Elindult az Iberia közvetlen Madrid-Budapest járata

Elindult a spanyol Iberia légitársaság közvetlen Madrid-Budapest járata, a kedd délelőtt felszálló első gép 95 utasát köszöntötte felszállás előtt a repülőtéren a madridi magyar nagykövet.

Az új járat június 2-ától október végéig közlekedik majd a két főváros között heti hét alkalommal. Hétfőn és pénteken nem repülnek, de kedden és csütörtökön két járat is indul.

Az első járaton is főként spanyol turisták utaztak, de volt aki, Budapesten dolgozó lányát látogatta meg, és egy Erasmus-programban résztvevő tanárcsoport is utazott a gépen. Egyikük sem tudta, hogy ez az első közvetlen járata a spanyol légitársaságnak.

Győri Enikő, Magyarország madridi nagykövete az MTI-nek elmondta: a légitársaság a megnövekedett igények miatt döntött a járatindítás mellett, mert egyre többen utaznak a két ország között. Ezt a Malév 2012-es megszűnése óta közvetlenül csak a diszkont légitársaságokkal tudták megtenni, azok számára pedig, akik a kényelmesebb utazást választanák, ez most vált lehetővé - tette hozzá.Budapesten a járatot a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték. Celia Munoz Espin, az Iberia európai piacért felelős kereskedelmi igazgatója az MTI-nek azt mondta, a járatnyitásban fontos szerepet játszik, hogy az Iberia átalakításon esett át az elmúlt időszakban, gazdaságosabban működik, így több pénzt tudnak járatfejlesztésre fordítani.

Budapestet mint úti célt régóta vizsgálták, a jelenlegi járat október 22-ig üzemel, az előzetes foglalási adatok jók - tette hozzá. Kiemelte, hogy az Iberiának kiemelkedően jó kapcsolatai vannak Latin-Amerikában, így az átszálló és közvetlen gépet választó (úgynevezett point to point) utasok aránya kiegyenlített lehet.

Az Iberia negyven éve, 1974. július 4-én indított először közvetlen járatot Budapestre. Az 1927-ben alapított spanyol légitársaság jelenleg 42 ország 108 repülőterére közlekedik mintegy 160 gépes flottájával.

A spanyol légitársaságot 1927-ben alapították, jelenleg 133 gépből álló flottájukkal 43 ország 119 célpontjára repülnek naponta 600 járattal. A cég az International Airlines Group (IAG) tagja.

Az Iberia 2014-ben 4,2 milliárd euró árbevétel mellett 50 millió euró üzemi eredményt ért el.

Forrás: MTI


A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Tegnap este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget. 
Spanyol járatnyitás Budapest felé

Spanyol járatnyitás Budapest felé  

Bilbao városa légi összeköttetésében jelentős változás várható. Decembertől.