Borban utazik az Emirates

500 millió dollárt fordít fedélzeti borkínálatának fejlesztésére az Emirates. A budapesti járaton új francia, portugál és olasz borokat is kóstolhatunk. 

Francia, portugál és olasz borokkal bővítette az Emirates Budapest-Dubaj járatának fedélzeti borkínálatát. A légitársaság 11 ország több mint 60 bor-, pezsgő- és portói fajtáját kínálja utasainak világszerte.

Az Emirates mindezidáig több mint 500 millió dollárt fektetett a fedélzeti borkínálat fejlesztésébe, amely fontos része a járatokon nyújtott gasztronómiai élménynek.

Ahelyett, hogy borbeszerzőket alkalmaznának, az Emirates szakértői csapata közvetlen kapcsolatot épített ki a világ legelismertebb borászataival, hogy saját maga választhassa ki és rendelje meg a fedélzeti borokat.

„Számunkra a bor egy különleges élmény. Az utasaink úgy szeretnék elfogyasztani a fedélzeten kínált borokat, mintha egy előkelő étteremben lennének. Itt nem csak arról van szó, hogy fehér, vörös vagy rosé legyen, hanem arra is kíváncsiak, hogy honnan származik a szőlő, milyen az évjárat, mi a borászat története. Ezért döntöttünk úgy több mint egy évtizede, hogy szakítunk a hagyományos vállalati beszerzés gyakorlatával, és kezünkbe vesszük a bor- és pezsgőbeszerzést” – nyilatkozta Sir Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke.

„A jellemző beszerzési mód, a tenderkiírás a szolgáltatásaink mérete miatt leszűkítette volna a választási lehetőségeinket, hiszen kevesen tudnák az Emirates igényelte mennyiséget beszállítani olyan minőségben, amelyet mi megkövetelünk. Inkább kis mennyiségekben vásároljuk meg a legjobb minőségű borokat, még akkor is, ha ez sokkal több logisztikai szervezést igényel, beleértve a járatok készleteinek feltöltését, a folyamatos étlapfrissítéseket és a légiutas-kísérők betanítását is.”

Hosszú távú befektetés

Az Emirates egy dinamikus borvásárlási stratégiát alakított ki: en primeur, vagyis még palackozás és piacra kerülés előtt szerzi be a legjobb évjáratokat. A légitársaság jelenleg több mint 1,2 millió üveg bort tárol burgundiai pincészetében, ebből néhány csak egy évtized múlva lesz fogyasztható.

„Minden egyes évjárat véges mennyiségben elérhető, ezért minél hamarabb készleteznünk kell a legjobbakat. Az évek során erős kapcsolatot építettünk ki a legelismertebb borászokkal az összes fontos borvidéken, így jutunk hozzá az igazán jó fogásokhoz. Bár ez egy jelentős befektetés, a bor és a pezsgő mindig is fontos részét képezte a fedélzeti szolgáltatásainknak, ezért hosszú távra tervezünk. Ahogyan azt is meg tudjuk mondani, hogy mekkora lesz a repülőgép flottánk és melyik útvonalakat szolgáljuk ki négy év múlva, ugyanígy arra vonatkozóan is tervezünk, hogy milyen borokat szolgálunk majd fel a különböző célállomásra tartó járatok egyes osztályain” – tette hozzá a légitársaság elnöke.

Az Emirates szíve a vöröshöz húz

Az Emirates boros pincéjének legjavát, a teljes borállomány mintegy felét bourdeaux-i borok teszik ki. A legnívósabb francia borászatokat, így a Château Lafite-et, Château Margaux-t, Château Latour-t, Château Haut-Brion-t és Château Mouton-Rothschild-et felsorakoztató boraival az Emirates a borínyencek álma. A légitársaság a borlap összeállításakor nem csak a bor minőségét és a különböző ételekkel való párosíthatóságát veszi számításba, hanem azt is, hogy azok íze miként változhat a tengerszint feletti 35000 láb magasság hatására.

