Áprilistól ismét repül Budapestre az Iberia

Az Iberia újraindítja Budapest-Madrid járatát április 1. és október 28. között, azaz két hónappal korábban, mint az elmúlt két évben, és – az adott hó függvényében – hetente 3-7 járatot fog üzemeltetni.

A járatok indulási és érkezési időpontja úgy lett kialakítva, hogy Madridból az éjszaka folyamán kényelmesen utazahassanak tovább azok az átszálló utasok, akik más spanyol, latin-amerikai vagy dél-afrikai városból érkeznek, illetve azok a magyar utasok, akik ezekbe a desztinációkba utaznak.

A Budapestről érkező utasok Madridban ugyanis további 20 spanyol célállomás, pl. Tenerife, Gran Canaria, Santiago de Compostela és Bilbao, illetve a portugáliai Lisszabon és Porto, a legnagyobb dél-afrikai város, Johannesburg és hat latin-amerikai nagyváros, Buenos Aires, Mexikóváros, Lima (júliusban és augusztusban), Montevideo, Santiago és São Paulo irányába folytathatják útjukat az Iberia-val.

„A Budapest Airport üdvözli az Iberia visszatérését a teljes nyári menetrendi időszakra. Egyértelmű, hogy a korábbi kapacitás harmadával megnövelt ülőhelykínálat jóval több lehetőséget nyújt majd mind a magyar, mind a spanyol utasok számára. Ráadásul Spanyolország az egyik leggyorsabban növekvő ország-párunk: tavaly több mint 600 000 utast regisztráltunk a spanyol relációban.” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

„Budapest az egyik legnépszerűbb célállomássá vált a spanyol turisták körében. Idén szeretnénk Spanyolországot és Latin-Amerikát hasonlóan népszerűvé tenni a magyar utasok között.” – nyilatkozta Celia Muñoz, az Iberia európai értékesítési vezetője.

A Turizmus Trend kérdésére a társaság kommunikációs vezetője, Consuelo Arias Hernandes elmesélte, hogy a spanyol légitársaság már harmadik éve van jelen a magyar piacon. A tavalyi év pedig várakozáson felül sikerült, ami annak is köszönhető, hogy a gazdasági krízisen túljutott spanyolok, egyre inkább megengedhetik maguknak az utazást, Budapestet pedig mindig is imádták. Egyébként a járatok 64%-át a spanyolok töltik meg, de egyre inkább számítanak a magyar utazóközönségre is, akik körében a spanyol városok és a latin-amerikai desztinációk hasonlóképpen megint divatba jöttek. Egyre népszerűbbek a focimeccsek is, melyeket nagyon kedvelnek a magyarok. Augusztus hónapban a hét minden napján indulnak járataik, hiszen ekkor veszik ki a spanyolok szabadságukat, ezért ebben a hónapban csúcsszezonra számítanak.

Az Iberia 136, illetve 200 üléses Airbus A320 típusú repülőgépeket használ majd a Madrid-Budapest útvonalon, business és turista osztállyal a fedélzeten. Az eltérő utascsoportok igényeinek kiszolgálása érdekében a jegyek különböző árakon kerülnek értékesítésre. Ennek keretében az utasok a szolgáltatásokat egyenként rendelhetik meg, illetve saját belátásuk alapján dönthetnek úgy is, hogy a takarékosság jegyében ezek egy részéről lemondanak. 2017-ben az Iberia Budapest és Madrid között üzemelő járatain csaknem 29.000 ülést kínál.

Forrás: Turizmus Trend/Vendég&Hotel


Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget. 
Spanyol járatnyitás Budapest felé

Spanyol járatnyitás Budapest felé  

Bilbao városa légi összeköttetésében jelentős változás várható. Decembertől.
Káosz a birminghami repülőtéren a 100 ml-es folyadékkorlát miatt

Káosz a birminghami repülőtéren a 100 ml-es folyadékkorlát miatt 

Már reggel 5 órától sorok a repülőtéren kívül kígyóztak a sorok.
Napi járatnyitás Brüsszelbe a WIZZ-zel

Napi járatnyitás Brüsszelbe a WIZZ-zel 

Június 17-ével kezdődően az ultrafapados légitársaság elindította közvetlen járatait Budapestről a Zaventemben található Brüsszeli repülőtérre.
Piros-fehér-zöld meglepetés ennél az ultrafapadosnál

Piros-fehér-zöld meglepetés ennél az ultrafapadosnál 

Hajrá, Magyarok! Túró Rudival lepték meg az Eb-re utazókat.
A Wizz Air lett a legtöbbet késő légitársaság az Egyesült Királyságban

A Wizz Air lett a legtöbbet késő légitársaság az Egyesült Királyságban 

Az elemzés a brit repülőterekről induló több mint 2500 menetrend szerinti és charterjáratot vizsgált.
Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL

Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL 

A Beluga XL a repülőgépek szerkezeti elemeinek szállítására kifejlesztett speciális típus.
Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt

Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt 

 A francia repülőtéri dolgozók a „24 órás szabály” ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy időben értesítsék a vezetőket a sztrájkokról.