Kapacitásnövekedés az Air France nyári menetrendjében

Az új „France is in the air” szlogenhez hűen a légitársaság minőségi gasztronómiát, kényelmet, élményt, életstílust kínál idén nyáron, mindezt mintegy ezer célállomásra.

A vidám színek nyara

2014 nyarán a világ egy meleg és szenvedélyes országra, Brazíliára, a 2014-es évi labdarugó világbajnokság házigazdájára figyel. Rio és Sao Paulo után az Air France most egy harmadik célállomásra is indít járatot heti három alkalommal, Brazíliavárosba. Így hetente már 31 Air France járat elérhető Brazíliába. Az Air France és a brazil Gol légitársaság nemrég kötött együttműködésének köszönhetően a foci hazája és a teljes latin-amerikai kontinens minden sarka kényelmesen megközelíthető, felfedezhető.

Változás még, hogy a Charles de Gaulle repülőtérről a nyár folyamán Ázsiába napi 2 járat indul Tokióba, érkezéssel a Haneda repülőtérre, amelynek nagy előnye, hogy közelebb van a belvároshoz, mint a Narita reptér. Európában új útvonal – a norvég fjordok érintésével – a skandináv Stavanger, napi két járattal.

Az Air France A380-as gépeken az utazás a kényelmet és az élvezetet kombinálja. Ezen a nyáron a superjumbók a népszerű San Francisco és Hongkong mellett új célállomásokra is repülnek:

· Észak Amerikában: Los Angeles, New York-JFK repülőtér és Washington;

· Afrikában: Johannesburg;

· Ázsiában: Hong Kong és Shanghaj.

Minőségi gasztronómia a fedélzeten

Libamáj terrine, tengeri csuka fűszerkéregben citromfüves mártással, fésűkagyló, négysajtos tortellini, kávé és mascarpone finom keveréke egy krémes, ínyenc tiramisuban – néhány a sok új fogás közül, amelyet az Air France utasai élvezhetnek, amikor az "à la carte" menüt választják. A kínálat elérhető az Economy és Premium Economy osztályokon 12 és 28 EU-ért, és alternatívaként szolgál a hosszú távú járatoknál felszolgált menü kiegészítéséhez.

A Business kabin utasai számára Régis Marcon, a három Michelin-csillaggal díjazott szakács neve fémjelzi az exkluzív menüt. A mesterszakács szenvedéllyel készíti ételeit, és ötvözi a francia konyha különböző ágait: Ardèche-től Auvergne-ig a családi hagyományokból merít ihletet, hogy a tradicionális ételek hiteles francia ízvilágot tükrözzenek.


Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.
Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül

Nyár a Wizz Air-nél: új járatok, Fel, északra! program, startra kész akciócsoport, Amelia titkára is fény derül 

Amelia, a Wizz Air chatbotja nem véletlenül kapta nevét: a legendás pilótanőről, Amelia Earhartról nevezték el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.