Új gasztrokoncepció a Marriott konyháján

Magyaros stílusú étterem lett a Budapest Marriott Hotel korábban Peppers!-ként ismert, a magyar vendégek körében is közkedvelt helye: két új séffel, nyolc hetes felújítást követően megnyílt a DNB Budapest, "farmtól az asztalig" koncepcióval.

Szinte kizárólag hazai alapanyagokkal dolgoznak ezentúl, a sajttól kezdve a zöldségeken, gyümölcsökön át a húsokig - helyi, magyarországi, sőt, a fővároshoz közeli termőhelyekről vásárolt hozzávalókból készül majdnem minden ezentúl, magyar borokkal kísérve a DNB-nek nevezett, teljesen átalakított dizájnnal újranyitott étteremben, ahol az új koncepciót a konyhában dolgozó új séfpáros, Varga Roland éttermi séf és Konstantinos Kranakis executive séf alakította ki. A 210 fő befogadására alkalmas, álompanorámával övezett, friss, otthonos dizájnnal kialakított - elemeiben a Bauhaus és a kubista műalkotások ihlették a belső építészeket - közösségi terekben a DNB Budapest néven újranyitott étterem nevét a Duna inspirálta, a ház étlapja a tervek szerint évente négyszer újul majd meg teljesen.

"A most befejezett felújítással az volt a két fő célunk, mondta el a ház vezérigazgatója, Arne Klehn, hogy egyrészt még tovább növeljük az utcáról betérő venedégek számát, másrészt étkezés, borkóstolás közben igazán kellemes miliőt, időtöltést biztosítsunk, annak, aki hozzánk érkezik."

A DNB étteremben különben szintén egyidőben nyitott újra, és debütált a hotel bárja, Liz and Chain néven (korábban Víz bár volt a helyén), ahol reggelivel, laza ebéddel, délután széles pezsgőválasztékkal várják ezentúl a hotelvendégeket, átutazókat, üzleti vendégkört és a "csupán" kikapcsolódásra vágyókat.

Forrás: Marriott / Ogilvy


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.