A világ legnevesebb csokikészítőinek alkotásai a légitársaság fedélzetén

Az Emirates fedélzetén egész évben bonbonok, pralinék, trüffelek és különleges – köztük vegán - csokoládés finomságok várják az utazókat. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága tavaly mintegy 45 millió luxuscsokoládét szolgált fel utasainak, a csokoládé világnapja alkalmából pedig bepillantást enged egyedülálló desszertmenüsorába. 

Az Emirates a világ legnevesebb csokoládékészítőinek különleges desszertválogatásával kedveskedik utasainak. Az elmúlt évben a Turistaosztályon több mint 36 millió, míg a Prémium Turistaosztályon 322 ezer csokoládét szervíroztak, a Business Class utasok pedig 8,2 millió csokoládés finomságot fogyasztottak utazásuk során. A First osztály utasai tavaly is korlátlanul hódolhattak a csoki csábításának, ezen felül 122 ezer gourmet csokoládét rejtő ajándékdobozt is hazavihettek.

A légitársaság a legkiválóbb fehér, ét- és tejcsokoládéból készült különlegességekkel várja édesszájú utasait, hiszen ennek a desszertnek 11 ezer méter magasságban sem lehet (érdemes?) ellenállni.

A világ legnevesebb csokoládékészítő mesterei alkotta kínálat háromhavonta változik, így a gyakrabban utazók is mindig találnak valami újonnan felfedezhető finomságot.

Olyan világhírű gyártókkal működnek együtt, mint az az ír Butlers, a svájci Canonica, a belga Godiva és Neuhaus, az ecuadori Pacari, a brit Hotel Chocolat, az emírségekbeli Bateel, Coco Jalila és Forrey & Galland, valamint az elit francia csokoládégyártó, a Valrhona.

A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit
A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit
Fotó: Emirates

A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit, amelybe az ízvilág, az összetevők kiváló minősége, a választék, a márka ismertsége és az esztétikum épp úgy beletartozik, mint a fenntarthatóság. A több mint 100 éve alapított Valrhona nem csupán a szenvedélyes csokoládékészítésről, de a kiválóság és innováció, valamint az etikus beszerzés és a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségéről is ismert – amelynek köszönhetően megkapta a B Corp tanúsítványt.

Csokoládédesszertek a fedélzeten

Az édes ízekre vágyók valamennyi utasosztályon kedvükre válogathatnak a csokoládés finomságok közül. A First Class menüsor desszertjei közé tartozik a csokoládé mousse passiógyümölccsel, a fehér csokoládés tart, a bársonyos csokoládé fondant mascarpone krémmel és a vegán csokoládés pekándió torta ganache habbal. Ezen felül a First osztályon a légitársaság egyedi Valrhona luxus csokoládéválogatással kedveskedik.

A Business Class és a Prémium Turistaosztályon olyan desszerteket kóstolhatnak az utasok, mint a vegán ónix avokádós csokoládé tart, a krémes banán-mangó tejcsokoládékupola vagy a csokoládé-mokkás marquise-szelet sós karamellás öntettel.

A Turistaosztályon pedig tejcsokoládés karamellás tart kellemesen fanyar málnaöntettel vagy csokoládé-narancs mousse várja az utazókat.

A vegán ónix avokádós csokoládé tart
A vegán ónix avokádós csokoládé tart
Fotó: Emirates

A hosszabb utakon az uzsonnához ínycsiklandó csokoládészeleteket szolgálnak fel, az ünnepi időszakokban minden gyermeket csokoládés nyalókával lepnek meg a légiutas-kísérők, az elsőosztályon pedig a Lindt 85%-os étcsokoládéját találják ajándékkosarukban az utasok. Az Emirates A380-as óriásgépének fedélzeti társalgójában az M&Ms vegán és nem vegán édességei mellett, csokoládétorták és más csokoládés finomságok is elérhetők az utasok számára. 

Csokoládés különlegességek az Emirates várótermeiben

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága a várótermeiben sem hagyja cserben a csokoládérajongókat. A járatukra várakozók a házi készítésű csokoládéfagylalt és Costa Coffee forró csokoládé mellett olyan, a légitársaság mesterszakácsai kreativitását dicsérő desszertek közül válogathatnak, mint a fehér csokoládés és maracujás nektár torta, a csokoládé macaron, valamint a kényeztető étcsokoládé torta. A First Class váró új desszertkínálóján olyan kuriózumok várják az utasokat, mint a 40%-os Jivara és 70%-os Guanaja csokoládéval készült Valrhona Grand Cru trüffelek, csokoládéval bevont madeleine sütemények, ropogós tejcsokoládé torta mogyorós pralinéval, zamatos sült banán vagy a csokoládés karamell torta.


Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.
Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül

Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül 

Amelia, a Wizz Air chatbotja nem véletlenül kapta nevét: a legendás pilótanőről, Amelia Earhartról nevezték el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.