100. szülinapi buli a Novotelben

A Novotel Budapest Centrum, leánykori nevén Hotel Palace századik születésnapját ünnepelte csütörtökön, 2011. november 10-én.

A szervezők megadták a módját, folyt a bor és a pezsgő, ínyencfalatok várták a vendégeket, retrofotókat készítettek, korhű ruhába bujtatott hölgyek és urak pózoltak visszaidézve az 1911-es évet. A galériában nagyban ment a szerencsejáték, sajnos nem igazi pénzben, ezt csak e sorok írója sajnálta, mert olyan szerencsével játszott, hogy a zsetonok halomba álltak előtte.

A szálloda igazgatója Laurent Lassier köszöntötte az estélyibe öltözött vendégeket, néha egy-egy farmer is felbukkant, ők a szálló vendégei voltak, akik bekukkantottak egy pillanatra, hogy megnézzék mi is ez a nagy felhajtás. Ámulva nézték a filmet, melyen kockáról kockára mutatták be, milyen is volt a Palace szálló akkoriban, megnyitása idején.

Végig követhették a hotel sorsát, megtudhatták, hogy Budapest belvárosában, egy gyönyörű, 1911-ben szecessziós stílusban épült és 2002-ben felújított, műemléki védelem alatt álló épületben található a négy csillagos Novotel Budapest Centrum szálloda, korábbi nevén Palace Hotel. A védett műemléki szecessziós épülettől sétálva megközelíthetőek a legfontosabb színházak, múzeumok, történelmi emlékhelyek, és üzletek.

Laurent Lassier ékes magyarsággal köszöntötte a résztvevőket, felidézte a hotel születésének körülményeit és a mai eredményeket. Végül boldog születésnapot kívánva engedte át szállodáját a vendégeknek, akik minden zegét-zúgát bejárhatták a patinás épületnek.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.