Óriás japán ételek a reptéri csomagkiadó szalagokon

A poggyászkiadó szalagokon futó hatalmas műanyag szusikkal és egyéb ételreplikákkal, valamint képregényfigurákkal hirdetik a helyi konyhát és nevezetességeket egyes japán repülőterek - írta kedden az Aszahi Simbun japán napilap.

A repülőtereken körbejáró szusik ötletét a futószalagon tálalt étkeket kínáló japán vendéglők adták az üzemeltetőknek. A helyi specialitásokat ábrázoló ételutánzatok egyenként 50-80 centiméteresek, és egyes darabok súlya a 25 kilogrammot is eléri. A modellek egyenként 150-200 ezer jenbe - mintegy 367-489 ezer forintba - kerültek.

A helyi gasztronómiai specialitások népszerűsítése érdekében számos japán reptér él a módszerrel: Tojamában rákszusi, Oitában tengerisün- és tonhalszusi, Takamacuban egyedi udon tésztafajták, Mijadzakiban pedig marhabélszín és helyi gyümölcskülönlegességek köröznek a csomagkiadó szalagokon.

Egyes légikikötőkben nemcsak az ételeket, hanem a kultúrát is hasonlóképpen próbálják promótálni. Jonago repülőterén például egy híres helyi képregényrajzoló, Midzuki Sigeru mangafiguráit helyezték a poggyászok közé.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy a kezdeményezések milyen hatással vannak az idegenforgalomra. "Nem tudjuk mérni turisztikai hatásukat, de biztosan van hasznuk" - közölte az oitai légikikötő munkatársa az Aszahi Simbunnal.

Az interneten mindenesetre nagy sikert arattak az ételutánzatok. A YouTube videomegosztó oldalra számos, a szokatlan promóciós módszert megörökítő videó került fel, és a reptereken köröző hatalmas szusik a Facebookon és a Twitteren is beszédtémává váltak Japánban, ahol egyébként bevett szokásnak számít, hogy az éttermek műanyag modellekkel mutatják be kínálatukat bejáratuk előtt.

Forrás: MTI


Új vezető az AVIAREPS feltörekvő üzletágánál

Új vezető az AVIAREPS feltörekvő üzletágánál 

Egy régi szakembert bíztak meg a hajózási részleg globális vezetői feladatával.
Indulnak az EL AL nemzetközi járatai Izraelből

Indulnak az EL AL nemzetközi járatai Izraelből 

Íme, a részletek.
 Miért éri meg jobban repülni, mint vonatozni?

Miért éri meg jobban repülni, mint vonatozni? 

Az elmúlt években a repülés sokak számára nemcsak elérhetővé, de sok esetben a legolcsóbb utazási móddá vált.
Befolyásolja a repjegy árát a keresési előzmények törlése?

Befolyásolja a repjegy árát a keresési előzmények törlése? 

Úgy tartják, a légitársaságok vagy a foglalási oldalak követik a kereséseinket, hogy így emeljék az árakat. De vajon van ennek valóságalapja?
Nem lesz egyszerű elővárosi vonattal közlekedni

Nem lesz egyszerű elővárosi vonattal közlekedni 

Június 21-étől július 27-ig jelentősen változik a közlekedési rend az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon a rákosrendezői állomáson pályafelújítása miatt.
Budapest Airport: itt a nyári csúcsforgalom

Budapest Airport: itt a nyári csúcsforgalom 

Rekord utasforgalom várható az idei nyáron a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amelyre a Budapest Airport már tavaly ősszel megkezdte a felkészülést.
Új VIP terminál a máltai repülőtéren

Új VIP terminál a máltai repülőtéren 

4,5 millió eurós beruházással újult meg a máltai repülőtér VIP vendégterminálja.
Az Emirates és az Uber stratégiai együttműködést írt alá

Az Emirates és az Uber stratégiai együttműködést írt alá 

A felek egy gördülékeny foglalási rendszer kialakításán dolgoznak együtt.
Íme, Nyugat-Európa legjobb légitársasága

Íme, Nyugat-Európa legjobb légitársasága 

A francia légitársaság egymást követő ötödik évben lett a legjobb nyugat-európai légitársaság az utasok visszajelzése alapján készülő listán.
Ryanair: Évek óta figyelmeztettünk a Boeing problémáira

Ryanair: Évek óta figyelmeztettünk a Boeing problémáira 

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary élesen bírálta a Boeing gyártási gyakorlatát, miután lezuhant az Air India Dreamliner repülőgépe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.