Michelin csillagos szakácsok főztjét kóstolni repülés közben?

Az Air France Párizsból induló hosszú távú járatain a következő három hónapban Régis Marcon készíti a La Première fogásait, a Business Class menüjéért pedig Guy Martin felel majd.

Régis Marcon, a három Michelin csillagos szakás két új előételt és hét főételt álmodott meg a La Première kabin utasainak a következő három hónapra. A fogások egyedi gourmet kreációk francia ihletéssel. A három csillagos séf hozzájárul az Air France régóta tartó küldetéséhez: a francia kulinária megismertetése a világ minden táján. A francia séf autentikus ételeket álmodott meg a légitársaság számára, amelyekben a szezonális alapanyagokon van a hangsúly. A La Première utasok októberben és decemberben a csirke terrint, novemberben pedig kacsa és gombaterrint kóstolhatnak előételként. A főételek palettája is hét fogással újul meg. Októberben marhapörkölt kucsmagombával és burgonya gratinnal, valamint fésűkagyló, sült homár julienne-re vágott zöldségekkel várja az utasokat. Novemberben Szt. Péter halát fehér vajmártásban verbénával, rókagombával és spenóttal vagy párolt borjúhúst kóstolhatnak a vendégek. Decemberben pedig bouillabaisse stílusú harcsával és garnélarákkal vagy kacsapástétommal készül a sztárséf és a légitársaság.

Az Air France a Business osztályának utasait is meglepetéssel várja. A két Michelin csillaggal díjazott szakács Guy Martin álmodja meg a következő három hónap menüsorát. A Párizsból induló hosszú távú járatokon, és számos középtávú járaton a séf kéthetente váltakozó menüje érhető el.

A következő három hónapban összesen 6 új főétel vezeti be a francia kulinária világába az utasokat:

- Borjú karaj sült erdei gombával, articsóka pürével és bio cukorrépa- feketeribizli öntettel;

- Tőkehal kurkumás basmati rizzsel, cukkíni pürével, kesudióval és kókuszmártással

- Sült garnélarák, brokkolival és gyömbérrel, dió püré kagylóval petrezselymes mártásban

- Orecchiette tészta tintahallal, ruccolával és paradicsommal, korianderrel fűszerezve

- Gyöngytyúk sárgarépa és kardamom pürével, bio vörös quinoa rizottóval és áfonyalével

- Borjúpörkölt Maniguette borssal fűszerezve, penne tésztával és bio kukoricával, zöldségekkel és bébihagymával.

A La Première kabinokban felszolgált tökéletes minőség biztosítása érdekében a légitársaság a Servair Culinary Studioval dolgozik együtt, melynek vezetője Joël Robuchon. A francia légitársaság felejthetetlen gasztronómiai élményben szeretné részesíteni utasait, ehhez járulnak hozzá a sztárséfek által elkészített menüsorok. A La Première kabinok fogásait a séfek a legkíválóbb szezonális alapanyagokból készítik, és figyelembe veszik a fedélzeti étkezésre vonatkozó szabályokat. A légitársaság "A la Carte" menüje a nemzetközi konyhát is elhozza a La Première és a Business osztályok utasainak. Sok Párizsból induló hosszú távú járaton tengeri herkentyűket is kóstolhatnak az utasok, de a thai, kínai, indiai és koreai konyha ízvilágát is megtapasztalhatják. A vendégek akár 90 nappal, vagy 24 órával az utazás előtt kiválaszthatják ételüket online.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Ősztől visszatérhet az Air Algerie Budapestre

Ősztől visszatérhet az Air Algerie Budapestre 

Az algériai légitársaság október 20-tól naponta repül majd az előzetes tervek szerint Algír és Budapest között.
Perelnek a londoni taxisok, elegük van az Uber-sofőrökből

Perelnek a londoni taxisok, elegük van az Uber-sofőrökből 

Több mint tízezer londoni taxis nyújtott be keresetet az Uber ellen, azzal vádolva a céget, hogy szándékosan félrevezette a hatóságokat az engedélyek megszerzése érdekében.
A legaktívabb sofőr egy év alatt 747-szer használta az autómegosztót

A legaktívabb sofőr egy év alatt 747-szer használta az autómegosztót 

Már 23 millió megtett kilométer felett jár a most 5 éves wigo.
Így lehet hamarosan vonattal Spanyolországból Marokkóba utazni

Így lehet hamarosan vonattal Spanyolországból Marokkóba utazni 

Az alagút 27,6 km hosszú lenne maximum 300 méteres mélységben.
Koncert és foci élmények egy légitársasági platformon

Koncert és foci élmények egy légitársasági platformon 

Az új szolgáltatás több, mint tízmillió belépőjegyet kínál utasai számára, több mint háromszáz városába.
Ez a légitársaság a szektor legvonzóbb munkáltatója

Ez a légitársaság a szektor legvonzóbb munkáltatója 

A Randstad Employer Brand díjakat a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatása alapján osztják ki.
Low cost járatindulás: Isztambult köti össze Budapesttel

Low cost járatindulás: Isztambult köti össze Budapesttel 

Az AVIAREPS Magyarország, az idén 30 éves AVIAREPS cégcsoport magyar leányvállalata jelentette be a járatindítást.
Dubaj a világ legnagyobb repülőterét tervezi

Dubaj a világ legnagyobb repülőterét tervezi 

Dubajban vasárnap bejelentették az emírség azon tervét, hogy az Al Maktoum nemzetközi repülőteret a világ legnagyobb repülőterévé fejlesztik.
A 111 éves hajómatuzsálem visszatér a BAHART flottájába

A 111 éves hajómatuzsálem visszatér a BAHART flottájába 

A Jókaival a nagyközönség május elsejétől Balatonfüreden találkozhat, ahol sétahajóként üzemel  a teljes hajózási szezonban.
Lazulós döntés a holland légitársaságnál

Lazulós döntés a holland légitársaságnál 

Tornacipőt hordhat májustól a KLM teljes hajózó személyzete.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.