Óriás japán ételek a reptéri csomagkiadó szalagokon

A poggyászkiadó szalagokon futó hatalmas műanyag szusikkal és egyéb ételreplikákkal, valamint képregényfigurákkal hirdetik a helyi konyhát és nevezetességeket egyes japán repülőterek - írta kedden az Aszahi Simbun japán napilap.

A repülőtereken körbejáró szusik ötletét a futószalagon tálalt étkeket kínáló japán vendéglők adták az üzemeltetőknek. A helyi specialitásokat ábrázoló ételutánzatok egyenként 50-80 centiméteresek, és egyes darabok súlya a 25 kilogrammot is eléri. A modellek egyenként 150-200 ezer jenbe - mintegy 367-489 ezer forintba - kerültek.

A helyi gasztronómiai specialitások népszerűsítése érdekében számos japán reptér él a módszerrel: Tojamában rákszusi, Oitában tengerisün- és tonhalszusi, Takamacuban egyedi udon tésztafajták, Mijadzakiban pedig marhabélszín és helyi gyümölcskülönlegességek köröznek a csomagkiadó szalagokon.

Egyes légikikötőkben nemcsak az ételeket, hanem a kultúrát is hasonlóképpen próbálják promótálni. Jonago repülőterén például egy híres helyi képregényrajzoló, Midzuki Sigeru mangafiguráit helyezték a poggyászok közé.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy a kezdeményezések milyen hatással vannak az idegenforgalomra. "Nem tudjuk mérni turisztikai hatásukat, de biztosan van hasznuk" - közölte az oitai légikikötő munkatársa az Aszahi Simbunnal.

Az interneten mindenesetre nagy sikert arattak az ételutánzatok. A YouTube videomegosztó oldalra számos, a szokatlan promóciós módszert megörökítő videó került fel, és a reptereken köröző hatalmas szusik a Facebookon és a Twitteren is beszédtémává váltak Japánban, ahol egyébként bevett szokásnak számít, hogy az éttermek műanyag modellekkel mutatják be kínálatukat bejáratuk előtt.

Forrás: MTI


Forgalomkorlátozások vasárnap  a fővárosban

Forgalomkorlátozások vasárnap a fővárosban 

Vasárnap egy futóversenyt és az Élet Menete rendezvényt tartják Budapesten.
SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség

SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség  

A Singapore Airlines (SIA) Csoport megállapodásokat írt alá a Fenntartható Repülési Üzemanyag (SAF) beszerzéséről.
Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná

Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná 

Megdöntötte saját rekordját az Emirates Group a 2024–2025-ös pénzügyi évben.
Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja

Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja 

A korlátozás oka a húsvéti héten mért jelentős forgalomnövekedés.
Ismét robog a Jégmadár expressz

Ismét robog a Jégmadár expressz 

Május 18-tól ismét közlekedik a Jégmadár expresszvonat, amely közvetlen összeköttetést kínál Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.
WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés

WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés 

A repülőtér a Romániai Repülőterek Egyesülete által közölt januári statisztika szerint egy év alatt megduplázta utasainak számát.
Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 

Éppen hetvenöt évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg az utazóközönség előtt Budapest nemzetközi repülőterét, Magyarország kapuját.
Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában

Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában 

Dubajról leginkább a téli napsütés, a tavaszi luxuspihenés vagy az őszi tökéletes kikapcsolódás jut eszünkbe – de ez hamarosan megváltozhat.
Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme

Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme 

A Budapest Airport (BA) ezt a speciális programot az érintett kerületek és települések polgármestereivel konzultálva alakította ki.
IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom

IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom  

Az április 30-án megjelent sajtóközlemény 2025. márciusi globális légiutasforgalom adatait ismerteti.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.