Tavaszi nagytakarítás a Városligetben

„Turizmus a tiszta környezetért” szlogennel folytatódik a budapesti szállodák és iskolák hagyományos évi „nagytakarítása”. A Citadella, a Margitsziget és a Fővárosi Állat- és Növénykert után ezúttal, május 15-én, a Városliget tavaszi nagytakarítására gyűlnek össze az önkéntesek.

A találkozó a városligeti Sörsátornál lesz reggel 9 órakor, ahonnan 25-30 fős csapatokra osztva indul az akció, amelyet a Best Western Hotel Hungária által felajánlott ebéd zár. Az idén is számos étterem, szakközépiskola és hotel képviselteti magát az eseményen. Az eddigi jelentkezők között szerepel a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, a Best Western Hotel Hungária, a Budapest Marriott Hotel, a Danubius Hotel Astoria, a Danubius Grand Hotel Margitsziget, a Danubius Thermal Hotel Margitsziget, a Gundel Étterem, a Hilton Budapest Westend, a Hotel Intercontinental Budapest, a Le Meridien Budapest, valamint a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai és a vendéglátóipari szakközépiskolák tanulói is. A résztvevők száma idén várhatóan eléri a 350-400 főt. Az esemény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban dolgozók és a diákok elkötelezettségére, illetve környezetünk tisztántartásának fontosságára, amely mind a Budapesten élők, mind pedig a hozzánk látogató turisták számára elengedhetetlen. Az eseményt 2005-ben indította el a Budapest Marriott Hotel és a Danubius Hotel Gellért azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet közös felelősségünkre környezetünk tisztántartásáért. Míg három évvel ezelőtt hatvankettő szállodai dolgozó vett részt a programban, ez a szám tavaly a vendéglátóipari szakközépiskolák és éttermek csatlakozásával már elérte a 300-at.

Kép: Takarítás a Budapesti Állat-és Növénykertben, 2007


Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.