Újabb lazulós skybar nyílt a BudaParton

A Radisson hotellánc új business szállodájának tetején nyílt a BudaPart legújabb skybarja - a lazulós délutánokat, naplementés estéket kedvelők nagy örömére.

Néhány hónapja a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája.

A 200 szobával rendelkező full-service hotel modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra.

Tavasszal átadták az épület tetején található sky teraszt is, amely – a szálloda belsőépítészetéhez hasonlóan – szintén a MádiLáncos Studio tervei szerint valósult meg.

 Fotó: Jaksa Bálint
Fotó: Jaksa Bálint

Designkoncepciónkban a fejlesztési terület ipari történetéhez nyúltunk vissza, a szín- és az anyaghasználat indusztriális jellege erre reflektál. A sötét színeket és fémes felületeket fa használatával, textilekkel és meleg fényekkel kompenzáltuk. Ezt a gondolkodást vittük tovább a skybarban is: a természetközeliség a színekben és az anyaghasználatban jelenik meg, a fókusz azon volt, hogy olyan teret rendezzünk be, amely a kikapcsolódás és szórakozás új budapesti színfoltja lehet

– mondja Láncos Áron belsőépítész.  

A bár két része, a lezser terasz és a meghittebb zárt tér jó időben teljesen egybenyitható, a teraszról a BudaPart és a budai oldal látképe fogad. A bár egyfajta visszhangja a hotelben található ázsiai étteremnek, a koktéllap is reflektál a lent megismert, különleges világra.

A megérkezéskor a vendéget a belsőépítészeti megoldások is befelé irányítják: természetes elemként a mennyezeti falécek vezetik a szemet, a visszafogott megvilágítás pedig arra biztatja a vendéget, hogy akár a bárpultnál üldögélve is elfogyaszthat egy italt. A skybarban DJ-pult és lounge-zónák, kényelmes kanapék és nagyobb társaságok számára is foglalható pihenőegységek járulnak hozzá a teljes kikapcsolódáshoz.  

  

 

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.