A pihenés az utazás első percében is elkezdődhet

Mit szoktunk meg? Szabadságra indulva majd csak túljutunk a stresszes repülőúton (késések, akár járattörlések, zavaró utastársak, csomagproblémák színesíthetik a programot), de milyen lehet az, ha mindez a felhőkbe vész, és ehelyett már az úti cél elérése is maga a mennyország?

Egy hűsítő koktélra szólt a meghívás, amit a nyári hőségben embert próbáló, "potom" 40 fokos hőmérsékletben nemigen utasít vissza az ember. Az apropója pedig július 18-án, a Crown Plaza Budapest különtermében tartott miniünnepségnek az volt, hogy a Singapore Airlines rangos díjakat zsebelt be a Skytrax Award 2023 díjkiosztóján. Megkapta a Best Airline, a Best First Class Airline, a Best First Class Comfort Amenities, a Best Airline in Asia díját, sőt, low-cost kategóriában leányvállalata, a Scoot, megkapta a Best Long Haul Low-cost elismerést is.

Mindez a díjeső valóban ok lehet az ünneplésre, azonban, mint kiderült, nem a szingapúri hölgyek titkos koktélját szürcsölgetni érkeztünk a hazai kiutaztató irdák meghívott képviselőivel az erősen lehűtött falak közé, hanem egy nagyon komoly és átfogó szakmai beszélgetés is kialakult a Singapore Airlines rövid eddigi tevékenységét bemutató miniprezijét követően, amelyet Wiener Krisztina, a légitársaság magyarországi Sales Managere tartott.

Amelyben többek közt szó esett az 1947-ben, akkor még a Malaysian Airlines-szal közösen alapított légitársaság eddigi tevékenységéről (1972-ben váltak szét, attól kezdve önállóan folytatva tovább tevékenységüket), valamint Airbus és Boeing gépparkjukról, regionális leányvállalatukról (ez a Silkair), amely, mint hallhattuk 2021-ben teljesen beolvadt a szingapúri légügyi cégbe. Fapados leányvállalatukról, a most díjazott Scoot-ról, amely Szingapúrból Athénba, Berlinbe. Londonba és Madridba is repül.

Valamint a híres-neves, virágokkal tarkított Changi Airportról is szó esett, és ha már a virágok kerültek szóba, ne feledjük a Singapore Airlines fedélzetén dolgozó stewi-ek viseletét sem, mert egyenruhájuknak is speciális virág díszítései vannak, és a ruha alapszíne a járaton betöltött pozíció szerint változik.

Sőt, azt is megtudtuk, a négy hónapig tartó légiutaskísérő tanulóprogram során a cégnél nemcsak a vendégvárás, vendégfogadás, a fedélzeti ellátás, a kiszolgálás csínját-bínját tanulják meg a jövő Singapore Girl-jei, hanem azt is, miképp kell hajukat kontyba fogni, hajhálót viselni, sőt, a profi sminkelés titkaiba is beavatja az oktatás során őket egy neves sminkmester.

Ennyit tehát dióhéjban arról, amit a koktélok felszolgálása közben hallhattunk, de azért a legfontosabb infot, amit szintén megosztott velünk a szingapúriak magyarországi képviselője, semmiképp ne hallgassuk el. Ez pedig az, hogy mivel luxuslégitársaságról van szó, szolgáltatásaik is topkategóriások. Filozófiájuk szerint utasaikat a fedélzetre lépés első percétől kezdve a célállomás eléréséig kényeztetik: nagy képernyős monitor vár mindenkit, ingyenes és korlátlan wifit használhat minden utas az utazás teljes időtartama alatt, előre, online megrendelhető a menüsor, kényelmes távolságra vannak az ülések és persze jár mindenkinek a szingapúri titkos koktél felszolgálása a beszállást követően.

A találkozón szakmai párbeszéd alakult ki a jelenlévők között, ki-ki elmondta eddigi tapasztalatait, töltési rekordokról hallhattunk, zéró akciózásról, furcsa utaskérésekről és panaszokról, valamint arról, hogy még mindig erősen árérzékeny a hazai kiutazós piac.

Végül, zárásként elárulnám a szingapúri hölgyek titkos koktélrecepjét, ami egyébként azért Barbie-rózsaszínű, mert Ázsia azon vidékén tilos volt korábban a hölgyeknek alkoholt fogyasztaniuk, így ilyen szörpkinézetű italt szürcsölgettek egyre vidámabb hangulatban. Viszont higgyék el, ez az ital minden, csak nem egy alkoholmentes hűsítő...

Singapore Sling koktél:

90 ml gin

15 ml  cseresznyelikőr

7,5 ml Cointreau (narancslikőr)

7,5 ml D.O.M. Bénédictine (gyógynövénylikőr)

15 ml limoló

120 ml ananászlé

10 ml gronardin

1 öntés Angostura bitter 

 

Forrás: Turizmus Online


Hétfőtől sztrájkolnak a pécsi buszvezetők

Hétfőtől sztrájkolnak a pécsi buszvezetők 

Nem voltak eredményesek az érintettek közötti bértárgyalások, így március első hetére sztrájkot hirdettek.
Maláj utasszállító - százmilliókra rúgnak euróban a holland kormány  költségei

Maláj utasszállító - százmilliókra rúgnak euróban a holland kormány költségei 

Eddig több, mint 166 millió eurót költöttek a Kelet-Ukrajna felett 2014-ben lelőtt maláj utasszállító repülőgép tragédiájával kapcsolatos ügyek kezelésére.
Megújítja arculatát a Norwegian Airlines

Megújítja arculatát a Norwegian Airlines 

A piros és fehér alapszínek megmaradtak, ám a légitársaság nevét újfajta, modernebb betűtípussal írják.
Újabb sztrájk Németországban

Újabb sztrájk Németországban 

Ezúttal számos német tartományban a tömegközlekedésben okoznak fennakadásokat.
Karanténban ragadt egy luxushajó több ezer utasa

Karanténban ragadt egy luxushajó több ezer utasa 

Az út dél-afrikai kitérőjét követően néhány utas gyomorpanaszokról számolt be.
Hat új járat a WIZZ Budapestről induló kínálatában

Hat új járat a WIZZ Budapestről induló kínálatában 

Idén nyár elején két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állítanak forgalomba a budapesti bázison, illetve hat új járattal kötik össze Budapestet Európában és Európán túl. 
Párizs 2024 - A Wizz Air utaztatja a magyar csapatot

Párizs 2024 - A Wizz Air utaztatja a magyar csapatot 

A MOB több társasággal is tárgyalt, és magasan a Wizz Air adta a legjobb ajánlatot.
Továbbra is együttműködik a Singapore Airlines és az Air New Zealand

Továbbra is együttműködik a Singapore Airlines és az Air New Zealand  

A két légitársaság szövetsége 2029 márciusáig meghosszabbításra került.
Visszatér Budapestre az Uber

Visszatér Budapestre az Uber 

Korábban épp a taxisok nyomására távozott, most velük lép együttműködésre a Magyarországról 2016-ban kivonuló autómegosztó.
Öt helyszínnel bővült a GreenGo Budapesten

Öt helyszínnel bővült a GreenGo Budapesten 

Így mintegy 300 000 lakos számára vált elérhetőbbé a környezetkímélő autózás élménye.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.