A pihenés az utazás első percében is elkezdődhet

Mit szoktunk meg? Szabadságra indulva majd csak túljutunk a stresszes repülőúton (késések, akár járattörlések, zavaró utastársak, csomagproblémák színesíthetik a programot), de milyen lehet az, ha mindez a felhőkbe vész, és ehelyett már az úti cél elérése is maga a mennyország?

Egy hűsítő koktélra szólt a meghívás, amit a nyári hőségben embert próbáló, "potom" 40 fokos hőmérsékletben nemigen utasít vissza az ember. Az apropója pedig július 18-án, a Crown Plaza Budapest különtermében tartott miniünnepségnek az volt, hogy a Singapore Airlines rangos díjakat zsebelt be a Skytrax Award 2023 díjkiosztóján. Megkapta a Best Airline, a Best First Class Airline, a Best First Class Comfort Amenities, a Best Airline in Asia díját, sőt, low-cost kategóriában leányvállalata, a Scoot, megkapta a Best Long Haul Low-cost elismerést is.

Mindez a díjeső valóban ok lehet az ünneplésre, azonban, mint kiderült, nem a szingapúri hölgyek titkos koktélját szürcsölgetni érkeztünk a hazai kiutaztató irdák meghívott képviselőivel az erősen lehűtött falak közé, hanem egy nagyon komoly és átfogó szakmai beszélgetés is kialakult a Singapore Airlines rövid eddigi tevékenységét bemutató miniprezijét követően, amelyet Wiener Krisztina, a légitársaság magyarországi Sales Managere tartott.

Amelyben többek közt szó esett az 1947-ben, akkor még a Malaysian Airlines-szal közösen alapított légitársaság eddigi tevékenységéről (1972-ben váltak szét, attól kezdve önállóan folytatva tovább tevékenységüket), valamint Airbus és Boeing gépparkjukról, regionális leányvállalatukról (ez a Silkair), amely, mint hallhattuk 2021-ben teljesen beolvadt a szingapúri légügyi cégbe. Fapados leányvállalatukról, a most díjazott Scoot-ról, amely Szingapúrból Athénba, Berlinbe. Londonba és Madridba is repül.

Valamint a híres-neves, virágokkal tarkított Changi Airportról is szó esett, és ha már a virágok kerültek szóba, ne feledjük a Singapore Airlines fedélzetén dolgozó stewi-ek viseletét sem, mert egyenruhájuknak is speciális virág díszítései vannak, és a ruha alapszíne a járaton betöltött pozíció szerint változik.

Sőt, azt is megtudtuk, a négy hónapig tartó légiutaskísérő tanulóprogram során a cégnél nemcsak a vendégvárás, vendégfogadás, a fedélzeti ellátás, a kiszolgálás csínját-bínját tanulják meg a jövő Singapore Girl-jei, hanem azt is, miképp kell hajukat kontyba fogni, hajhálót viselni, sőt, a profi sminkelés titkaiba is beavatja az oktatás során őket egy neves sminkmester.

Ennyit tehát dióhéjban arról, amit a koktélok felszolgálása közben hallhattunk, de azért a legfontosabb infot, amit szintén megosztott velünk a szingapúriak magyarországi képviselője, semmiképp ne hallgassuk el. Ez pedig az, hogy mivel luxuslégitársaságról van szó, szolgáltatásaik is topkategóriások. Filozófiájuk szerint utasaikat a fedélzetre lépés első percétől kezdve a célállomás eléréséig kényeztetik: nagy képernyős monitor vár mindenkit, ingyenes és korlátlan wifit használhat minden utas az utazás teljes időtartama alatt, előre, online megrendelhető a menüsor, kényelmes távolságra vannak az ülések és persze jár mindenkinek a szingapúri titkos koktél felszolgálása a beszállást követően.

A találkozón szakmai párbeszéd alakult ki a jelenlévők között, ki-ki elmondta eddigi tapasztalatait, töltési rekordokról hallhattunk, zéró akciózásról, furcsa utaskérésekről és panaszokról, valamint arról, hogy még mindig erősen árérzékeny a hazai kiutazós piac.

Végül, zárásként elárulnám a szingapúri hölgyek titkos koktélrecepjét, ami egyébként azért Barbie-rózsaszínű, mert Ázsia azon vidékén tilos volt korábban a hölgyeknek alkoholt fogyasztaniuk, így ilyen szörpkinézetű italt szürcsölgettek egyre vidámabb hangulatban. Viszont higgyék el, ez az ital minden, csak nem egy alkoholmentes hűsítő...

Singapore Sling koktél:

90 ml gin

15 ml  cseresznyelikőr

7,5 ml Cointreau (narancslikőr)

7,5 ml D.O.M. Bénédictine (gyógynövénylikőr)

15 ml limoló

120 ml ananászlé

10 ml gronardin

1 öntés Angostura bitter 

 

Forrás: Turizmus Online


Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL

Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL 

A Beluga XL a repülőgépek szerkezeti elemeinek szállítására kifejlesztett speciális típus.
Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt

Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt 

 A francia repülőtéri dolgozók a „24 órás szabály” ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy időben értesítsék a vezetőket a sztrájkokról.
Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra  

Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra   

A légitársaság a Seychelle-szigeteken keresztül repül ősztől kezdve Madagaszkárra, így kényelmes és zökkenőmentes utazást biztosít azok számára is, akik két helyen terveznek egzotikus nyaralást.
Megvannak 2024 legjobb légitársaságai

Megvannak 2024 legjobb légitársaságai 

A közel-keleti légitársaság minden versenytársánál jobban teljesített utaselégedettség tekintetében és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt.
Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság

Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság 

Így lesz az óriás repülőgépek üléseiből gyerektáska.
Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re

Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re 

Évről évre egyre több közlekedési eszköz válik elérhetővé a drukkerek számára.
Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget

Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget  

Az adásvételről már hónapok óta hallani lehetett.
Beveti az MI-t az Air France

Beveti az MI-t az Air France 

Mesterséges intelligencia (MI) segítségével javítja hatékonyságát a francia légitársaság.
Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport

Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport  

2024 első negyedévét értékelő nemzetközi utaselégedettségi felmérésen soha nem látott magasságokba tört a Budapest Airport értékelése.
Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki

Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki 

A jelenlegi egyenruhát a légitársaság belső tervezői a Simon Jersey brit vezető egyenruha-gyártóval közösen alkották meg, és 2008. július 28-án mutatták be az Emirates első A380-as repülőgépének ünnepélyes átadásakor.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.