Új járatok Dubrovnikba, Splitbe, Rijekába és Pulába

Az elkövetkezendő időszakban egymást érik a járatnyitások Horvátország irányába.

A Vueling spanyol diszkonttárság a már meglévő Barcelona-Dubrovnik járat mellé június 23-tól indítja be a júniustól október végéig szezonálisan közlekedő Barcelona- Split járatot, amely kedden, szombaton és vasárnap szállítja majd az utasokat a két város között.

A nyári időszakban egy másik spanyol cég is új járatokat vezet be Horvátországba, mégpedig az Iberia Regional Air Nostrum, amely július 23-tól szeptember elejéig szerda, csütörtök és szombati napokon jár majd a Madrid-Split vonalon, adja hírül a Horvát Idegenforgalmi Közösség hírlevele.

Spanyolország és Horvátország között a 2012-es nyári szezonban a következő relációkon repülhetünk: Madridból Dubrovnikba (Iberia, Easy Jet), Zágrábba (Iberia), és Splitbe (Iberia Regional, Air Nostrum); Barcelonából Dubrovnikba (Vueling), Zágrábba (Croatia Airlines) és Splitbe (Vueling); valamint Bilbaóból és Valenciából Dubrovnikba (Iberia Regional).

A német Germanwings szintén két járatnyitást jelentett be Horvátországba: az egyik a március 27-től heti háromszor (kedd, csütörtök és szombat) közlekedő Rijeka-Köln, valamint a június 20-tól heti kétszer (szerda és péntek) repülő Rijeka-Berlin járat. A Germanwings egyébként Zágrábba, Splitbe, Dubrovnikba, Pulába és Zadarba üzemeltet járatokat Németországból.

A svájci SkyWork májustól két új szezonális járatot indít Horvátországba: a május 4-től péntekenként közlekedő Rijeka-Bern, valamint a május 5-től október 27-ig üzemelő Bern-Split járatot, mely utóbbi az első hónapban csak szombatonként, majd június közepétől szerdán is üzemel majd. Mivel Splitből eddig Bázelbe, Zürichbe és Genfbe lehetett repülni a svájci városok közül, ez lesz az első járat, amely Svájc fővárosába biztosít légi összeköttetést.

A Jet2.com brit diszkonttársaság 2012 májusában nyitja meg Manchester- Pula járatát, amely május 19 és október 6 között szombati napokon fog közlekedni.

Szintén 2012 májusában indítja be első saját pulai járatát a Lufthansa német nemzeti légitársaság, amely heti egyszer repül majd a bajor fővárosba, Münchenbe. A Lufthansa május 5 és október 13 között szombati napokon szállítja az utasokat a Pula – München vonalon.

A Ryanair október 27-én indítja be a London Stansted repülőtérről Pulába repülő járatát. Európa vezető fapados társasága az idén is közlekedteti a Frankfurtból és Brüsszelből Pulába repülő járatait, illetve a norvég fővárosból, Oslóból indít új járatot Pulába.


Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába

Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába 

Salzburg és Tirol vidéke az a terület, ahová idén nyáron is indulnak Magyarországról közvetlen Flixbus-járatok.
E-rollerek használata esetén komoly változás

E-rollerek használata esetén komoly változás 

Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az elektromos rollerekre.
Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.