Tiltólistás élelmiszerek a koreai reptereken

A lefoglalt és kidobásra ítélt vízpalackok, tusfürdők, arcrkrémek és egyéb szépségápolási tubusok igen gyakori látvány a repülőtéri biztonsági ellenőrzések során . A szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtéren azonban 2024-ben egy igencsak szokatlan termék került a tiltott áruk közé.

A repülőtér biztonsági személyzete összesen 10,7 tonna kimchit foglalt le az utasoktól, akik nem tudták, hogy az étel bizony folyékonynak számít, így nem vihető fel a kézipoggyászban a fedélzetre.

A kimchi, amely a koreai konyha egyik alapköve, gyakran üvegben vagy műanyag tasakban kerül forgalomba, és a benne lévő fűszeres lé folyékonynak minősül, írja a CNN cikke.

A hatóságok 2024-ben 10,5 tonna jangot is lefoglaltak. A jang nem más, mint egy összefoglaló kifejezés, amely a koreai konyha számos erjesztett szószát és pasztáját – például a gochujangot – foglalja magában.


Fotó: Depositphotos

A lefoglalt élelmiszerek általában megsemmisítésre kerülnek vagy jótékony célra kerülnek. A 10,7 tonna kimchi azonban egy helyi szociális intézménynek kerültadományozásra.

De nem az első alkalom, hogy a koreai hatóságok szigorúan fellépnek egy népszerű élelmiszer ellen

2024-ben ugyanis a Korean Air bejelentette, hogy hosszútávú járatain nem szolgál fel többé ramyeon tésztát. Az indoklás szerint a turbulencia növekvő gyakorisága miatt túl veszélyesnek ítélték meg a forró víz használatát.

Emellett problémákba ütköztek azok az utazók is, akik az Egyesült Államokból visszatérve Trader Joe’s Everything But the Bagel nevű fűszerkeveréket hoztak magukkal. A népszerű amerikai termék mákot is tartalmaz, amely tiltott Dél-Koreában.

A terminálon azóta koreai és angol nyelvű  táblák figyelmeztetik az utazókat, hogy a „Trader Joe’s Everything But the Bagel” fűszerkeverék behozatala tilos az országba.

.


Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.