Michelin csillagos szakácsok főztjét kóstolni repülés közben?

Az Air France Párizsból induló hosszú távú járatain a következő három hónapban Régis Marcon készíti a La Première fogásait, a Business Class menüjéért pedig Guy Martin felel majd.

Régis Marcon, a három Michelin csillagos szakás két új előételt és hét főételt álmodott meg a La Première kabin utasainak a következő három hónapra. A fogások egyedi gourmet kreációk francia ihletéssel. A három csillagos séf hozzájárul az Air France régóta tartó küldetéséhez: a francia kulinária megismertetése a világ minden táján. A francia séf autentikus ételeket álmodott meg a légitársaság számára, amelyekben a szezonális alapanyagokon van a hangsúly. A La Première utasok októberben és decemberben a csirke terrint, novemberben pedig kacsa és gombaterrint kóstolhatnak előételként. A főételek palettája is hét fogással újul meg. Októberben marhapörkölt kucsmagombával és burgonya gratinnal, valamint fésűkagyló, sült homár julienne-re vágott zöldségekkel várja az utasokat. Novemberben Szt. Péter halát fehér vajmártásban verbénával, rókagombával és spenóttal vagy párolt borjúhúst kóstolhatnak a vendégek. Decemberben pedig bouillabaisse stílusú harcsával és garnélarákkal vagy kacsapástétommal készül a sztárséf és a légitársaság.

Az Air France a Business osztályának utasait is meglepetéssel várja. A két Michelin csillaggal díjazott szakács Guy Martin álmodja meg a következő három hónap menüsorát. A Párizsból induló hosszú távú járatokon, és számos középtávú járaton a séf kéthetente váltakozó menüje érhető el.

A következő három hónapban összesen 6 új főétel vezeti be a francia kulinária világába az utasokat:

- Borjú karaj sült erdei gombával, articsóka pürével és bio cukorrépa- feketeribizli öntettel;

- Tőkehal kurkumás basmati rizzsel, cukkíni pürével, kesudióval és kókuszmártással

- Sült garnélarák, brokkolival és gyömbérrel, dió püré kagylóval petrezselymes mártásban

- Orecchiette tészta tintahallal, ruccolával és paradicsommal, korianderrel fűszerezve

- Gyöngytyúk sárgarépa és kardamom pürével, bio vörös quinoa rizottóval és áfonyalével

- Borjúpörkölt Maniguette borssal fűszerezve, penne tésztával és bio kukoricával, zöldségekkel és bébihagymával.

A La Première kabinokban felszolgált tökéletes minőség biztosítása érdekében a légitársaság a Servair Culinary Studioval dolgozik együtt, melynek vezetője Joël Robuchon. A francia légitársaság felejthetetlen gasztronómiai élményben szeretné részesíteni utasait, ehhez járulnak hozzá a sztárséfek által elkészített menüsorok. A La Première kabinok fogásait a séfek a legkíválóbb szezonális alapanyagokból készítik, és figyelembe veszik a fedélzeti étkezésre vonatkozó szabályokat. A légitársaság "A la Carte" menüje a nemzetközi konyhát is elhozza a La Première és a Business osztályok utasainak. Sok Párizsból induló hosszú távú járaton tengeri herkentyűket is kóstolhatnak az utasok, de a thai, kínai, indiai és koreai konyha ízvilágát is megtapasztalhatják. A vendégek akár 90 nappal, vagy 24 órával az utazás előtt kiválaszthatják ételüket online.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Scoot: Bécs-Szingapúr járatindítás

Scoot: Bécs-Szingapúr járatindítás 

Ünnepélyes keretek között fogadták Bécsben az első közvetlen szingapúri járatot.
Több ország is csatlakozott a spanyolok poggyász csatájához

Több ország is csatlakozott a spanyolok poggyász csatájához 

Tizenkét ország fogyasztóvédelmi szervezete csatlakozott a spanyol kezdeményezéshez.
IATA: nyereség a szélsőséges időjárás ellenére

IATA: nyereség a szélsőséges időjárás ellenére  

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint a légitársaságok a gazdasági és geopolitikai bizonytalanságok ellenére is erős nyereséggel számolhatnak 2025-ben.
Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán

Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán 

A listára valamennyi Suriname-ban és Tanzániában engedélyezett légi fuvarozó felkerült.
Épülhet a repülőtéri gyorsvasút

Épülhet a repülőtéri gyorsvasút 

A beruházás előkészítése az ezt részletező kormányhatározat alapján elkezdődött, a koncessziós pályázatokat fél éven belül kiírhatják.
Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között

Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között 

A politikus közölte, az új kompjárattal erősíteni kívánják a baráti és gazdasági kapcsolatokat a két ország között.
Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.