Új szálláshelytípus debütál a magyar piacon tavasszal

Hogy mi ez? Kettő az egyben: prémium hostel és minőségi háromcsillagos

A 855 ágyas, közel 7000 négyzetméteres budapesti Meiningerrel egy hazánkban még nem ismert szálláshelytípus lép piacra Magyarországon március elején. A hibrid modell egyaránt magában foglalja a felső kategóriás hostelt és a háromcsillagos szállodát.

Szobánként és ágyanként is értékesítjük a férőhelyeket" - tudtuk meg Kovács Gábor igazgatótól, aki Nagy-Britanniában az Accor és a Pierre et Vacances által közösen létrehozott Aparthotel Adagio nyitásainál és az üzemeltetésnél segédkezett a Meiningertől kapott felkérés előtt. Az idén 20 éves, ma már nemzetközi érdekeltségű szállodavállalat két évtized alatt egy berlini hostelből nőtte ki magát a Meininger Strasse-ról. A sikeres koncepciónak köszönhetően ma már 25 hotellel rendelkeznek Európa-szerte, Budapest mellett idén még öt házuk nyílik a kontinensen, 2020-ban pedig Washingtonban is nyitnak egy létesítményt.

És hogy mi a sikeres modell titka? "Olyan széleskörű szolgáltatási paletta, ami rendkívül népszerű világszerte. Egyszerre tudunk kiszolgálni csoportokat, diákcsoportokat, családokat, baráti társaságokat, üzleti utazókat. Szolgáltatásaink magas színvonalúak, de az árunk versenyképes. A környezetvédelem misszója cégünk új ügyvezető igazgatójának, Thomas Hagemann-nak, ami a ház üzemelésében is megmutatkozik majd a hulladékkezeléstől kezdve az újrahasznosítható szívószálak alkalmazásáig. Az értékesítés központilag, Berlinből történik, Budapesten a diák és egyetemista, illetve sportolócsoportok adják majd a vendégkör 60 százalékát. " - mondta el az igazgató.

A létesítmények közösségi terei tágasak és jól felszereltek a csoportok, diákok, családok számára egyaránt. Konyha és mosoda is a vendégek rendelkezésére áll. A hotel 6-7 emeletén teraszos szobák sorakoznak pazar kilátással a Gellért-hegyre, és helyet kap majd egy superior szint is, amiben úttörő a budapesti ház a többi Meininger között.

A belsőépítészeti koncepció alapötlete, hogy formavilágban és anyaghasználatban rímel a szomszédjában álló Nagyvásárcsarnokra. Ilyen elemek a magasan felcsempézett falak, a sínen futó, stilizált húskampók, a piacon készült színes fotók és olyan feliratok a falakon mint például a SERTÉSHÚS. A ház reggelit nyújt a szobákhoz, meleg ebéd és vacsora csoportoknak foglalható. Ugyanakkor a bár a környékbeliek számára is nyitva áll majd széles választékkal.

A márciustól vendégeket fogadó budapesti Meininger Operations menedzsere Kovács Gábor, a Junior Operations – Room Division menedzser Kónya Teodóra és a Junior Operations menedzser - F&B Gulyás Balázs.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.