Valami más

A külföldiek körében roppant népszerű Gozsdu-udvar megálmodója és létrehozója, valamint az ötcsillagos Hotel Meridien korábbi társtulajdonosa, Arie Yom-Tov befektetési szakember továbbra is Budapesten él, és új koncepciót valósít meg ezekben a hónapokban: ezúttal a Duna budai oldalán.

 Januárban vett tulajdonrészt a Bé- csi úti Új Udvar Üzletközpontban az izraeli üzletember, ahol július 1-jén sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy exkluzív gasztro- és szórakoztató központot hoz létre, amelynek első fázisa még idén év végéig átadásra kerül.

NEM GOZSDU-UDVAR 2.

A befektető leszögezte, nem a Gozsdu- udvar óbudai klónját szeretné létrehoz- ni, mindössze annyi a hasonlóság a két központi fekvesű helyszín között, hogy könnyen megközelíthetőek bárki számá- ra. Míg a Gozsdu-udvar célközönsége fő- ként a külföldiek (70%) és a helyi fiatalok közül kerül ki, addig új tulajdona – amely hamarosan Buda Entertainment & Gastro néven kerül be a köztudatba – Óbuda la- kosságának igényeit kívánja kiszolgálni.

BÁR A TETŐN

Azt is fontos hangsúlyozni, hogy nem egy klasszikus értelemben vett bevá- sárlóközpontot építenek újjá, mert, érvelt a szakértő, a plázák ideje már leáldozott, ahogy a világban mindenütt, így Magyar- országon is. A fő koncepció az új budai létesítménynél egész más: abszolút nyitott tér születik, különleges szolgáltatások tárházával. Erre a nyitott térre a legjobb példa a tetőtéren felújításra váró, 150 mé- ter hosszúságú tetőterasz, ahová szó- rakozóhelyeket és éttermeket, bárokat tervez Arie Yom-Tov. Az épület további szintjén két diszkó kap helyet, emellett lesz gyerekszínház, magyar folklórbe- mutató élő show-val és egy exkluzív „Bed Movie” terem, ahol franciágyból nézhetik a vendégek a különböző cult filmeket. Ehhez hasonló létesítmény világszinten csupán Londonban található, jegyezte meg a kreatív üzletember.

NINCS PÉNZED BÉRLETI DÍJRA? SEBAJ!

Az épületegyüttes legfontosabb része lesz az „Art, Kraft and Culture” szint, ahol fi- atal művészek mutathatják be alkotása- ikat egész éven át. Egyedülálló módon fix bérleti díjat nem kell majd fizetniük, hanem az alkotások eladásai után jár ju- talék a tulajdonosnak. Ugyanitt lesz majd egész héten át nyitva tartó termelői piac is, ahol hazai kistermelők értékesíthetik minőségi termékeiket. A legalsó szinten a jelenlegi hipermarket nyílik újra – szin- tén egész más koncepcióval, mint eddig: hiszen a szigetes megoldásban csak és kizárólag minőségi, toptermékeket áru- sítanak majd.

KEZDŐDIK AZ ÁTÉPÍTÉS

Az egymilliárd forint értékű beruházás több részletben történik, az első fázist idén ősszel adják át. A tervek szerint ek- kora készül el az „Art, Kraft and Culture” témájú projekt, valamint a szórakoztató részleg. A szupermarketet 2015 márci- usában vehetik birtokukba a vásárlók.

MEGHÖKKENTŐ HOSTEL IS LESZ

Arie Yom-Tuv a Le Meridien szálloda korábbi résztulajdonosaként lapunknak elmondta, párhuzamosan több projekten dolgozik, így egy újabb budapesti szálloda is a tervei között szerepel. Ezúttal egy kifejezetten a fiataloknak szóló, modern és divatos hotelt álmodott meg, amely meglehetősen kilóg a budapesti szállo- dák sorából. Egyelőre azonban elsősorban arra koncentrál, hogy sikeresen indít- sa útjára legújabb „gyermekét”, a Buda Entertainment és Artot.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.