Vegyesvállalatot hozhat létre a Lufthansa és az Etihad

Kereskedelmi együttműködést jelentett be a német Lufthansa-csoport, valamint az Etihad, Abu Dzabi nemzeti légitársasága, szerdán. A következő lépés egy vegyesvállalat létrehozása lehet.

Az online is közvetített sajtótájékoztatón James Hogan, az Etihad ez év közepén leköszönő elnöke elmondta, megállapodásuk két fő területe a fedélzeti utaskiszolgálás és a gépek karbantartása. Négyéves keretszerződést kötnek a Lufthansa által birtokolt, a világ vezető catering cégével, az LSG Sky Chefs-sel, a Lufthansa Technik pedig a repülőgépek karbantartásában lesz partnere az arab légitársaságnak.

Emellett a Lufthansa müncheni és frankfurti bázisán az Etihad járatai ugyanarra a terminálra érkeznek és onnan is indulnak, ahol a Lufthansa gépeit szolgálják ki, ezzel javul a járatok közti kapcsolódás.

A Lufthansa-csoport mint a legnagyobb európai hálózatos légitársaság, korábban többször felemelte szavát a három nagy öböl-menti légicég (Qatar Airways, Emirates, Etihad) európai térnyerése ellen, mert az európaiak szerint tiltott állami támogatást kapnak az arab riválisok.

Karsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, lehet, hogy egyes témákban eltér a véleményük, de a két prémium márka együttműködése sikeres lehet, ha félre tudják tenni a nézeteltéréseket.

Kérdésre válaszolva a Lufthansa vezérigazgatója elmondta, ez a megállapodás az első lépés a "közös úton" és nem zárta ki egy vegyesvállalat létrehozását, de további részleteket Karsten Spohr nem mondott. Jelezte továbbá, hogy a Budapesten is jelen lévő Lufthansa Technik egyelőre nem nyit bázist Abu Dzabiban a szolgáltatás nyújtásához.

Az LSG Sky Chefs a világ vezető catering szolgáltatója, 50 ország 200 repülőterén van jelen és évente 600 millió adag ételt készít. A 2015-ös évben 3 milliárd euró árbevétel mellett százmillió euró üzemi eredményt ért el.

A Lufthansa Technik a gépkarbantartási piacon szintén piacvezető, a világon minden tízedik gépet a német társaság szakemberei szervizelnek. 2015-ben a leányvállalat ötmilliárd euró árbevételt ért el és 454 millió euró üzemi nyereséget könyvelt el.

Forrás: MTI


Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.