Újabb lazulós skybar nyílt a BudaParton

A Radisson hotellánc új business szállodájának tetején nyílt a BudaPart legújabb skybarja - a lazulós délutánokat, naplementés estéket kedvelők nagy örömére.

Néhány hónapja a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája.

A 200 szobával rendelkező full-service hotel modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra.

Tavasszal átadták az épület tetején található sky teraszt is, amely – a szálloda belsőépítészetéhez hasonlóan – szintén a MádiLáncos Studio tervei szerint valósult meg.

 Fotó: Jaksa Bálint
Fotó: Jaksa Bálint

Designkoncepciónkban a fejlesztési terület ipari történetéhez nyúltunk vissza, a szín- és az anyaghasználat indusztriális jellege erre reflektál. A sötét színeket és fémes felületeket fa használatával, textilekkel és meleg fényekkel kompenzáltuk. Ezt a gondolkodást vittük tovább a skybarban is: a természetközeliség a színekben és az anyaghasználatban jelenik meg, a fókusz azon volt, hogy olyan teret rendezzünk be, amely a kikapcsolódás és szórakozás új budapesti színfoltja lehet

– mondja Láncos Áron belsőépítész.  

A bár két része, a lezser terasz és a meghittebb zárt tér jó időben teljesen egybenyitható, a teraszról a BudaPart és a budai oldal látképe fogad. A bár egyfajta visszhangja a hotelben található ázsiai étteremnek, a koktéllap is reflektál a lent megismert, különleges világra.

A megérkezéskor a vendéget a belsőépítészeti megoldások is befelé irányítják: természetes elemként a mennyezeti falécek vezetik a szemet, a visszafogott megvilágítás pedig arra biztatja a vendéget, hogy akár a bárpultnál üldögélve is elfogyaszthat egy italt. A skybarban DJ-pult és lounge-zónák, kényelmes kanapék és nagyobb társaságok számára is foglalható pihenőegységek járulnak hozzá a teljes kikapcsolódáshoz.  

  

 

 


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.