Szállodanyitás a Balatonnál

A vártnál nagyobb érdeklődés és sikeresen megvalósított üzleti rendezvények fémjelzik az új Hotel Yacht eddigi tevékenységét. A bizakodó hangulatú ünnepélyes megnyitón elhangzott: a kezdeti eredmények alapján méltán fűzhetők nagy remények a Hotel Yacht további működéséhez.

Idén új, négycsillagos wellness- és konferenciaszálloda nyitotta meg kapuit Siófok városában a beruházó SH-Fejlesztő Kft. által elnyert uniós támogatásnak köszönhetően. Bár a Hotel Yacht már január óta fogad vendégeket, a szálloda ünnepélyes megnyitójára 2016. március 31-én került sor. Jelen volt és beszédet mondott Hamvas Péter, Siófok város alpolgármestere, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Havas Péter, a beruházó SH-Fejlesztő ügyvezető igazgatója, Boldizsár Zoltán, az üzemeltető Service4You ügyvezető igazgatója és Csonka Sándor szállodaigazgató. A Hotel Yacht eddigi, negyedéves működésének tapasztalatai alapján a megnyitón felszólalók megalapozottan fűztek nagy reményeket a további eredményes működéshez.

A szálloda egyedülálló szolgáltatásokkal célozta meg előkelő helyét a turisztikai piacon. Elhelyezkedésének köszönhetően a Hotel Yacht páratlan panorámával rendelkezik, szobáinak többségéből teljes kilátás nyílik a Balatonra és a vitorláskikötőre. A Service4You által üzemeltetett szálloda célja, hogy sokrétű szolgáltatásaival elnyerje az utazóközönség bizalmát: finom egyensúlyt biztosítva szolgálja mind az üzleti céllal utazók, mind a pihenni vágyók igényeit.

A szálloda legfelső szintjén egy balatoni panorámás, akár 250 fő befogadására alkalmas konferenciaközpont került kialakításra plenáris teremmel, lounge-al és terasszal. A terem mobilfalak segítségével tovább szekcionálható. A változatosan berendezhető, természetes fényű, jól dekorálható terem a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelve tökéletes helyszíne konferenciáknak, szakmai tudományos programoknak, csapatépítő tréningeknek, üzleti tárgyalásoknak.

2016. januári nyitása óta a szálloda több sikeresen lebonyolított rendezvénnyel büszkélkedhet: a visszajelzések azt mutatják, hogy a Hotel Yacht olyan komplex és színvonalas szolgáltatást kínál, amellyel bátran felveheti a versenyt a hazai rendezvénypiacon. Multinacionális cégek és szakmai szervezetek részéről kaptunk már felkérést, s ezek eredményes megvalósításának köszönhetően több megbízónkat még az idei évben visszatérő üzleti partnerként üdvözölhetjük.

Az elmúlt 2 hónap eredményei bizonyítják, hogy a Hotel Yacht megállja helyét a négycsillagos wellness- és konferenciaszállodák egészséges versenyében, és színesíti a hazai, azon belül a térség szolgáltatási palettáját. A szálloda nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a rendezvények professzionális lebonyolítása mellett az egyéni vendégkörnek is teljesüljön minden, a pihenéssel és feltöltődéssel kapcsolatos elvárása. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a nálunk szervezett rendezvények vendégeit visszatérő egyéni vendégként is köszönthetjük!

A vártnál nagyobb érdeklődés tapasztalható a szálloda iránt Siófok város részéről: ez köszönhető a helyi kezdeményezéseknek, és az olyan, országos programokon való részvételnek is, mint például a Torkos Csütörtök, amely egyben bemutatkozási lehetőség is volt a Hotel Yachtnak, és rendkívüli sikerrel zárult.

A szálloda célja, hogy a siófoki lakosok számára is elérhető programokat, tematikus esteket szervezzen. A balatoni vitorlázó közönségnek kifejezetten vonzó célpontot jelent a vitorlásszezon kezdetével a Hotel Yacht à la carte étterme és kávézóterasza. Az elhelyezkedésnek és az éttermi szolgáltatásoknak köszönhetően minden adott ahhoz, hogy a kikötőbe látogató vagy éppen hajóval érkező vendégeknek kedvelt találkozópontja legyen a BlueDot Bisztro. Az étlapon található fogások tükrözik a nemzetközi és a magyaros konyha ízvilágát, miközben figyelmet fordítunk a gyermekekkel érkezők és a kulináris élvezetekre vágyók igényeire is. A szállóvendégeknek a félpanziós ellátáson felül lehetőségük van arra is, hogy az à la carte étlapról válasszanak. Az étterem kikötőre néző terasza zenés nyáresti programoknak is helyszínéül szolgál majd, így elmondható, hogy a BlueDot Bisztróval megálmodott koncepció is megvalósult, és az étterem a szállodával összeforrva, mégis különálló brandként jelenhet meg a piacon. T

ovábbi információk a szállodáról: A Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok a négycsillagos szállodák kényelmével várja, és nemzetközi színvonalon szolgálja ki a turisztikai, egészségügyi, wellness és business céllal érkező külföldi és hazai vendégeket. A 205 férőhelyet több mint 70 letisztult stílusú, modern dizájnú, otthonos szoba biztosítja.

A Hotel Yacht földszintjén egy komplex szolgáltatást nyújtó egészségmegőrző részleg került kialakításra, mely önálló egységként üzemel. Kínálatát a szálloda vendégei az Országos Egészségpénztár által nem finanszírozott járóbeteg-ellátásként, nem sürgősségi esetben végzett orvosi és egészség-megőrzési szolgáltatásként vehetik igénybe. Egy külön épületszárnyban egyedi hangulatú, többféle medencével és szauna részleggel ellátott, napozóterasszal és szabadtéri masszázspavilonnal bővített, tágas és magas színvonalú wellness részleg valósult meg. A családbarát wellness központ több nemzedék számára egyidejűleg képes biztosítani a pihenést és a rekreációt. A családok kényelmét, a gyermekek szórakozását és egyben a szülők nyugalmát a MóKaland játszóház térítésmentes, meghatározott időszakokban szervezett programjai is szolgálják.

A Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok a Dél-Dunántúli Operatív Program, Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban pályázati kiírás keretében 999.973.083 Ft támogatást nyert el.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.