A világ legnevesebb csokikészítőinek alkotásai a légitársaság fedélzetén

Az Emirates fedélzetén egész évben bonbonok, pralinék, trüffelek és különleges – köztük vegán - csokoládés finomságok várják az utazókat. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága tavaly mintegy 45 millió luxuscsokoládét szolgált fel utasainak, a csokoládé világnapja alkalmából pedig bepillantást enged egyedülálló desszertmenüsorába. 

Az Emirates a világ legnevesebb csokoládékészítőinek különleges desszertválogatásával kedveskedik utasainak. Az elmúlt évben a Turistaosztályon több mint 36 millió, míg a Prémium Turistaosztályon 322 ezer csokoládét szervíroztak, a Business Class utasok pedig 8,2 millió csokoládés finomságot fogyasztottak utazásuk során. A First osztály utasai tavaly is korlátlanul hódolhattak a csoki csábításának, ezen felül 122 ezer gourmet csokoládét rejtő ajándékdobozt is hazavihettek.

A légitársaság a legkiválóbb fehér, ét- és tejcsokoládéból készült különlegességekkel várja édesszájú utasait, hiszen ennek a desszertnek 11 ezer méter magasságban sem lehet (érdemes?) ellenállni.

A világ legnevesebb csokoládékészítő mesterei alkotta kínálat háromhavonta változik, így a gyakrabban utazók is mindig találnak valami újonnan felfedezhető finomságot.

Olyan világhírű gyártókkal működnek együtt, mint az az ír Butlers, a svájci Canonica, a belga Godiva és Neuhaus, az ecuadori Pacari, a brit Hotel Chocolat, az emírségekbeli Bateel, Coco Jalila és Forrey & Galland, valamint az elit francia csokoládégyártó, a Valrhona.

A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit
A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit
Fotó: Emirates

A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit, amelybe az ízvilág, az összetevők kiváló minősége, a választék, a márka ismertsége és az esztétikum épp úgy beletartozik, mint a fenntarthatóság. A több mint 100 éve alapított Valrhona nem csupán a szenvedélyes csokoládékészítésről, de a kiválóság és innováció, valamint az etikus beszerzés és a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségéről is ismert – amelynek köszönhetően megkapta a B Corp tanúsítványt.

Csokoládédesszertek a fedélzeten

Az édes ízekre vágyók valamennyi utasosztályon kedvükre válogathatnak a csokoládés finomságok közül. A First Class menüsor desszertjei közé tartozik a csokoládé mousse passiógyümölccsel, a fehér csokoládés tart, a bársonyos csokoládé fondant mascarpone krémmel és a vegán csokoládés pekándió torta ganache habbal. Ezen felül a First osztályon a légitársaság egyedi Valrhona luxus csokoládéválogatással kedveskedik.

A Business Class és a Prémium Turistaosztályon olyan desszerteket kóstolhatnak az utasok, mint a vegán ónix avokádós csokoládé tart, a krémes banán-mangó tejcsokoládékupola vagy a csokoládé-mokkás marquise-szelet sós karamellás öntettel.

A Turistaosztályon pedig tejcsokoládés karamellás tart kellemesen fanyar málnaöntettel vagy csokoládé-narancs mousse várja az utazókat.

A vegán ónix avokádós csokoládé tart
A vegán ónix avokádós csokoládé tart
Fotó: Emirates

A hosszabb utakon az uzsonnához ínycsiklandó csokoládészeleteket szolgálnak fel, az ünnepi időszakokban minden gyermeket csokoládés nyalókával lepnek meg a légiutas-kísérők, az elsőosztályon pedig a Lindt 85%-os étcsokoládéját találják ajándékkosarukban az utasok. Az Emirates A380-as óriásgépének fedélzeti társalgójában az M&Ms vegán és nem vegán édességei mellett, csokoládétorták és más csokoládés finomságok is elérhetők az utasok számára. 

Csokoládés különlegességek az Emirates várótermeiben

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága a várótermeiben sem hagyja cserben a csokoládérajongókat. A járatukra várakozók a házi készítésű csokoládéfagylalt és Costa Coffee forró csokoládé mellett olyan, a légitársaság mesterszakácsai kreativitását dicsérő desszertek közül válogathatnak, mint a fehér csokoládés és maracujás nektár torta, a csokoládé macaron, valamint a kényeztető étcsokoládé torta. A First Class váró új desszertkínálóján olyan kuriózumok várják az utasokat, mint a 40%-os Jivara és 70%-os Guanaja csokoládéval készült Valrhona Grand Cru trüffelek, csokoládéval bevont madeleine sütemények, ropogós tejcsokoládé torta mogyorós pralinéval, zamatos sült banán vagy a csokoládés karamell torta.


Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.