Szállodai bevétel boom a világbajnokságnak köszönhetően

Az előzetes adatok szerint a szállodák 25-30 százalékkal magasabb árbevételt értek el júliusban az egy évvel korábbinál, az átlagárak 20 százalékkal voltak magasabbak a vizes világbajnokságnak köszönhetően - mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Hozzátette: a szállodák csaknem teltházzal üzemeltek a verseny ideje alatt, a foglaltságuk több mint 90 százalékos volt a tavaly júliusi 85 százalékot követően. Részletes adatok a következő hónapban lesznek majd - mondta.

A Danubius Hotels Group szállodalánc tájékoztatása szerint júliusban a budapesti szálláshelyeik, így a 2 margitszigeti Danubius hotel is teltház közelében, 90 százalékos telítettséggel üzemelt.

A magas foglaltság már a tavalyi, tavaly előtti évben is jellemző volt, de a vizes világbajnokság miatt az átlagárban jelentős, 45 százalékos növekedés volt az előző év hasonló időszakához képest.

Mácsai Péter, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Danubius Grand Hotel Margitsziget igazgatója elmondta: a bevételeik jelentős növekedését köszönhették a sporteseménynek. 

Budapest iránt jelentősen megélénkült a kereslet, a FINA Masters, a Forma I. és a Sziget Fesztivál szintén sok, reményeik szerint visszatérő vendéget hoz, szeptemberre pedig szintén rekord foglaltságra számítanak.

A kiemelkedő év végén újabb felújításokat kezdenek a szállodáikban - tette hozzá Mácsai Péter.

Forrás: MTI


Igazgatói kinevezések az Accent házainál

Igazgatói kinevezések az Accent házainál 

Koós Melinda vezeti a májusban újranyitott Kenese Bay Garden Resort & Conference szállodát, őt Maul Kitti váltja a Gotthard Therme Hotel & Conference élén.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.