A világ legnevesebb csokikészítőinek alkotásai a légitársaság fedélzetén

Az Emirates fedélzetén egész évben bonbonok, pralinék, trüffelek és különleges – köztük vegán - csokoládés finomságok várják az utazókat. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága tavaly mintegy 45 millió luxuscsokoládét szolgált fel utasainak, a csokoládé világnapja alkalmából pedig bepillantást enged egyedülálló desszertmenüsorába. 

Az Emirates a világ legnevesebb csokoládékészítőinek különleges desszertválogatásával kedveskedik utasainak. Az elmúlt évben a Turistaosztályon több mint 36 millió, míg a Prémium Turistaosztályon 322 ezer csokoládét szervíroztak, a Business Class utasok pedig 8,2 millió csokoládés finomságot fogyasztottak utazásuk során. A First osztály utasai tavaly is korlátlanul hódolhattak a csoki csábításának, ezen felül 122 ezer gourmet csokoládét rejtő ajándékdobozt is hazavihettek.

A légitársaság a legkiválóbb fehér, ét- és tejcsokoládéból készült különlegességekkel várja édesszájú utasait, hiszen ennek a desszertnek 11 ezer méter magasságban sem lehet (érdemes?) ellenállni.

A világ legnevesebb csokoládékészítő mesterei alkotta kínálat háromhavonta változik, így a gyakrabban utazók is mindig találnak valami újonnan felfedezhető finomságot.

Olyan világhírű gyártókkal működnek együtt, mint az az ír Butlers, a svájci Canonica, a belga Godiva és Neuhaus, az ecuadori Pacari, a brit Hotel Chocolat, az emírségekbeli Bateel, Coco Jalila és Forrey & Galland, valamint az elit francia csokoládégyártó, a Valrhona.

A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit
A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit
Fotó: Emirates

A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit, amelybe az ízvilág, az összetevők kiváló minősége, a választék, a márka ismertsége és az esztétikum épp úgy beletartozik, mint a fenntarthatóság. A több mint 100 éve alapított Valrhona nem csupán a szenvedélyes csokoládékészítésről, de a kiválóság és innováció, valamint az etikus beszerzés és a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségéről is ismert – amelynek köszönhetően megkapta a B Corp tanúsítványt.

Csokoládédesszertek a fedélzeten

Az édes ízekre vágyók valamennyi utasosztályon kedvükre válogathatnak a csokoládés finomságok közül. A First Class menüsor desszertjei közé tartozik a csokoládé mousse passiógyümölccsel, a fehér csokoládés tart, a bársonyos csokoládé fondant mascarpone krémmel és a vegán csokoládés pekándió torta ganache habbal. Ezen felül a First osztályon a légitársaság egyedi Valrhona luxus csokoládéválogatással kedveskedik.

A Business Class és a Prémium Turistaosztályon olyan desszerteket kóstolhatnak az utasok, mint a vegán ónix avokádós csokoládé tart, a krémes banán-mangó tejcsokoládékupola vagy a csokoládé-mokkás marquise-szelet sós karamellás öntettel.

A Turistaosztályon pedig tejcsokoládés karamellás tart kellemesen fanyar málnaöntettel vagy csokoládé-narancs mousse várja az utazókat.

A vegán ónix avokádós csokoládé tart
A vegán ónix avokádós csokoládé tart
Fotó: Emirates

A hosszabb utakon az uzsonnához ínycsiklandó csokoládészeleteket szolgálnak fel, az ünnepi időszakokban minden gyermeket csokoládés nyalókával lepnek meg a légiutas-kísérők, az elsőosztályon pedig a Lindt 85%-os étcsokoládéját találják ajándékkosarukban az utasok. Az Emirates A380-as óriásgépének fedélzeti társalgójában az M&Ms vegán és nem vegán édességei mellett, csokoládétorták és más csokoládés finomságok is elérhetők az utasok számára. 

Csokoládés különlegességek az Emirates várótermeiben

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága a várótermeiben sem hagyja cserben a csokoládérajongókat. A járatukra várakozók a házi készítésű csokoládéfagylalt és Costa Coffee forró csokoládé mellett olyan, a légitársaság mesterszakácsai kreativitását dicsérő desszertek közül válogathatnak, mint a fehér csokoládés és maracujás nektár torta, a csokoládé macaron, valamint a kényeztető étcsokoládé torta. A First Class váró új desszertkínálóján olyan kuriózumok várják az utasokat, mint a 40%-os Jivara és 70%-os Guanaja csokoládéval készült Valrhona Grand Cru trüffelek, csokoládéval bevont madeleine sütemények, ropogós tejcsokoládé torta mogyorós pralinéval, zamatos sült banán vagy a csokoládés karamell torta.


SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség

SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség  

A Singapore Airlines (SIA) Csoport megállapodásokat írt alá a Fenntartható Repülési Üzemanyag (SAF) beszerzéséről.
Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná

Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná 

Megdöntötte saját rekordját az Emirates Group a 2024–2025-ös pénzügyi évben.
Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja

Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja 

A korlátozás oka a húsvéti héten mért jelentős forgalomnövekedés.
Ismét robog a Jégmadár expressz

Ismét robog a Jégmadár expressz 

Május 18-tól ismét közlekedik a Jégmadár expresszvonat, amely közvetlen összeköttetést kínál Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.
WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés

WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés 

A repülőtér a Romániai Repülőterek Egyesülete által közölt januári statisztika szerint egy év alatt megduplázta utasainak számát.
Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 

Éppen hetvenöt évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg az utazóközönség előtt Budapest nemzetközi repülőterét, Magyarország kapuját.
Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában

Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában 

Dubajról leginkább a téli napsütés, a tavaszi luxuspihenés vagy az őszi tökéletes kikapcsolódás jut eszünkbe – de ez hamarosan megváltozhat.
Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme

Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme 

A Budapest Airport (BA) ezt a speciális programot az érintett kerületek és települések polgármestereivel konzultálva alakította ki.
IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom

IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom  

Az április 30-án megjelent sajtóközlemény 2025. márciusi globális légiutasforgalom adatait ismerteti.
Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja

Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja 

A növekvő kereslet és a megváltozott utazási szokások miatt Ausztriában egyre nagyobb szerepet kapnak a fejlesztések.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.