Új szálláshelytípus debütál a magyar piacon tavasszal

Hogy mi ez? Kettő az egyben: prémium hostel és minőségi háromcsillagos

A 855 ágyas, közel 7000 négyzetméteres budapesti Meiningerrel egy hazánkban még nem ismert szálláshelytípus lép piacra Magyarországon március elején. A hibrid modell egyaránt magában foglalja a felső kategóriás hostelt és a háromcsillagos szállodát.

Szobánként és ágyanként is értékesítjük a férőhelyeket" - tudtuk meg Kovács Gábor igazgatótól, aki Nagy-Britanniában az Accor és a Pierre et Vacances által közösen létrehozott Aparthotel Adagio nyitásainál és az üzemeltetésnél segédkezett a Meiningertől kapott felkérés előtt. Az idén 20 éves, ma már nemzetközi érdekeltségű szállodavállalat két évtized alatt egy berlini hostelből nőtte ki magát a Meininger Strasse-ról. A sikeres koncepciónak köszönhetően ma már 25 hotellel rendelkeznek Európa-szerte, Budapest mellett idén még öt házuk nyílik a kontinensen, 2020-ban pedig Washingtonban is nyitnak egy létesítményt.

És hogy mi a sikeres modell titka? "Olyan széleskörű szolgáltatási paletta, ami rendkívül népszerű világszerte. Egyszerre tudunk kiszolgálni csoportokat, diákcsoportokat, családokat, baráti társaságokat, üzleti utazókat. Szolgáltatásaink magas színvonalúak, de az árunk versenyképes. A környezetvédelem misszója cégünk új ügyvezető igazgatójának, Thomas Hagemann-nak, ami a ház üzemelésében is megmutatkozik majd a hulladékkezeléstől kezdve az újrahasznosítható szívószálak alkalmazásáig. Az értékesítés központilag, Berlinből történik, Budapesten a diák és egyetemista, illetve sportolócsoportok adják majd a vendégkör 60 százalékát. " - mondta el az igazgató.

A létesítmények közösségi terei tágasak és jól felszereltek a csoportok, diákok, családok számára egyaránt. Konyha és mosoda is a vendégek rendelkezésére áll. A hotel 6-7 emeletén teraszos szobák sorakoznak pazar kilátással a Gellért-hegyre, és helyet kap majd egy superior szint is, amiben úttörő a budapesti ház a többi Meininger között.

A belsőépítészeti koncepció alapötlete, hogy formavilágban és anyaghasználatban rímel a szomszédjában álló Nagyvásárcsarnokra. Ilyen elemek a magasan felcsempézett falak, a sínen futó, stilizált húskampók, a piacon készült színes fotók és olyan feliratok a falakon mint például a SERTÉSHÚS. A ház reggelit nyújt a szobákhoz, meleg ebéd és vacsora csoportoknak foglalható. Ugyanakkor a bár a környékbeliek számára is nyitva áll majd széles választékkal.

A márciustól vendégeket fogadó budapesti Meininger Operations menedzsere Kovács Gábor, a Junior Operations – Room Division menedzser Kónya Teodóra és a Junior Operations menedzser - F&B Gulyás Balázs.


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.