Új üzemeltetője van a Hotel Fagusnak

A Creative Hotel Consulting Kft. ötéves szerződést kötött a szálloda tulajdonosával, az MKB Bank érdekeltségébe tartozó Exter-Immo Zrt.-vel a szálloda működtetésére.

A megújult menedzsment a héten mutatkozott be a soproni közélet meghatározó szereplői előtt. - Legfőbb célkitűzésünk, hogy a szállóvendégeink, illetve az egyéb szolgáltatásaink iránt érdeklődő, a programjainkat látogató soproniak és környékbeliek egyaránt jól érezzék magukat nálunk - mondta a november végi újranyitás kapcsán Főnyedi András ügyvezető igazgató, aki hangsúlyozta, semmilyen kötődésük nincs a korábbi üzemeltetőkhöz. Ismertette terveiket, s arról is szólt, hogy Sopron turizmusát egy széles alapokon nyugvó összefogással lehet magasabb szintre emelni. A vendég ugyanis nem a szállodáért érkezik a városba, hanem az ott található nevezetességek miatt. Sopron e tekintetben szerencsés helyzetben van, hiszen a történelmi városmag, a hangulatos parkerdő, s a környező Fertő-táj számos programlehetőséget kínál. 
A menedzsment tagjai - Kovács Miklós, Csobotka-Kis Árpád - elmondták, nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a sport- és szabadidő-szolgáltatásokra, valamint az egészségturizmusba való bekapcsolódásra. Mindemellett szorosabb kapcsolatot építenének ki Sopron és vonzáskörzetének vállalkozói rétegével és programgazdáival is. A városvezetés nem volt jelen a rendezvényen, pedig az együtt gondolkodásban és közös cselekvésben az ő szerepük is fontos. Az újranyitás és arculatváltás költségeit mintegy 120 millió forintra becsüli a menedzsment. Az új szolgáltatásokat az igények szerint fokozatosan vezetik be. Jelenleg 60-65 alkalmazottal működik a szálloda, de a létszám a jövőben bővülhet.

Forrás: Kisalföld


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.