„Kínálatunk állandó része a klasszikus francia bor, különösen azok a fajták, amelyek ételeink kísérőitalaiként fogyaszthatók. A francia vörös borok képezik a borlap alapját, köréjük építjük a kiegyensúlyozott és változatos régió- és stílusbeli választékunkat, így utasaink mindig több fajta közül választhatnak, attól függetlenül, hogy főételhez, magában, vagy egy desszert mellé fogyasztanák azt” – mondta Tim Clark.

A magyar borkedvelő utasok is megkóstolhatják az Emirates francia vörösbor-kínálatának a neves Château Beychevelle birtokról származó egyik karakteres borát, amelyet akár a magyar konyhából választott főételük mellé is fogyaszthatnak.

A Budapest-Dubaj járat Business Class-re jegyet váltott utasai továbbá két exkluzív francia fehérbor, a toszkán borvidék egy vörösbora és egy portói zamatát is élvezhetik utazásuk alatt. A francia és európai márkák mellett az Emirates ausztrál, új-zélandi, kaliforniai és más borvidékről származó újvilági borok izgalmas választékát kínálja utasainak. Az első osztályon utazók majdnem az összes járaton megkóstolhatják a Dom Perignont, a világ egyik legjobb minőségű pezsgőjét.

Ezen kívül néhány kiválasztott járaton korlátozott időtartamig – mint például a San Fransiscóba, ill. Houstonba tartó A380-as járatokon decemberig – különleges ínyencségként 2003-as rozé Dom Perignon-nal kedveskednek az utasoknak. A 2003-as évjárat elkészítése igazi kihívást jelentett a szélsőséges időjárási körülmények miatt, ugyanis egy szokatlanul kemény, száraz telet követő fagy elpusztította a szőlőtermést. A hideget ráadásul egy 53 éves melegrekordot megdöntő nyár követte. A szélsőséges időjárást túlélő szőlőfürtök viszont érettek és egészségesek voltak, minőségük a legendás 1947-es, ’59-es és ’76-os szürethez volt fogható. A végeredmény intenzitása egészen egyedi és ellentmondásokkal teli: egyszerre jellemzik a karakteres és a lágy ízek.

Az utasok az emirates.com oldalon találhatnak több információt az adott járatukon kínált bor-, portói- és pezsgőkínálatról a járatinformációk megadásával: http://www.emirates.com/ae/english/flying/dining/wines/inflight-wine.aspx.


Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL

Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL 

A Beluga XL a repülőgépek szerkezeti elemeinek szállítására kifejlesztett speciális típus.
Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt

Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt 

 A francia repülőtéri dolgozók a „24 órás szabály” ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy időben értesítsék a vezetőket a sztrájkokról.
Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra  

Az Emirates ősztől a Seychelle-szigetek érintésével repül Madagaszkárra   

A légitársaság a Seychelle-szigeteken keresztül repül ősztől kezdve Madagaszkárra, így kényelmes és zökkenőmentes utazást biztosít azok számára is, akik két helyen terveznek egzotikus nyaralást.
Megvannak 2024 legjobb légitársaságai

Megvannak 2024 legjobb légitársaságai 

A közel-keleti légitársaság minden versenytársánál jobban teljesített utaselégedettség tekintetében és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt.
Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság

Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság 

Így lesz az óriás repülőgépek üléseiből gyerektáska.
Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re

Így is utazhatnak a szurkolók a foci Eb-re 

Évről évre egyre több közlekedési eszköz válik elérhetővé a drukkerek számára.
Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget

Immár hivatalos: eladták a budapesti repteret üzemeltető céget  

Az adásvételről már hónapok óta hallani lehetett.
Beveti az MI-t az Air France

Beveti az MI-t az Air France 

Mesterséges intelligencia (MI) segítségével javítja hatékonyságát a francia légitársaság.
Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport

Másfél év alatt több, mint húsz díjat söpört be a Budapest Airport  

2024 első negyedévét értékelő nemzetközi utaselégedettségi felmérésen soha nem látott magasságokba tört a Budapest Airport értékelése.
Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki

Az Emirates légiutas kísérői mintha egy divatlapból léptek volna ki 

A jelenlegi egyenruhát a légitársaság belső tervezői a Simon Jersey brit vezető egyenruha-gyártóval közösen alkották meg, és 2008. július 28-án mutatták be az Emirates első A380-as repülőgépének ünnepélyes átadásakor.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.