Tizenhatan távoztak, ugyanannyian érkeztek

Az MSZÉSZ idei közgyűlése, november 24-én, csütörtök reggel a társult tagok szekcióülésével kezdődött.

A megbeszélésen a 95 társult tag képviselői vehettek részt, akik Takács Ferenctől, a társult tagok vezetőjétől megtudhatták, szekciójuk létszáma idén is ugyanannyi, mint korábban, ugyanis 16-an kiléptek, ámde éppen ugyanannyi új taggal bővült tagságuk száma.

A szekcióülésen többek közt elhangzott, számos panasz érkezett a szállodások köréből amiatt, hogy bár kértek ajánlatot az MSZÉSZ keretén belül működő társult tagok valamelyikétől, de az ajánlatban nem szerepelt árengedmény. A ritka alkalommal történő beszállító-szállodás szakmai találkozók is felmerültek problémaként a tagság részéről. Erre érkezett egy indítvány, miszerint vagy legyen havonta egyszer régióülés – ne pedig egymásutáni időpontokban, ahogy most általános -, vagy pedig, igény esetén, szakmai napot kellene szervezni az ország különböző pontjain, ahol a társult tagok bemutathatnák újdonságaikat lehetséges ügyfeleik részére.

Kovács Anett (Confhotel) bemutatta az új honlapot, amely az MSZÉSZ felületén már elérhető. Itt, mint elmondta, több lehetőség van a beszállítóknak üzleti partnereikkel a kapcsolattartásra, bemutatkozásra, új vagy meglévő termékek hasznosítására, értékesítésére.

A most belépett új társult tagok listája a következő: Kaba Zrt., Alvara Cleaning Kft. F&B Kft., Bello Premiums Kft., Teka Magyarország Zrt., BWT Kft., UPC Magyarország Kft., Ange Milánó Kft., Bezema AG, JFP Trade Kft., Rauch Hungária Kft., Artisjus, Metro Kft., Antenna Hungária Zrt., Maistro Informatikai Kft., valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), amely kiemelt partnere mostantól az MSZÉSZ-nek, hiszen az őszi közgyűlés alkalmával stratégiai megállapodást írtak alá.

Forrás: Vendég & Hotel


Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.