Michelin csillagos szakácsok főztjét kóstolni repülés közben?

Az Air France Párizsból induló hosszú távú járatain a következő három hónapban Régis Marcon készíti a La Première fogásait, a Business Class menüjéért pedig Guy Martin felel majd.

Régis Marcon, a három Michelin csillagos szakás két új előételt és hét főételt álmodott meg a La Première kabin utasainak a következő három hónapra. A fogások egyedi gourmet kreációk francia ihletéssel. A három csillagos séf hozzájárul az Air France régóta tartó küldetéséhez: a francia kulinária megismertetése a világ minden táján. A francia séf autentikus ételeket álmodott meg a légitársaság számára, amelyekben a szezonális alapanyagokon van a hangsúly. A La Première utasok októberben és decemberben a csirke terrint, novemberben pedig kacsa és gombaterrint kóstolhatnak előételként. A főételek palettája is hét fogással újul meg. Októberben marhapörkölt kucsmagombával és burgonya gratinnal, valamint fésűkagyló, sült homár julienne-re vágott zöldségekkel várja az utasokat. Novemberben Szt. Péter halát fehér vajmártásban verbénával, rókagombával és spenóttal vagy párolt borjúhúst kóstolhatnak a vendégek. Decemberben pedig bouillabaisse stílusú harcsával és garnélarákkal vagy kacsapástétommal készül a sztárséf és a légitársaság.

Az Air France a Business osztályának utasait is meglepetéssel várja. A két Michelin csillaggal díjazott szakács Guy Martin álmodja meg a következő három hónap menüsorát. A Párizsból induló hosszú távú járatokon, és számos középtávú járaton a séf kéthetente váltakozó menüje érhető el.

A következő három hónapban összesen 6 új főétel vezeti be a francia kulinária világába az utasokat:

- Borjú karaj sült erdei gombával, articsóka pürével és bio cukorrépa- feketeribizli öntettel;

- Tőkehal kurkumás basmati rizzsel, cukkíni pürével, kesudióval és kókuszmártással

- Sült garnélarák, brokkolival és gyömbérrel, dió püré kagylóval petrezselymes mártásban

- Orecchiette tészta tintahallal, ruccolával és paradicsommal, korianderrel fűszerezve

- Gyöngytyúk sárgarépa és kardamom pürével, bio vörös quinoa rizottóval és áfonyalével

- Borjúpörkölt Maniguette borssal fűszerezve, penne tésztával és bio kukoricával, zöldségekkel és bébihagymával.

A La Première kabinokban felszolgált tökéletes minőség biztosítása érdekében a légitársaság a Servair Culinary Studioval dolgozik együtt, melynek vezetője Joël Robuchon. A francia légitársaság felejthetetlen gasztronómiai élményben szeretné részesíteni utasait, ehhez járulnak hozzá a sztárséfek által elkészített menüsorok. A La Première kabinok fogásait a séfek a legkíválóbb szezonális alapanyagokból készítik, és figyelembe veszik a fedélzeti étkezésre vonatkozó szabályokat. A légitársaság "A la Carte" menüje a nemzetközi konyhát is elhozza a La Première és a Business osztályok utasainak. Sok Párizsból induló hosszú távú járaton tengeri herkentyűket is kóstolhatnak az utasok, de a thai, kínai, indiai és koreai konyha ízvilágát is megtapasztalhatják. A vendégek akár 90 nappal, vagy 24 órával az utazás előtt kiválaszthatják ételüket online.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Budapest Airport: az utasforgalomban is tükröződik Magyarország turisztikai vonzereje

Budapest Airport: az utasforgalomban is tükröződik Magyarország turisztikai vonzereje 

Friss információk a repülőtér adataiból.
A repülőtéren tájékoztat a minisztérium az utasok jogairól és jogérvényesítésről

A repülőtéren tájékoztat a minisztérium az utasok jogairól és jogérvényesítésről 

A november 27-i kitelepülésen a tárca munkatársai mind a hazai, mind a külföldi utasok kérdéseire, esetleges panaszaira válaszolnak annak érdekében, hogy a fogyasztók tisztában legyenek az uniós rendelet alapján őket megillető jogi lehetőségekkel.
Olyan, mint az igazi: itt az életnagyságú LEGO villamos

Olyan, mint az igazi: itt az életnagyságú LEGO villamos 

Különleges járművel találkozhatunk a főváros szívében, ami azzal csal sokak arcára mosolyt, hogy oda is a játék örömét hozza el, ahol a városlakók nem is számítanak rá.
Wizz Air-álláspont: Inkább késsen, mintsem törölni kelljen!

Wizz Air-álláspont: Inkább késsen, mintsem törölni kelljen! 

Többek közt ez a megállapítás hangzott el azon a november 19-ei sajtóbeszélgetésen, amelyen mi is részt vettünk.
Sorra dőlnek meg a korábbi airBaltic-eredmények – hátra dőlhetnek a vezetők

Sorra dőlnek meg a korábbi airBaltic-eredmények – hátra dőlhetnek a vezetők 

A lettek az elmúlt hónapban újabb sikert értek el az utasszám és a járatkihasználtság tekintetében.
Növekvő utasforgalom, bevétel és nyereség a bécsi reptéren

Növekvő utasforgalom, bevétel és nyereség a bécsi reptéren 

Növelte utasforgalmát és javított eredmény mutatóin az év első három negyedévében az egyebek között Bécs schwechati repülőterét is üzemeltető Flughafen Wien Gruppe.
Új járatot indít a Ryanair

Új járatot indít a Ryanair 

2025 tavaszától indulnak a járatok Budapest és Castellón között.
Bejelentették az Aeroplex legújabb partneri megállapodását

Bejelentették az Aeroplex legújabb partneri megállapodását 

A két fél a következő évre szóló, karbantartási projektre kötött keretmegállapodása nemcsak a légiközlekedésben való együttműködést, hanem a magyar-szerb gazdasági és diplomáciai kapcsolatok erősítését is tükrözi.
SIA: járatsűrítés Jakarta és Szingapúr között

SIA: járatsűrítés Jakarta és Szingapúr között 

Szorosabb együttműködési megállapodást kötött a Garuda Indonesia és a Singapore Airlines.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.