Rekordnyereség a Singapore Airlines-nál

A Singapore Airlines csoport történetének legmagasabb teljes éves működési és nettó nyereségét könyvelheti el.

A légi közlekedés iránti erőteljes kereslet rekord utasbevételt és kihasználtsági tényezőt eredményezett. A SIA és a Scoot együttesen 36,4 millió utast szállított, ami 37,6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az utasforgalom 26,6%-kal nőtt, meghaladva a 22,9%-os kapacitásbővülést. Ennek eredményeként a Csoport utaskihasználtsági tényezője (PLF) 2,6 százalékponttal rekord 88,0%-ra javult. A SIA 87,1%-os, a Scoot 91,2%-os PLF-et regisztrált. A csoport bevétele 1238 millió dollárral (+7,0%-kal az előző év azonos időszakához képest) rekordszintre, 19013 millió dollárra emelkedett.

A repült utasok bevétele 2319 millió dollárral (+17,3%) 15685 millió dollárra nőtt, annak ellenére, hogy az utasok hozama 7,6%-kal csökkent. Bár a csoport kiadásai 1202 millió dollárral (+8,0%) 16285 millió dollárra nőttek, a működési eredmény rekord 2728 millió dollárt ért el, ami 36 millió dollárral, 1,3%-kal több, mint egy évvel korábban. A SIA csoport nettó eredménye 518 millió dollárral (+24,0%) 2675 millió dollárra javult.

Az Igazgatóság részvényenként 38 cent végső osztalékot javasol a 2023/24-es pénzügyi évre. A 2023. december 22-én kifizetett részvényenkénti 10 cent osztalékkal együtt a 2023/24-es pénzügyi év teljes osztaléka részvényenként 48 cent lesz. A 2024. július 29-i rendes közgyűlésen a részvényesek jóváhagyásával a végső (adómentes, egyszintű) osztalékot 2024. augusztus 21-én fizetik ki a részvényesek számára 2024. augusztus 2-tól.

Singapore Airlines
Singapore Airlines
Fotó: pixabay

Tovább bővül a flotta és az útvonalhálózat

2024. március 31-én a SIA csoport flottája 200 repülőgépből állt (142 SIA utasszállító, 7 cargo és 51 Scoot repülőgép), átlagos életkoruk 7 év 3 hónap. Áprilisban 1 Airbus 350-900-as és két Embraer E190-2 érkezett meg és a SIA csoport 89 repülőgépre adott már le rendelést. SIA és Scoot utasszállító járatokkal összesen 35 ország 118 célállomása érhető el. Az idei nyári menetrendben (március 31 – október 26.) jelentősen bővül a kapacitás az ázsiai járatok mellett Barcelona, Róma, Milánó irányába. Áprilisban elindult a Szingapúr-Brüsszel járat, amelyet júniusban Szingapúr-London (Gatwick) követ.

 


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.