Kapacitásnövekedés az Air France nyári menetrendjében

Az új „France is in the air” szlogenhez hűen a légitársaság minőségi gasztronómiát, kényelmet, élményt, életstílust kínál idén nyáron, mindezt mintegy ezer célállomásra.

A vidám színek nyara

2014 nyarán a világ egy meleg és szenvedélyes országra, Brazíliára, a 2014-es évi labdarugó világbajnokság házigazdájára figyel. Rio és Sao Paulo után az Air France most egy harmadik célállomásra is indít járatot heti három alkalommal, Brazíliavárosba. Így hetente már 31 Air France járat elérhető Brazíliába. Az Air France és a brazil Gol légitársaság nemrég kötött együttműködésének köszönhetően a foci hazája és a teljes latin-amerikai kontinens minden sarka kényelmesen megközelíthető, felfedezhető.

Változás még, hogy a Charles de Gaulle repülőtérről a nyár folyamán Ázsiába napi 2 járat indul Tokióba, érkezéssel a Haneda repülőtérre, amelynek nagy előnye, hogy közelebb van a belvároshoz, mint a Narita reptér. Európában új útvonal – a norvég fjordok érintésével – a skandináv Stavanger, napi két járattal.

Az Air France A380-as gépeken az utazás a kényelmet és az élvezetet kombinálja. Ezen a nyáron a superjumbók a népszerű San Francisco és Hongkong mellett új célállomásokra is repülnek:

· Észak Amerikában: Los Angeles, New York-JFK repülőtér és Washington;

· Afrikában: Johannesburg;

· Ázsiában: Hong Kong és Shanghaj.

Minőségi gasztronómia a fedélzeten

Libamáj terrine, tengeri csuka fűszerkéregben citromfüves mártással, fésűkagyló, négysajtos tortellini, kávé és mascarpone finom keveréke egy krémes, ínyenc tiramisuban – néhány a sok új fogás közül, amelyet az Air France utasai élvezhetnek, amikor az "à la carte" menüt választják. A kínálat elérhető az Economy és Premium Economy osztályokon 12 és 28 EU-ért, és alternatívaként szolgál a hosszú távú járatoknál felszolgált menü kiegészítéséhez.

A Business kabin utasai számára Régis Marcon, a három Michelin-csillaggal díjazott szakács neve fémjelzi az exkluzív menüt. A mesterszakács szenvedéllyel készíti ételeit, és ötvözi a francia konyha különböző ágait: Ardèche-től Auvergne-ig a családi hagyományokból merít ihletet, hogy a tradicionális ételek hiteles francia ízvilágot tükrözzenek.


Külföldre indul? Ne megszokásból vezessen!

Külföldre indul? Ne megszokásból vezessen! 

Tudnivalók, ha autóval indul útnak, és szeretné elkerülni a kellemetlen meglepetéseket.
Sűrítik a reptéri buszjáratokat a nyári csúcsidőszakban

Sűrítik a reptéri buszjáratokat a nyári csúcsidőszakban 

Sűrűbben járnak a repülőtéri BKK-járatok júliusban és augusztusban.
Emirates: nyári-téli újdonságok

Emirates: nyári-téli újdonságok 

A légitársaság újabb útvonalakon vezeti be a Prémium Turistaosztályt, és tovább bővíti menetrendjét a téli időszakra.
airBaltic: gyorsjelentés és egy új partnerség

airBaltic: gyorsjelentés és egy új partnerség 

A lett nemzeti légitársaság előzetes adatokat tett közzé a 2025 első féléves időszaki eredményeiről.
Ománi fapados járat úti céljai között szerepel Budapest

Ománi fapados járat úti céljai között szerepel Budapest 

A diszkont légitársaság vezére ezt a minap jelentette be.
Egyszerűbb a 14 év alatti gyermekek utaztatása

Egyszerűbb a 14 év alatti gyermekek utaztatása 

Mostantól elegendő a gyermek diákigazolványának másolatát bemutatni – akár nyomtatott, akár digitális formában – a díjmentes jegyváltáshoz és az életkor igazolásához.
Villámcsapás kényszerítette földre a Wizz Air Budapest és Stockholm közötti gépét

Villámcsapás kényszerítette földre a Wizz Air Budapest és Stockholm közötti gépét 

A péntek hajnali járat kényszerleszállást hajtott végre Varsóban.
Így tervezik meg a magyar fiatalok a repüléseiket

Így tervezik meg a magyar fiatalok a repüléseiket 

A magyar fiatalok nemcsak álmodoznak, hanem tudatosan készülnek arra is, ha valami nem a tervek szerint alakul.
Útipoggyásszal kapcsolatos tudnivalók a NAV-tól

Útipoggyásszal kapcsolatos tudnivalók a NAV-tól 

A NAV felhívja a figyelmet a készpénzre is.
Újabb hiányosságokat tártak fel az Air India gépein

Újabb hiányosságokat tártak fel az Air India gépein  

Még vizsgálják a katasztrófa okait.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.