Az Emirates a világ legnevesebb csokoládékészítőinek különleges desszertválogatásával kedveskedik utasainak. Az elmúlt évben a Turistaosztályon több mint 36 millió, míg a Prémium Turistaosztályon 322 ezer csokoládét szervíroztak, a Business Class utasok pedig 8,2 millió csokoládés finomságot fogyasztottak utazásuk során. A First osztály utasai tavaly is korlátlanul hódolhattak a csoki csábításának, ezen felül 122 ezer gourmet csokoládét rejtő ajándékdobozt is hazavihettek.
A légitársaság a legkiválóbb fehér, ét- és tejcsokoládéból készült különlegességekkel várja édesszájú utasait, hiszen ennek a desszertnek 11 ezer méter magasságban sem lehet (érdemes?) ellenállni.
A világ legnevesebb csokoládékészítő mesterei alkotta kínálat háromhavonta változik, így a gyakrabban utazók is mindig találnak valami újonnan felfedezhető finomságot.
Olyan világhírű gyártókkal működnek együtt, mint az az ír Butlers, a svájci Canonica, a belga Godiva és Neuhaus, az ecuadori Pacari, a brit Hotel Chocolat, az emírségekbeli Bateel, Coco Jalila és Forrey & Galland, valamint az elit francia csokoládégyártó, a Valrhona.
A légitársaság szigorú kritériumok alapján választja ki csokoládégyártó partnereit, amelybe az ízvilág, az összetevők kiváló minősége, a választék, a márka ismertsége és az esztétikum épp úgy beletartozik, mint a fenntarthatóság. A több mint 100 éve alapított Valrhona nem csupán a szenvedélyes csokoládékészítésről, de a kiválóság és innováció, valamint az etikus beszerzés és a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségéről is ismert – amelynek köszönhetően megkapta a B Corp tanúsítványt.
Csokoládédesszertek a fedélzeten
Az édes ízekre vágyók valamennyi utasosztályon kedvükre válogathatnak a csokoládés finomságok közül. A First Class menüsor desszertjei közé tartozik a csokoládé mousse passiógyümölccsel, a fehér csokoládés tart, a bársonyos csokoládé fondant mascarpone krémmel és a vegán csokoládés pekándió torta ganache habbal. Ezen felül a First osztályon a légitársaság egyedi Valrhona luxus csokoládéválogatással kedveskedik.
A Business Class és a Prémium Turistaosztályon olyan desszerteket kóstolhatnak az utasok, mint a vegán ónix avokádós csokoládé tart, a krémes banán-mangó tejcsokoládékupola vagy a csokoládé-mokkás marquise-szelet sós karamellás öntettel.
A Turistaosztályon pedig tejcsokoládés karamellás tart kellemesen fanyar málnaöntettel vagy csokoládé-narancs mousse várja az utazókat.
A hosszabb utakon az uzsonnához ínycsiklandó csokoládészeleteket szolgálnak fel, az ünnepi időszakokban minden gyermeket csokoládés nyalókával lepnek meg a légiutas-kísérők, az elsőosztályon pedig a Lindt 85%-os étcsokoládéját találják ajándékkosarukban az utasok. Az Emirates A380-as óriásgépének fedélzeti társalgójában az M&Ms vegán és nem vegán édességei mellett, csokoládétorták és más csokoládés finomságok is elérhetők az utasok számára.
Csokoládés különlegességek az Emirates várótermeiben
A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága a várótermeiben sem hagyja cserben a csokoládérajongókat. A járatukra várakozók a házi készítésű csokoládéfagylalt és Costa Coffee forró csokoládé mellett olyan, a légitársaság mesterszakácsai kreativitását dicsérő desszertek közül válogathatnak, mint a fehér csokoládés és maracujás nektár torta, a csokoládé macaron, valamint a kényeztető étcsokoládé torta. A First Class váró új desszertkínálóján olyan kuriózumok várják az utasokat, mint a 40%-os Jivara és 70%-os Guanaja csokoládéval készült Valrhona Grand Cru trüffelek, csokoládéval bevont madeleine sütemények, ropogós tejcsokoládé torta mogyorós pralinéval, zamatos sült banán vagy a csokoládés karamell torta.