Szállodalánc és egyetem összefogása az égető munkaerőhiány miatt

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és Mellow Mood Hotels cégcsoport együttműködési megállapodást kötött közös képzési, kutatási és gyakorlati programok megvalósítására, melyek a MATE-Mellow Mood Hotels Akadémia égisze alatt valósulnak meg.

A kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, valamint a Mellow Mood Hotels cégcsoport két tulajdonos-ügyvezetője, Sameer Hamdan és Zuhair Awad írták alá. 

Minden, ami a munkaerőpiaci helyzeten javít, kiemelt jelentőségű ma a turizmus, a szállodaipar és a vendéglátás területén. Ezt célozza a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Mellow Mood Hotels cégcsoport közötti együttműködési megállapodás, amelyet csütörtökön írtak alá ünnepélyesen a szállodalánc zászlóshajójának számító Párisi Udvarban.

 

A két intézmény vezetőinek részvételével megtartott tájékoztatón először a házigazdák értékelték a Magyarországon egyedülállónak tekinthető együttműködést. A Mellow Mood Hotels cégcsoport tulajdonosai, Zuhair Awad és Sameer Hamdan magyar nyelven tartott köszöntőjükben hangsúlyozták, mennyire fontos a 10 szállodát és több éttermet tulajdonló, illetve üzemeltető sikeres vállalkozásnak, hogy szakképzett munkaerőt találjanak. 

A közös munkafolyamat lényege, hogy az egyetem kompetenciafejlesztő felnőttképzési programokat indít a munkavállalási esélyek javítása érdekében, valamint magyar és angol nyelvű felsőoktatási képzéseket hirdetnek meg, melyek gyakorlati helyszínét a szállodalánc biztosítja.

A lánc üzemeltetői bíznak abban, hogy a gyakorlati munka során a hallgatók nemcsak ennek időtartamára kötnek ismeretséget a szállodákkal, hanem a későbbiekben munkahelyüknek tekintik azokat. Lényeges, hogy angol nyelven is folyik majd a posztgraduális képzés, ráadásul megfizethető árakon. Török Ágoston, a Mellow Mood Hotels cégcsoportigazgató helyettese kiemelte, mennyire fontos ma a szakképzett munkaerő utánpótlás a szállodaiparban és a vendéglátásban. 

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora rámutatott, egyetemük azért is alkalmas egy ilyen együttműködésre, mivel sokirányú szakképzést nyújtanak, a pénzügyi szolgáltatástól a kommunikációig, a szállodaipartól az élelmiszer alapanyagok előállításáig, a kertészettől a halgazdálkodásig. A hallgatók tehát egész spektrumát áttekinthetik az ágazatnak, és többféle szakterületen képezhetik magukat a 80 órás hétvégi kurzusokon,  illetve később választhatnak, hogy hol helyezkednek el.

Az együttműködés alapgondolata már évekkel ezelőtt, 2016-ban, a jogelődnek számító Szent István egyetemen felmerült, de csak mostanra érett be.

Forrás: mfor.hu / Turizmus Online


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.