Tavaszi nagytakarítás a Városligetben

„Turizmus a tiszta környezetért” szlogennel folytatódik a budapesti szállodák és iskolák hagyományos évi „nagytakarítása”. A Citadella, a Margitsziget és a Fővárosi Állat- és Növénykert után ezúttal, május 15-én, a Városliget tavaszi nagytakarítására gyűlnek össze az önkéntesek.

A találkozó a városligeti Sörsátornál lesz reggel 9 órakor, ahonnan 25-30 fős csapatokra osztva indul az akció, amelyet a Best Western Hotel Hungária által felajánlott ebéd zár. Az idén is számos étterem, szakközépiskola és hotel képviselteti magát az eseményen. Az eddigi jelentkezők között szerepel a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, a Best Western Hotel Hungária, a Budapest Marriott Hotel, a Danubius Hotel Astoria, a Danubius Grand Hotel Margitsziget, a Danubius Thermal Hotel Margitsziget, a Gundel Étterem, a Hilton Budapest Westend, a Hotel Intercontinental Budapest, a Le Meridien Budapest, valamint a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai és a vendéglátóipari szakközépiskolák tanulói is. A résztvevők száma idén várhatóan eléri a 350-400 főt. Az esemény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban dolgozók és a diákok elkötelezettségére, illetve környezetünk tisztántartásának fontosságára, amely mind a Budapesten élők, mind pedig a hozzánk látogató turisták számára elengedhetetlen. Az eseményt 2005-ben indította el a Budapest Marriott Hotel és a Danubius Hotel Gellért azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet közös felelősségünkre környezetünk tisztántartásáért. Míg három évvel ezelőtt hatvankettő szállodai dolgozó vett részt a programban, ez a szám tavaly a vendéglátóipari szakközépiskolák és éttermek csatlakozásával már elérte a 300-at.

Kép: Takarítás a Budapesti Állat-és Növénykertben, 2007


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.