Új üzemeltetője van a Hotel Fagusnak

A Creative Hotel Consulting Kft. ötéves szerződést kötött a szálloda tulajdonosával, az MKB Bank érdekeltségébe tartozó Exter-Immo Zrt.-vel a szálloda működtetésére.

A megújult menedzsment a héten mutatkozott be a soproni közélet meghatározó szereplői előtt. - Legfőbb célkitűzésünk, hogy a szállóvendégeink, illetve az egyéb szolgáltatásaink iránt érdeklődő, a programjainkat látogató soproniak és környékbeliek egyaránt jól érezzék magukat nálunk - mondta a november végi újranyitás kapcsán Főnyedi András ügyvezető igazgató, aki hangsúlyozta, semmilyen kötődésük nincs a korábbi üzemeltetőkhöz. Ismertette terveiket, s arról is szólt, hogy Sopron turizmusát egy széles alapokon nyugvó összefogással lehet magasabb szintre emelni. A vendég ugyanis nem a szállodáért érkezik a városba, hanem az ott található nevezetességek miatt. Sopron e tekintetben szerencsés helyzetben van, hiszen a történelmi városmag, a hangulatos parkerdő, s a környező Fertő-táj számos programlehetőséget kínál. 
A menedzsment tagjai - Kovács Miklós, Csobotka-Kis Árpád - elmondták, nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a sport- és szabadidő-szolgáltatásokra, valamint az egészségturizmusba való bekapcsolódásra. Mindemellett szorosabb kapcsolatot építenének ki Sopron és vonzáskörzetének vállalkozói rétegével és programgazdáival is. A városvezetés nem volt jelen a rendezvényen, pedig az együtt gondolkodásban és közös cselekvésben az ő szerepük is fontos. Az újranyitás és arculatváltás költségeit mintegy 120 millió forintra becsüli a menedzsment. Az új szolgáltatásokat az igények szerint fokozatosan vezetik be. Jelenleg 60-65 alkalmazottal működik a szálloda, de a létszám a jövőben bővülhet.

Forrás: Kisalföld


Szívmelengető volt a hazai szállodásoknak a Valentin-nap

Szívmelengető volt a hazai szállodásoknak a Valentin-nap 

Közel negyedmillió vendégéjszakát generált a hazai szálláshelyeken.
Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.