Michelin csillagos szakácsok főztjét kóstolni repülés közben?

Az Air France Párizsból induló hosszú távú járatain a következő három hónapban Régis Marcon készíti a La Première fogásait, a Business Class menüjéért pedig Guy Martin felel majd.

Régis Marcon, a három Michelin csillagos szakás két új előételt és hét főételt álmodott meg a La Première kabin utasainak a következő három hónapra. A fogások egyedi gourmet kreációk francia ihletéssel. A három csillagos séf hozzájárul az Air France régóta tartó küldetéséhez: a francia kulinária megismertetése a világ minden táján. A francia séf autentikus ételeket álmodott meg a légitársaság számára, amelyekben a szezonális alapanyagokon van a hangsúly. A La Première utasok októberben és decemberben a csirke terrint, novemberben pedig kacsa és gombaterrint kóstolhatnak előételként. A főételek palettája is hét fogással újul meg. Októberben marhapörkölt kucsmagombával és burgonya gratinnal, valamint fésűkagyló, sült homár julienne-re vágott zöldségekkel várja az utasokat. Novemberben Szt. Péter halát fehér vajmártásban verbénával, rókagombával és spenóttal vagy párolt borjúhúst kóstolhatnak a vendégek. Decemberben pedig bouillabaisse stílusú harcsával és garnélarákkal vagy kacsapástétommal készül a sztárséf és a légitársaság.

Az Air France a Business osztályának utasait is meglepetéssel várja. A két Michelin csillaggal díjazott szakács Guy Martin álmodja meg a következő három hónap menüsorát. A Párizsból induló hosszú távú járatokon, és számos középtávú járaton a séf kéthetente váltakozó menüje érhető el.

A következő három hónapban összesen 6 új főétel vezeti be a francia kulinária világába az utasokat:

- Borjú karaj sült erdei gombával, articsóka pürével és bio cukorrépa- feketeribizli öntettel;

- Tőkehal kurkumás basmati rizzsel, cukkíni pürével, kesudióval és kókuszmártással

- Sült garnélarák, brokkolival és gyömbérrel, dió püré kagylóval petrezselymes mártásban

- Orecchiette tészta tintahallal, ruccolával és paradicsommal, korianderrel fűszerezve

- Gyöngytyúk sárgarépa és kardamom pürével, bio vörös quinoa rizottóval és áfonyalével

- Borjúpörkölt Maniguette borssal fűszerezve, penne tésztával és bio kukoricával, zöldségekkel és bébihagymával.

A La Première kabinokban felszolgált tökéletes minőség biztosítása érdekében a légitársaság a Servair Culinary Studioval dolgozik együtt, melynek vezetője Joël Robuchon. A francia légitársaság felejthetetlen gasztronómiai élményben szeretné részesíteni utasait, ehhez járulnak hozzá a sztárséfek által elkészített menüsorok. A La Première kabinok fogásait a séfek a legkíválóbb szezonális alapanyagokból készítik, és figyelembe veszik a fedélzeti étkezésre vonatkozó szabályokat. A légitársaság "A la Carte" menüje a nemzetközi konyhát is elhozza a La Première és a Business osztályok utasainak. Sok Párizsból induló hosszú távú járaton tengeri herkentyűket is kóstolhatnak az utasok, de a thai, kínai, indiai és koreai konyha ízvilágát is megtapasztalhatják. A vendégek akár 90 nappal, vagy 24 órával az utazás előtt kiválaszthatják ételüket online.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Kaposvári diákokat szállító turistabusz balesete Szerbiában

Kaposvári diákokat szállító turistabusz balesete Szerbiában 

Vasárnap délben történt a baleset, amelyben nyolcan megsérültek.
Felborult egy FlixBus, sok a sérült

Felborult egy FlixBus, sok a sérült 

A Bécsből Koppenhágába tartó jármű a német A19-es autópályán borult az oldalára.
Iránba utazna?  Nincs akadálya

Iránba utazna? Nincs akadálya 

Az Egyesült Arab Emírségek (UAE) légitársaságai – Flydubai, Air Arabia, Emirates – ismét indítanak járatokat Irán felé.
Már csak ez hiányzott: hosszabb menetidő a ferihegyi reptér és Budapest között

Már csak ez hiányzott: hosszabb menetidő a ferihegyi reptér és Budapest között 

Az M4-es út felújítása okozza a nyári csúcsidőszakban a fennakadást.
Felszáll a SAS

Felszáll a SAS 

Méghozzá, amint a megállapodás létrejön, más tulajdonosi háttérrel, mint eddig.
A Wizz Air járatait is érinti a francia légiforgalmi irányítók sztrájkja

A Wizz Air járatait is érinti a francia légiforgalmi irányítók sztrájkja 

A munkabeszüntetés jelentős torlódást idézett elő az európai légtérben, ami késésekhez és járattörlésekhez vezetett.
E-bike beszerzési program turisztikai vállalkozások számára

E-bike beszerzési program turisztikai vállalkozások számára 

Turisztikai tevékenységet végző szervezetek és vállalkozások most akár 4,5 millió forint támogatást is kaphatnak elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére.
Condor: járatindítás Frankfurt és Budapest között

Condor: járatindítás Frankfurt és Budapest között 

Az új járat része a légitársaság bővülő európai hálózatának, amely a német turisták körében népszerű városi desztinációkat célozza meg.
Bilbao, Wroclaw, Gdansk és Vilnius – egyvalami közös bennük

Bilbao, Wroclaw, Gdansk és Vilnius – egyvalami közös bennük 

Mind a négy izgalmas város már elérhető az ultrafapados légitársaság közvetlen járataival Budapestről.
Száz mozdonnyal erősít a MÁV

Száz mozdonnyal erősít a MÁV  

Ebből harminc már megérkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.