértéke 500 millió forint, eh- hez 100 millió forint támogatást nyertek el a Közép-Dunántúli Operatív program kere- tén belül, az átalakításhoz szükséges többi összeget banki hitelből teremtették elő.

ELKÉSZÜLT VÉGRE A HÁZUK

Idén tavasz végére elkészült végre az új épületszárny, a Dália, így a szálloda alap- területe, mint a július 3-án tartott ünne- pélyes megnyitó alkalmával Forsthoffer Ágnes ügyvezetőtől megtudtuk, 2900 m2- ről 4400-ra nőtt. Az új szárnyban helyet kapott egy 80 m2-nyi területtel bővített elegáns étterem, egy galériás, sokféle élményrésszel ellátott wellness részleg, valamint egy 220 nm2-nyi összterületű,többféle módon szekcionálható konfe- renciaterem, és a ház kívülről 220 m2-nyi tágas, panorámás terasszal is gazdagabb lett. A felújításra szánt összegből új liftet is építettek a meglévő mellé. Egy kültéri medence kialakítását, a kert rendbe té- telét, valamint a tetőn egy napelempark kialakítását is finanszírozták a felújítás- ra szánt keretből 12 teraszos, falhűtéssel ellátott szobát (köztük családiakat) és 2 lakosztályt is kialakítottak, így pótágyak nélkül 134 fő befogadására bővült a min- den szobából gyönyörű balatoni panorá- mával rendelkező épület. A régi épületben is felújították a szobákat, amelyből 14-et felszereltek légkondícionálással is.

A MARGARÉTA CSALÁD

Forsthofferék a bővítésen kívül más te- rületeken is korszerűsítették a házat és többféle szolgáltatást. Fejlesztették, átala- kították a konyhatechnológiát: korszerű főzőkonyhai berendezéseket, polcrend- szereket, pultokat vettek. Emellett a ház teljes ügyviteli rendszerét is átalakították, és a telepített épületfelügyeleti rendszer segítségével a légtechnika, hűtés, fűtés, az uszodatechnika és az elektronikai beren- dezések működését is teljes kontroll alatt tartják. Nemcsak a házon belül, hanem a kommunikációt, az online megjelenést, a honlapjukat is korszerűsítették, vendég- baráttá alakították, új, frisebb, fiatalosabb logot, arculatot kapott a Margaréta, bár természetesen a kedves, egyszerű, ma- gyar virág nevét, és a hozzá kapcsolódó bensőséges, meleg érzést megtartották. Ágnes különben az ünnepélyes megnyitón először a saját családjához szólt: megkö- szönte szüleinek, Varró Juliannának és Forsthoffer Ferencnek azt a végtelen szere- tet, bizalmat és önzetlen segítséget, aminek árán közösen együtt ismét megnyithatták a Margarétát. A bejárati portál két oldalán hatalmas virágládában a névadó növények pompáznak. Egyiken több bimbó ringa- tózott érkezésünk idején. Mire kihívtuk a bejárathoz egy közös családi fotó erejéig Forsthofferéket, észrevettük, kipattant az egyik, és napfényben fürdött a virág.


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.