Szállodai fejlesztések a nyugat-balatoni régióban

Négycsillagos lett a hévízi Palace Hotel, fejlődik a zalakarosi Mendan és mulitfunkciós rendezvénytermet kapott a sümegi Hotel Kapitány.

A Magyar Újságírók Ország Szövetsége Gasztronómiai és Turisztikai Szakosztályának 18 tagja június 21-22-én tematikus sajtóutazás keretében ismerkedett meg a Balatoni Régió különleges új turisztikai attrakcióival. A szállást adó Hévízi Palace Hotelt a napokban sorolták át négycsillagos minőségűvé és a Nyugat-Balatoni Régió legnagyobb, legtágasabb, átlagosan 32,5 m2-es szobáival várja a vendégeket. Különlegessége, hogy a 131 tulajdonos 156 szállodai szobáját új, professzionális módszerekkel dolgozó üzemeltető, a Service 4 You Hotel Management működteti.  A ház ősztől megnyitja új szauna világát, melyben otthont kap egy új gőzkabin sóterápiás infrakabin és egy nagy befogadóképességű finn szauna.

Az újságírók megtekintették a Hévízi Szent András non profit Kft folyamatban lévő 5 milliárd Ft-os beruházási munkáit és megismerhették az ország egyik legsikeresebb turisztikai egyesülete, a Hévízi Turisztikai Marketing Egyesület munkáját és munkamódszertét. A rossz idő ellenére a szakosztály tagjai megcsodálhatták a Sümegi Kapitány Wellness Hotel és Magyarország első, szállodával is rendelkező történelmi élményparkjának újdonságait is, így a 2000-személyes, új többcélú rendezvénytermet.

Zalakaroson a MenDan Thermalhotel & Aqualand négycsillag szuperior minőségbe való átsorolásáról kaphattak tájékoztatást és a folyamatban lévő ötcsillagos új szállodai szárny és az országban egyedülállóan különleges wellness-világ fejlesztési tervéről.

Siófokon a Makovecz Imre által tervezett Best Western Janus Atrium Boutikhotel & Spa szálloda „29 világát” és Darabos Anita iparművész remek alkotásait mutatta be Vincze János tulajdonos és a MT.Zrt Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság tartott tájékoztatót az idei balatoni szezon kilátásairól. A tematikus út középpontjában a turizmusban egyre gyakrabban tapasztalható összefogás és a különleges szállodai szolgáltatások álltak, „Best practise”-példákkal és esettanulmányokkal.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.