Új üzemeltetője van a Hotel Fagusnak

A Creative Hotel Consulting Kft. ötéves szerződést kötött a szálloda tulajdonosával, az MKB Bank érdekeltségébe tartozó Exter-Immo Zrt.-vel a szálloda működtetésére.

A megújult menedzsment a héten mutatkozott be a soproni közélet meghatározó szereplői előtt. - Legfőbb célkitűzésünk, hogy a szállóvendégeink, illetve az egyéb szolgáltatásaink iránt érdeklődő, a programjainkat látogató soproniak és környékbeliek egyaránt jól érezzék magukat nálunk - mondta a november végi újranyitás kapcsán Főnyedi András ügyvezető igazgató, aki hangsúlyozta, semmilyen kötődésük nincs a korábbi üzemeltetőkhöz. Ismertette terveiket, s arról is szólt, hogy Sopron turizmusát egy széles alapokon nyugvó összefogással lehet magasabb szintre emelni. A vendég ugyanis nem a szállodáért érkezik a városba, hanem az ott található nevezetességek miatt. Sopron e tekintetben szerencsés helyzetben van, hiszen a történelmi városmag, a hangulatos parkerdő, s a környező Fertő-táj számos programlehetőséget kínál. 
A menedzsment tagjai - Kovács Miklós, Csobotka-Kis Árpád - elmondták, nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a sport- és szabadidő-szolgáltatásokra, valamint az egészségturizmusba való bekapcsolódásra. Mindemellett szorosabb kapcsolatot építenének ki Sopron és vonzáskörzetének vállalkozói rétegével és programgazdáival is. A városvezetés nem volt jelen a rendezvényen, pedig az együtt gondolkodásban és közös cselekvésben az ő szerepük is fontos. Az újranyitás és arculatváltás költségeit mintegy 120 millió forintra becsüli a menedzsment. Az új szolgáltatásokat az igények szerint fokozatosan vezetik be. Jelenleg 60-65 alkalmazottal működik a szálloda, de a létszám a jövőben bővülhet.

Forrás: Kisalföld


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.