Telefonközpontból luxusszálloda, kulináris élményekkel gazdagon

A Kozmo Hotel vörös téglás épülete kétszer is jó kezekbe került. Először a magyar Ray Rezső építész áldásos kezei közé, aki egy extravagáns külsőt álmodott meg, amely talán már akkor is túl szép volt egy telekommunikációs központ épületének, majd évtiezedekkel később spanyol tulajdonosai vették gondozásukban, akik nem csak megőrizték a múlt eme ékkövét, hanem  modern belső terekkel új életet is leheltek bele.

A KOZMO Hotel Budapest a kortárs és a klasszikus stílus kifinomult keveréke. A műemlék épület gigantikus belső tereiben egykor a józsefvárosi távközlési központ működött, majd a közel hat évig tartó felújítás során spanyol tulajdonosai a legmodernebb bútorokkal rendezték be és a legjobb minőségű anyagokat használták fel. Az éveken át tartó munka eredményeképpen egy fenséges és a régi idők hangulatát őrző szálloda született.

Az épület egykor távközlési központ volt
Az épület egykor távközlési központ volt
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Reneszánsz hangulatú „vártorony”, bástyákra emlékeztető elemek, gigantikus szobrok

A Horváth Mihály térről még nem látszik, hogy a hatalmas kapu és belső udvar egy lenyűgöző és hatalmas hotelt rejt. A szállodába belépve a nyugalom és béke érzése uralkodik. A recepció hátterében egy padlótól a mennyezetig érő üvegfal található, ahonnan a belső udvarra nyílik rálátás. Látszik, hogy minden centimétert gondosan megterveztek, mint a látványos és eredeti szépségében megőrzött főlépcsőház esetében, annak az eredetire megszólalásig hasonlító kerámia burkolatával. A Parlament után ez Magyarország második leghosszabb főlépcsője, amely olyan impozáns, mint a tér, amely körülveszi. A tágas lépcsőházból annak idején irodák nyíltak, ma szobákhoz és a téli időszakban nyitva tartó Kozmo étteremhez vezet utunk, illetve egy kis kitérőt követően a multifunkcionális konferenciatermekhez.

Magyarország második leghosszabb főlépcsője
Magyarország második leghosszabb főlépcsője
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Időtlen klasszikusok és művészi alkotások

A visszafogott stílusban berendezett szobák és lakosztályok időtlenséget árasztanak, amelyek hófehér falain Carlos Canovas spanyol fotográfus Budapesten készült művészi fotói kaptak helyet. Mind a 60 szoba és 24 lakosztály valóságos menedéket jelent a város forgatagában. A lakosztályok közül a legkiemelkedőbb a 190 nm-es, tágas elnöki lakosztály, amelyhez egy látványos terasz tartozik.

Az elnöki lakosztály
Az elnöki lakosztály
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Korszerű fedett uszoda és Valmont SPA egészíti ki a kifinomult luxusszálloda átfogó exkluzív kínálatát. A 400 nm-es wellness részleg olyan, mintha egy szentélyben lennénk, és jacuzzival, úszómedencével, szaunával, élményzuhanyzóval és nyugágyakkal gondoskodik a zavartalan kikapcsolódásról. Kivételes belső terei és a feltöltődést teljessé tevő spa-nak köszönhetően a szálloda nemrég elnyerte a Leading Hotels of the World tagságot.

A Kozmo nyári étlapjával beutazhatjuk a világot

A kivételes wellness élményeken túl a szálloda különleges gasztronómiai élményeit sem lehet figyelmen kívül hagyni. Fel sem kell állnunk az asztaltól ahhoz, hogy Andalúziában, Jaipurban vagy éppen Argentínában érezzük magunkat. Az új nyári étlapról válogatva a világ számos pontjára ellátogathatunk, és ami a legjobb, hogy nem csak a hotel vendégei élvezhetik e páratlan kulináris élményt, hanem bárki betérhet és megkóstolhatja a New York Strip Steaket, a Rizotto Biancot, a Tigris Garnéla & Nduja Szalámit avagy desszertnek a mennyeien újragondolt Earl Grey Mille Feuille -t.

mezze válogatás naan kenyérrel
mezze válogatás naan kenyérrel
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Feith Attila, a Kozmo Luxury Hotel séfje, aki korábban többek között Windsorban, a Grand Hotel Margitszigetben, és a Royal Corinthia-ban dolgozott, úgy állította össze a rendkívül változatos ételkínálatot, hogy mindenki találjon benne ínyére valót. Természetesen a nemzetközi konyha közkedvelt ételei mellett, a „Hazai ízek” válogatásban a magyar konyha híres fogásait is megtaláljuk. Ám legyen szó akár egy Club szendvicsről, akár egy Rákóczi túrós desszertről, egészen biztos, hogy számíthatunk egy kis meglepetésre, egy szokatlan, de annál ízletesebb csavarral. Az ételek kizárólag a legmagasabb szintű alapanyagokból készülnek, amelyek egy részét külföldről szerzik be. A tésztákat és a cukrászati termékeket saját maguk készítik.

 „A legmodernebb ételkészítési eljárások alkalmazása mellett a különféle nemzeti konyhákra jellemző ízharmóniákat megtartva igyekszünk minden fogást valami különlegességgel egyedivé tenni. A tálalást pedig legalább annyira fontosnak tartjuk, mint az étel ízvilágát, hiszen a gasztronómia multiszenzoriális élményt kell nyújtson. Mi pedig itt a Kozmo-ban minden szempontból maradandó élmény létrehozására törekszünk!” – mondja Feith Attila séf.

A séf: Feith Attila
A séf: Feith Attila
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

A legkiválóbb hús- és halételek mellett a vegetáriánus és vegán vendégek is számos fogás közül választhatnak, és természetesen az élelmiszer allergiásokra is gondoltak, minden étel mellett gyakorlatilag az összes allergén feltüntetésre került. A Kozmo szálloda egyik rejtett kincse tágas, árnyas belső terasza, a Courtyard, amely áprilistól októberig lehetőséget nyújt a szabadban való étkezéshez.


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.