Toppanorámával megnyílt a Hotel Clark

Valójában március 8-án már megnyitották, azonban a hivatalos megnyitót most, április 10-én tartották.

Pedig nem volt egyszerű a fantasztikus lokációval rendelkező, mindössze 200 nm-es területen található, 86 luxus színvonalon berendezett szobát kínáló ház előélete. Hiszen korábban az eredetileg Ybl Miklós által tervezett épület a Budai Takarékpénztár épületeként funkcionált, majd mivel a II. világháború alatt bombatalálatot kapott, ez megpecsételte sorsát. Sokan terveztek, álmodtak e helyre szállodát, skye-bárt, végül a Continental Group üzemeltetésében, az Unione Clark Kft. tulajdonaként épülhetett újjá a ház. A tulajdonosi kör nevében Kokas Ferenc, majd az üzemetetők részéről Flesch Tamás, a Continental Group vezérigazgatója köszöntötte meghívott vendégeiket, és a gasztronómiával, háznézéssel fűszerezett estéhez jó szórakozást kívánt. 

Négy csillag superior minősítés kategóriában kínál négyféle kategóriában szobát Budapest legújabb szálláshelye, amelyben mindegyik szoba síkképernyős tévével felszerelt, széf, telefon, kávégép is a vendégek rendelkezésére áll a szobákban, az pedig külön díjazni való kreatív ötlet - Bara Ákos belsődesigner érdeme -, hogy a fürdőrészt elváltó pult egyben trendi mosdóként is funkcionál.

De persze mindent visznek azok a szobák, amelyek a térre, a Dunára, illetve a Vár felé rendelkeznek panorámával, ezt csak a hamarosan megnyíló tetőterasz - Leo Skye Bar néven - übereli majd, onnan tényleg verhetetlen a kilátás.

A ház földszintjén a nyitás előtti utolsó pillanatban dőlt el, hogy Hlatky-Schlichter Hubert (Babel, Kiosk) és csapata egy nemzetközi high end lánc hazai első tagjaként Beef Bart nyithat, ami már most nagy siker a hazai, Budapestre látogató vagy itt élő, gasztronómiára érzékeny vendégek körében. És nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük, a májusban, szintén Hubert által üzemeltetett Leo Skye Bart is sokan imádják majd, nemcsak kínálata, hanem az onnan élvezhető csodás panoráma okán.

 

 

Forrás: Vendég


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.