A fel nem szolgált dobozos ételek megvehetők az Austrian járatain

Ez ám az igazi fenntartható szemléletmód! Bécsi szelet és császármorzsa is szerepel a kínált ételek sorában.

Az új kezdeményezéssel azt igyekszik elérni az osztrák légitársaság, hogy jelentősen csökkenjen a kidobásra ítélt, de fogyasztásra még alkalmas ételek mennyisége, számol be a követésre méltó példáról az airportal.hu szakmai site.

 

Az Austrian Airlines közleménye szerint az elmúlt évben vezették be az Austrian Melangerie elnevezésű programot, amely az európai járatok turista osztályán kínál minőségi, helyi ételeket és italokat, fizetés ellenében.

A hideg és meleg szendvicsek mellett főételek is rendelkezésre állnak, köztük bécsi szelet és császármorzsa is.

Bár a légitársaság szakemberei az elmúlt időszakban figyelték az igényszintet, és ehhez próbálták igazítani a járatok fedélzetére vitt étel mennyiségét, még így is több maradék van, mint amennyit a cég szeretne.

Ezért most Austrian Melangerie to go néven indítanak új kezdeményezést, amelynek lényege, hogy leszállás előtt a fel nem szolgált ételeket újra felkínálják az utasoknak kedvezményes áron, a megvásárolt adagokat karton csomagolásban, fa evőeszközökkel lehet elvinni. Konkrét összeget a sajtóközlemény nem említ.

Egészségügyi és ételhigiéniai okokból landolás után a gépek fedélzetén megmaradt fogásokat ki kell dobni, amit viszont más nem indokol, ezért  akarja elkerülni a légitársaság a pazarlást.

A szolgáltatás először a hosszabb, Bécsbe érkező európai járatokon válik elérhetővé, de a cég tájékoztatása szerint folyamatosan kiterjeszti a többire is.

Forrás: Austrian Airlines / airPortal.hu


Friss jelentés az Emirates és a flydubai partnerségi együttműködéséről

Friss jelentés az Emirates és a flydubai partnerségi együttműködéséről 

Az Emirates és a flydubai szolgáltatásai iránti erőteljes kereslet 36 százalékos utasszám-növekedést eredményezett egy év alatt.
Környezetszennyező privátrepkedések Ausztriában

Környezetszennyező privátrepkedések Ausztriában 

Megdöbbentő adatokat közölt az osztrák Wiener Zeitung friss beszámolója.
Átadták a HungaroControl új távoli toronyirányítási rendszerét

Átadták a HungaroControl új távoli toronyirányítási rendszerét 

A fejlesztéssel a cég az első olyan léginavigációs szolgáltató a világon, amely helyhez kötöttség nélkül tudja irányítani egy-egy repülőtér terminálforgalmát.
Környezetbarát hangárt alakítanak ki az amszterdami reptéren

Környezetbarát hangárt alakítanak ki az amszterdami reptéren 

A KLM a környezeti hatások csökkentése érdekében új módszereket vet be egyik hangárjának felújítása során.
Ismét a magyar utakat járják a Google furcsa autói

Ismét a magyar utakat járják a Google furcsa autói 

Újra megjelennek Magyarországon a Google járgányai.
A Lufthansa megszünteti a fedélzeti árusítást hosszú távú járatain

A Lufthansa megszünteti a fedélzeti árusítást hosszú távú járatain 

A Lufthansa gazdasági okokból leállítja a fedélzeti értékesítést hosszú távú járatain.
Emirates és Visit Hungary megállapodás

Emirates és Visit Hungary megállapodás 

Az Emirates légitársaság együttműködési megállapodást írt alá a Visit Hungaryvel a Magyarországra irányuló beutazó turizmus fellendítése érdekében.
A Wizz Air törölte a Lisszabonból Budapestre tartó járatát

A Wizz Air törölte a Lisszabonból Budapestre tartó járatát 

A légitársaság már közvetlenül tájékoztatta azon érintett utasait, akik a weboldalon, illetve applikáción keresztül intézték foglalásukat.
Járattörlések a belgiumi repülőtéren

Járattörlések a belgiumi repülőtéren 

A közlekedési vállalatok szakszervezeteinek sztrájkja miatt közlekedési fennakadások és járattörlések várhatók április 29-én.
Az ír fapados fellép a reptéri ivászatok ellen

Az ír fapados fellép a reptéri ivászatok ellen 

A Ryanair már januárban azt javasolta, hogy az EU vezessen be alkoholkorlátozást a repülőtereken – közölte a CNN.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.