Szállodanyitás a Balatonnál

A vártnál nagyobb érdeklődés és sikeresen megvalósított üzleti rendezvények fémjelzik az új Hotel Yacht eddigi tevékenységét. A bizakodó hangulatú ünnepélyes megnyitón elhangzott: a kezdeti eredmények alapján méltán fűzhetők nagy remények a Hotel Yacht további működéséhez.

Idén új, négycsillagos wellness- és konferenciaszálloda nyitotta meg kapuit Siófok városában a beruházó SH-Fejlesztő Kft. által elnyert uniós támogatásnak köszönhetően. Bár a Hotel Yacht már január óta fogad vendégeket, a szálloda ünnepélyes megnyitójára 2016. március 31-én került sor. Jelen volt és beszédet mondott Hamvas Péter, Siófok város alpolgármestere, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Havas Péter, a beruházó SH-Fejlesztő ügyvezető igazgatója, Boldizsár Zoltán, az üzemeltető Service4You ügyvezető igazgatója és Csonka Sándor szállodaigazgató. A Hotel Yacht eddigi, negyedéves működésének tapasztalatai alapján a megnyitón felszólalók megalapozottan fűztek nagy reményeket a további eredményes működéshez.

A szálloda egyedülálló szolgáltatásokkal célozta meg előkelő helyét a turisztikai piacon. Elhelyezkedésének köszönhetően a Hotel Yacht páratlan panorámával rendelkezik, szobáinak többségéből teljes kilátás nyílik a Balatonra és a vitorláskikötőre. A Service4You által üzemeltetett szálloda célja, hogy sokrétű szolgáltatásaival elnyerje az utazóközönség bizalmát: finom egyensúlyt biztosítva szolgálja mind az üzleti céllal utazók, mind a pihenni vágyók igényeit.

A szálloda legfelső szintjén egy balatoni panorámás, akár 250 fő befogadására alkalmas konferenciaközpont került kialakításra plenáris teremmel, lounge-al és terasszal. A terem mobilfalak segítségével tovább szekcionálható. A változatosan berendezhető, természetes fényű, jól dekorálható terem a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelve tökéletes helyszíne konferenciáknak, szakmai tudományos programoknak, csapatépítő tréningeknek, üzleti tárgyalásoknak.

2016. januári nyitása óta a szálloda több sikeresen lebonyolított rendezvénnyel büszkélkedhet: a visszajelzések azt mutatják, hogy a Hotel Yacht olyan komplex és színvonalas szolgáltatást kínál, amellyel bátran felveheti a versenyt a hazai rendezvénypiacon. Multinacionális cégek és szakmai szervezetek részéről kaptunk már felkérést, s ezek eredményes megvalósításának köszönhetően több megbízónkat még az idei évben visszatérő üzleti partnerként üdvözölhetjük.

Az elmúlt 2 hónap eredményei bizonyítják, hogy a Hotel Yacht megállja helyét a négycsillagos wellness- és konferenciaszállodák egészséges versenyében, és színesíti a hazai, azon belül a térség szolgáltatási palettáját. A szálloda nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a rendezvények professzionális lebonyolítása mellett az egyéni vendégkörnek is teljesüljön minden, a pihenéssel és feltöltődéssel kapcsolatos elvárása. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a nálunk szervezett rendezvények vendégeit visszatérő egyéni vendégként is köszönthetjük!

A vártnál nagyobb érdeklődés tapasztalható a szálloda iránt Siófok város részéről: ez köszönhető a helyi kezdeményezéseknek, és az olyan, országos programokon való részvételnek is, mint például a Torkos Csütörtök, amely egyben bemutatkozási lehetőség is volt a Hotel Yachtnak, és rendkívüli sikerrel zárult.

A szálloda célja, hogy a siófoki lakosok számára is elérhető programokat, tematikus esteket szervezzen. A balatoni vitorlázó közönségnek kifejezetten vonzó célpontot jelent a vitorlásszezon kezdetével a Hotel Yacht à la carte étterme és kávézóterasza. Az elhelyezkedésnek és az éttermi szolgáltatásoknak köszönhetően minden adott ahhoz, hogy a kikötőbe látogató vagy éppen hajóval érkező vendégeknek kedvelt találkozópontja legyen a BlueDot Bisztro. Az étlapon található fogások tükrözik a nemzetközi és a magyaros konyha ízvilágát, miközben figyelmet fordítunk a gyermekekkel érkezők és a kulináris élvezetekre vágyók igényeire is. A szállóvendégeknek a félpanziós ellátáson felül lehetőségük van arra is, hogy az à la carte étlapról válasszanak. Az étterem kikötőre néző terasza zenés nyáresti programoknak is helyszínéül szolgál majd, így elmondható, hogy a BlueDot Bisztróval megálmodott koncepció is megvalósult, és az étterem a szállodával összeforrva, mégis különálló brandként jelenhet meg a piacon. T

ovábbi információk a szállodáról: A Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok a négycsillagos szállodák kényelmével várja, és nemzetközi színvonalon szolgálja ki a turisztikai, egészségügyi, wellness és business céllal érkező külföldi és hazai vendégeket. A 205 férőhelyet több mint 70 letisztult stílusú, modern dizájnú, otthonos szoba biztosítja.

A Hotel Yacht földszintjén egy komplex szolgáltatást nyújtó egészségmegőrző részleg került kialakításra, mely önálló egységként üzemel. Kínálatát a szálloda vendégei az Országos Egészségpénztár által nem finanszírozott járóbeteg-ellátásként, nem sürgősségi esetben végzett orvosi és egészség-megőrzési szolgáltatásként vehetik igénybe. Egy külön épületszárnyban egyedi hangulatú, többféle medencével és szauna részleggel ellátott, napozóterasszal és szabadtéri masszázspavilonnal bővített, tágas és magas színvonalú wellness részleg valósult meg. A családbarát wellness központ több nemzedék számára egyidejűleg képes biztosítani a pihenést és a rekreációt. A családok kényelmét, a gyermekek szórakozását és egyben a szülők nyugalmát a MóKaland játszóház térítésmentes, meghatározott időszakokban szervezett programjai is szolgálják.

A Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok a Dél-Dunántúli Operatív Program, Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban pályázati kiírás keretében 999.973.083 Ft támogatást nyert el.

Forrás: Vendég & Hotel Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.