Az első idei aukción Kimura, a Sushizanmai-lánc vezére több mint 600 000 dollárt (kb. 175 millió forint) hagyott ott egy 212 kg-os kékúszójú tonhalért. Az említett ár alapján a rentabilitáshoz egy darab szusinak 25-ször kellene többe kerülnie az éttermeiben megszokott daraboknál. „Úgy érzem kicsit drága volt, de örülök, hogy egy aukción egy jó alakú és méretű tonhalhoz sikerült hozzájutnom” – mondta Kimura.
Az üzletember eddigi legköltségesebb, hasonló jellegű beruházása ugyanezen aukció 2013 újévi kiadásán valósult meg, amikor is egy másik kékúszójú tonhalért, a rivális Hong-Kong-i licitálót legyőzve ca. 525 millió forintot fizetett ki. Bár az ár döbbenetes, Kimura elszánt, hogy a lehető legtöbb hasznot kipasszírozza a befektetésből.
A férfi a fontos japán TV-csatornákon már bejelentette, hogy a tonhalat feldarabolják, és a vállalkozó számos éttermei közt szétosztják. „Mint mindig, a legjobbat akarom megvenni, és így a vendégek is megkóstolhatják. Ennyi az egész.” – számolt be szándékairól a kereskedő.
Forrás: Élelmiszer Online
Forrás: Foodbeast