A fel nem szolgált dobozos ételek megvehetők az Austrian járatain

Ez ám az igazi fenntartható szemléletmód! Bécsi szelet és császármorzsa is szerepel a kínált ételek sorában.

Az új kezdeményezéssel azt igyekszik elérni az osztrák légitársaság, hogy jelentősen csökkenjen a kidobásra ítélt, de fogyasztásra még alkalmas ételek mennyisége, számol be a követésre méltó példáról az airportal.hu szakmai site.

 

Az Austrian Airlines közleménye szerint az elmúlt évben vezették be az Austrian Melangerie elnevezésű programot, amely az európai járatok turista osztályán kínál minőségi, helyi ételeket és italokat, fizetés ellenében.

A hideg és meleg szendvicsek mellett főételek is rendelkezésre állnak, köztük bécsi szelet és császármorzsa is.

Bár a légitársaság szakemberei az elmúlt időszakban figyelték az igényszintet, és ehhez próbálták igazítani a járatok fedélzetére vitt étel mennyiségét, még így is több maradék van, mint amennyit a cég szeretne.

Ezért most Austrian Melangerie to go néven indítanak új kezdeményezést, amelynek lényege, hogy leszállás előtt a fel nem szolgált ételeket újra felkínálják az utasoknak kedvezményes áron, a megvásárolt adagokat karton csomagolásban, fa evőeszközökkel lehet elvinni. Konkrét összeget a sajtóközlemény nem említ.

Egészségügyi és ételhigiéniai okokból landolás után a gépek fedélzetén megmaradt fogásokat ki kell dobni, amit viszont más nem indokol, ezért  akarja elkerülni a légitársaság a pazarlást.

A szolgáltatás először a hosszabb, Bécsbe érkező európai járatokon válik elérhetővé, de a cég tájékoztatása szerint folyamatosan kiterjeszti a többire is.

Forrás: Austrian Airlines / airPortal.hu


Új útvonalon tér vissza az Espresso Riviera

Új útvonalon tér vissza az Espresso Riviera 

2024 után júniustól ezúttal Róma és Marseille között közlekedik majd.
Az Airbus legújabb típusa a Wizz flottájában

Az Airbus legújabb típusa a Wizz flottájában 

A Wizz Air a világon az első diszkont légitársaság, amely forgalomba állítja az Airbus legújabb típusát.
Változások a Budapest Airport 2. Terminál parkolójánál

Változások a Budapest Airport 2. Terminál parkolójánál 

Terminál Parkolóban, a terminálhoz legközelebbi 30 kijelölt parkolóhelyen új utasfelvételi- és kiszállítási zóna került kialakításra.
MUISZ: az ECTAA határozottan fellép az utaztatók védelmében

MUISZ: az ECTAA határozottan fellép az utaztatók védelmében  

Az Air Belgium csődje ismét rávilágított az utazási irodák, utazásszervezők és utasok kitettségére.
airBaltic: jelentés az idei első negyedévről

airBaltic: jelentés az idei első negyedévről 

Stabil bevétel, csökkenő veszteség, 1,3 millió utas.
SIA Csoport: éves összegzés a 2024. évi teljesítményről

SIA Csoport: éves összegzés a 2024. évi teljesítményről 

A Csoport bevétele 527 millió dollárral (+2,8%) nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és így 19 540 millió dolláros rekordot ért el.
Új kompjárat Málta és Szicília között

Új kompjárat Málta és Szicília között  

Az út körülbelül két órát vesz igénybe.
Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta

Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta 

A tavaszi szünet sikerét követően a májusi hosszú hétvége is minden várakozást felülmúlt a balatoni hajózásban.
Már készül a balatoni főszezonra a MÁV

Már készül a balatoni főszezonra a MÁV 

Pályafelújításokkal készül a balatoni főszezonra a MÁV, ezért erre a hétre időzítették a vágányzárat Székesfehérvár és Lepsény között.
Belépési korlátozások a madridi repülőtéren

Belépési korlátozások a madridi repülőtéren 

A közleményben nem tértek ki arra, hogy a korlátozást pontosan mikortól vezetik be.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.