Újabb lazulós skybar nyílt a BudaParton

A Radisson hotellánc új business szállodájának tetején nyílt a BudaPart legújabb skybarja - a lazulós délutánokat, naplementés estéket kedvelők nagy örömére.

Néhány hónapja a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája.

A 200 szobával rendelkező full-service hotel modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra.

Tavasszal átadták az épület tetején található sky teraszt is, amely – a szálloda belsőépítészetéhez hasonlóan – szintén a MádiLáncos Studio tervei szerint valósult meg.

 Fotó: Jaksa Bálint
Fotó: Jaksa Bálint

Designkoncepciónkban a fejlesztési terület ipari történetéhez nyúltunk vissza, a szín- és az anyaghasználat indusztriális jellege erre reflektál. A sötét színeket és fémes felületeket fa használatával, textilekkel és meleg fényekkel kompenzáltuk. Ezt a gondolkodást vittük tovább a skybarban is: a természetközeliség a színekben és az anyaghasználatban jelenik meg, a fókusz azon volt, hogy olyan teret rendezzünk be, amely a kikapcsolódás és szórakozás új budapesti színfoltja lehet

– mondja Láncos Áron belsőépítész.  

A bár két része, a lezser terasz és a meghittebb zárt tér jó időben teljesen egybenyitható, a teraszról a BudaPart és a budai oldal látképe fogad. A bár egyfajta visszhangja a hotelben található ázsiai étteremnek, a koktéllap is reflektál a lent megismert, különleges világra.

A megérkezéskor a vendéget a belsőépítészeti megoldások is befelé irányítják: természetes elemként a mennyezeti falécek vezetik a szemet, a visszafogott megvilágítás pedig arra biztatja a vendéget, hogy akár a bárpultnál üldögélve is elfogyaszthat egy italt. A skybarban DJ-pult és lounge-zónák, kényelmes kanapék és nagyobb társaságok számára is foglalható pihenőegységek járulnak hozzá a teljes kikapcsolódáshoz.  

  

 

 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.